Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 31 травня 2020, 13:54
8461
10

Юнайтед втримав перемогу над Сіті в дербі Манчестера

Відрив Ліверпуля від чинного чемпіона вже становить 14 очок

| Оновлено 31 травня 2020, 13:54
8461
10
Юнайтед втримав перемогу над Сіті в дербі Манчестера
twitter.com/ManUtd
Часом не тільки принциповими поєдинками у межах столиці живе Англійська Прем'єр-ліга. Посеред тижня футбольна громадськість з усього світу могла спостерігати цікаве протистояння найбільшого за кількістю населення міста на річці Мерсі – Ліверпуля, у якому однойменний клуб боровся з «Евертоном», та здобув нищівну перемогу (5:2). Не минуло й трьох діб, як перед нами відкрилася чергова чудова можливість зануритися в історію британських протистоянь шляхом перегляду дербі міста, що знаходиться дещо на схід – Манчестера. Чинний чемпіон АПЛ, «Манчестер Сіті» приймав на полі «Етіхад Стедіум» найлютішого ворога в особі «Манчестер Юнайтед».
 
Не дарма найбільш пізньому поєдинку суботньої програми англійського футбольного вік-енду приділялася така пильна увага. Окрім принципового регіонального статусу, звітна зустріч носила особливий характер для кожного з клубів ще й з точки зору турнірної боротьби. Команди з Манчестера переслідують різні цілі у цьому сезоні, однак їх прагнення зайняти якомога вищу позицію у підсумковій таблиці вже закладено на генетичному рівні. «Городяни» ведуть активну гонку-переслідування за «Ліверпулем», який комфортно розташувався на першому рядку, в той час як «червоні дияволи» ще не так давно перебували в небезпечній близькості до підвалу національних змагань, але завдяки серії з чотирьох поєдинків без поразок зуміли впритул наблизитися до єврокубкової зони.
 
Рідко, коли можна побачити команди-учасниці манчестерського дербі, закриваються на своїй половині в контролі над м'ячем. Удвічі приємно, що звітна зустріч не стала винятком з цього правила, і вже з перших хвилин тільки й були чутним важкі зітхання з трибун під час кожної небезпеки біля воріт. «Юнайтед» намагалися зловити суперника на контратаках, що кількома тижнями раніше добре вдавалося здійснити лондонському «Челсі». Але, на відміну від «пенсіонерів», колектив Сульшера зміг довести розпочате до кількісної переваги станом на момент перерви.
 
Проблеми для Едерсона почалися вже при першій спробі пробити з меж чужих володінь у виконанні Джеймса. Деніел завдав свій удар з правої половини штрафного, проте Едерсон встиг зреагувати на загрозу. Подібний стрибок, але у протилежний кут, зумів зробити страж воріт «городян» і в ситуації з пострілами від Лінгарда та Рашфорда. І якби не дивна помилка Бернарду Сілви під час спроби відібрати м'яча у власному штрафному у Маркуса Рашфорда, то цілком міг бути імовірним сценарій, коли бразилець пішов би на перерву з недоторканними воротами. А так – пенальті за фол португальця, який легким ударом в правий нижній кут зумів реалізувати сам потерпілий.
 
Пропущений м'яч оголив психологічні проблеми команди Гвардіоли. «Сіті» втратив упевненість в атаці, за що був миттєво покараний трьома контрвипадами суперників. Напевно, Рашфорд намагався додатково пристрілятися до чужих воріт, незважаючи на вже забитий м'яч. Черговий перспективний момент Маркус втратив, коли не зміг закрутити м'яча у правий нижній кут, отримавши комфортну передачу на хід до штрафного від Мартіаля. І вже у наступній атаці Рашфорд струсонув поперечину воріт суперників потужним ударом з лицьової межі чужих володінь.
 
