Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 12 грудня 2019, 12:20
2645
0

Манчестер Сіті - Манчестер Юнайтед. Прогноз на матч чемпіонату Англії

Дзвін для Сульшера, дзвіночок для Гвардіоли

| Оновлено 12 грудня 2019, 12:20
2645
0
Манчестер Сіті - Манчестер Юнайтед. Прогноз на матч чемпіонату Англії
Твіттер Манчестер Сіті

Сьомого грудня на «Етіхаді» в рамках 16-го туру англійської Прем'єр-ліги відбудеться не тільки центральний поєдинок чемпіонату Англії, але і, напевно, найцікавіший матч вік-енду всієї Європи: в гості до чинного чемпіона АПЛ «МанСіті» завітає його самий принциповий і непримиренний опонент - «МанЮнайтед».

Манкуніанське дербі налічує вже понад півтори сотні поєдинків. Тобто, його сміливо можна називати одним з найстаріших на континенті. Тільки ось так склалося історично, що на роль головного протистояння Британії ця зустріч сусідів претендувати не може. З тієї простої причини, що сусіди розташовувалися (і продовжують це робити) на різних щаблях футбольної ієрархії: раніше «Сіті» не могли скласти справжню конкуренцію грізному «Юнайтед» через свою «убогість», тепер ситуація змінилася з точністю до навпаки. Хоча, природно, такі вічні складові будь-якого дербі, як характер, воля до перемоги і непримиренність, завжди супроводжують матчі «МЮ» і «МанСіті», які б різні турнірні завдання вони не вирішували.

В даному випадку можна стверджувати, що майбутній матч однаково важливий практично з усіх точок зору для суперників по обидва боки барикад. Перед початком нинішнього сезону і «Сіті», і «Юнайтед» проголосили боротьбу за найвищі місця. Але поки що ні в тих, ні в інших з реалізацією не склалося. Особливо це стосується номінальних гостей. Старт сезону команда Сульшера відверто провалила. І в поточному чемпіонаті вона вже не зможе втрутитися в боротьбу за чемпіонство. «Дияволів» постійно лихоманить: вдалі матчі вони чергують з невдалими. Обіграли «Брайтон» - зіграли внічию з «Шеффілдом», нічия з «Астон Віллою» - перемога над «Тоттенхемом». Стабільності немає і близько. Саме відсутність цього компонента і є головною претензією клубних босів до Сульшера. Подейкують навіть, що в разі поразки норвезький фахівець буде відправлений у відставку, про що він уже нібито встиг повідомити своїх підопічних. Так що цей поєдинок набуває додаткового відтінку принциповості.

Що стосується «містян», то і вони в нинішньому сезоні не виблискують. Майже ідеальний командний механізм «Сіті» в новому чемпіонаті почав відверто давати збої. Причому Гвардіола досі його не може полагодити. Наприклад, показники останніх матчів «МанСіті»: нічия з «Аталантою», поразка від «Ліверпуля», перемога над «Челсі», нічия з «Шахтарем», нічия з «Ньюкаслом», перемога над «Бернлі». Як бачимо, стабільність на «Етіхаді» в цьому році теж не прописана. Багато хто пов'язує це не з тільки з кадровими проблемами команди (частими травмами провідних виконавців), а й «вигоранням» Гвардіоли. Мовляв, тренер вже втомився, і більше дати «Сіті» каталонець вже не може. Так це чи ні, частково і покаже гра проти «МЮ».

В останніх двох сезонах «дияволи» лише в одному випадку відбирали очки у свого принципового суперника. У позаминулому сезоні «МЮ» переміг в гостях 3:2, однак поступився «Сіті» в рідних стінах - 1:2. А ось в минулому чемпіонаті обидва матчі виграла команда Гвардіоли - 3:1 і 2:0.

Приємні новини з лазарету «містян»: повністю відновився після травми і реабілітації наш Олександр Зінченко. З огляду на те, як проблемно грав на позиції українця Анхеліньо, сміємо припустити, що Гвардіола випустить захисника збірної України в стартовому складі. А ось ключовий форвард «Сіті» Агуеро все ще не відновився після травми і в цій грі своїм партнерам не помічник. Як і Сане з Ляпортом.

Кадрові проблеми відчуває і Сульшер. Під питанням участь у поєдинку Погба. Навряд чи зіграють і Байї, Шоу, Далот і Фосу-Менса.

Орієнтовні склади:

«Манчестер Сіті»: Едерсон, Вокер, Фернандіньо, Отаменді, Зінченко, Родрі, Давид Сільва, де Брюйне, Бернарду Сілва, Стерлінг, Габріел Жезус

«Манчестер Юнайтед»: де Хеа, Ван-Біссака, Лінделеф, Магуайр, Вільямс, Фред, А.Перейра, Джеймс, Мата, Решфорд, Марсьяль.

7 грудня, субота

«Манчестер Сіті» — «Манчестер Юнайтед»
Манчестер. Стадіон «Етіхад». 19:30
ТБ-трансляція на телеканалі «Setanta Sports»
ТЕКСТОВАЯ ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ МАНСІТІ - МЮ
 Арбитр: Ентоні Тейлор
Прогноз Sport.ua — 2:1
Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Маурісіо ПОЧЕТТІНО: «Ми – Челсі, а не футбольний клуб Коула Палмера»
Футбол | 23 квітня 2024, 15:24 5
Маурісіо ПОЧЕТТІНО: «Ми – Челсі, а не футбольний клуб Коула Палмера»

Головний тренер «Челсі» прокоментував можливу відсутність півзахисника в матчі проти «Арсенала»

Лаціо – Ювентус. Прогноз і анонс на матч 1/2 фіналу Кубка Італії
Футбол | 23 квітня 2024, 20:14 0
Лаціо – Ювентус. Прогноз і анонс на матч 1/2 фіналу Кубка Італії

Поєдинок відбудеться 23 квітня о 22:00 за Києвом

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.