«Юнайтед» гарно виглядав під час швидків випадів, а те, що не вдалося зробити Рашфорду, легко зумів втілити у життя іменинник звітного вечора – Ентоні Мартіаль. Серія нелогічних рикошетів біля штрафного Едерсона дозволила Джеймсу зберегти м'яч в атаці, після чого відбулася передача до штрафного на француза, який також, не без везіння, переграв опікуна, й блискуче спрямував м'яча під праву штангу за недосяжною для голкіпера траєкторією.
 
Колектив Гвардіоли спробував попсувати нерви Давида де Хеа декількома непоганими далекими ударами у виконанні Давида Сільви, а також декількома промахами з вірних позицій для забитого м'яча від Жезуса, однак свого «городяни» в першій половині так і не досягли.
 
У другому таймі команді Сульшера не було особливого сенсу грати з акцентом на загострення, а ось вибудувати оборону біля своїх воріт у «червоних дияволів» вийшло дуже непогано. У будь-якому випадку, окрім моменту з ударом під поперечину з середньої дистанції від Родріго, з яким впорався де Хеа, у господарів поля практично не було можливості скоротити відставання за рахунком на табло.
 
Було б наївним вважати, що зростаючий тиск на ворота «Юнайтед» не призведе до логічного завершення, однак іспанський голкіпер гостей пропустив через лінію лише один м'яч у цей вечір. Марез якісно виконав подачу кутового з правого флангу на ближній кут воротарського, де рівних собі у верховій боротьбі за м'яч не мав Отаменді. До кінця зустрічі де Хеа врятував ще в одній ситуації – з ударом на виконання під ліву штангу від Мареза з близької дистанції, і на цьому дійсно класне протистояння у межах Манчестера підійшло до кінця. «Manchester is red». У будь-якому випадку, до наступної подібної зустрічі.
 
Не менш напружене протистояння очікує «Манчестер Сіті» й у наступному турі. Команда Хосепа Гвардіоли битиметься на виїзді проти лондонського «Арсеналу». У той самий час, за рідних трибун зіграє «Манчестер Юнайтед». У суперниках колективу Оле-Гуннара Сульшера «Евертон».

Англійська Прем’єр-ліга15-й тур.

Манчестер Сіті  Манчестер Юнайтед – 1:2

 Отаменді, 85 – Рашфорд, 23 (пен.), Мартіаль, 29

 Б. Сілва, 22, де Брюйне, 79, Уокер, 90+4 – де Хеа, 54, Перерйра, 75

Манчестер Сіті: Едерсон – Анхеліньо, Фернандіньо, Стоунз (Отаменді, 60), Уокер – Д. Сілва, Родріго (Гюндоган, 86), де Брюйне – Стерлінг, Жезус, Б. Сілва (Марез, 65).

Манчестер Юнайтед: де Хеа – Шоу (Янг, 88), Магуайр, Ліндельоф, Ван-Біссака – Фред, МакТоміней – Рашфорд, Лінгард (Туанзебе, 88), Джеймс – Мартіаль (Перейра, 74).

Арбітр: Ентоні Тейлор (Уайтеншо, Англія)

Стадіон: «Етіхад Стедіум» (Манчестер, Англія)

Удари (у площину): 22 (5) – 11 (7)
Кутові: 16 – 3
Оффсайди: 1 – 0.

МАНЧЕСТЕР СІТІ-МАНЧЕСТЕР ЮНАЙТЕД. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 9°C
 

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 10
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
MaxUa
Все. Можно поздравлять Ливерпуль. В этом сезоне все его конкуренты дружно посыпались. А топ принял более менее привычный вид. Осталось только Арсеналу подтянуться.
Vovan78
Нету Зинченко в Сити и нет результатов. Это факт.
Whitebell_MU
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Brian
Манчестер конечно красавцы! Но до легендарного Манчестера им ещё очень далеко. Не хватает им ещё психологической устойчивости против более слабых соперников. А такие игры как против Астаны при Алексе Фергюссоне трудно было представить.
UKRAINE FAN
А Матвиенко и Миколенко такой сити однозначно усилили !
pol55
Думал МС в овертайме,дожмет ничью,а так снова МЮ обскакал Тотем.
nomad
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил