Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Лижний спорт
| Оновлено 10 сiчня 2021, 00:31
2886
0

Дебютні перемоги Одерматта, Сато і Ледецкої. Підсумки лижного уїк-енду

Sport.ua підводить підсумки уїк-енду в лижних видах спорту

| Оновлено 10 сiчня 2021, 00:31
2886
0
Дебютні перемоги Одерматта, Сато і Ледецкої. Підсумки лижного уїк-енду
twitter.com/FISskijumping

Стрибки з трампліну

Старти вік-енду:

Субота, 7 грудня

Нижній Тагіл (Росія), HS 134, особистий турнір

Неділя, 8 грудня

Нижній Тагіл (Росія), HS 134, особистий турнір

Німці починають виходити з кризи

Перші два етапи Кубка світу нинішнього сезону для збірної Німеччини вийшли вкрай невдалими. Однак в минулі вихідні в Нижньому Тагілі команда Штефана Хорнгахера почала подавати ознаки життя. У Віслі і Руці репутацію Бундестіму рятував Карл Гайгер, який зайняв 7-е і 6-е місця в особистих турнірах. У суботу в Нижньому Тагілі саме він приніс збірній Німеччини перший подіум у сезоні - друге місце. У неділю Гайгер став лише шостим, однак у другій спробі зумів гідно впоратися з дуже важкими погодними умовами: переважна більшість стрибунів у такій ситуації стрибок би просто провалили.

У чотирьох особистих стартах нинішнього сезону у Гайгера лише один подіум, проте при цьому і провалу жодного. Зараз Карл виглядає найстабільнішим стрибуном у Кубку світу і не дивно, що після етапу в Тагілі він вийшов на третє місце в загальному заліку і зараз є цілком реальним претендентом на Великий кришталевий глобус (ВКГ).


twitter.com/FISskijumping

Втім, прогрес збірної Німеччини полягає в тому, що в Нижньому Тагілі сильно виглядав не тільки Гайгер. Ожив Штефан Ляйє, який, не набравши жодного очка у Віслі і Руці, в Росії зайняв 10-е і 22-е місця. Непогані стрибки показував Ріхард Фрайтаг, який став 18-м в перший день змагань. У неділю Річі лише замкнув топ-30, але це пов'язано з тим, що в другій спробі його просто прибило сильним поривом попутного вітру - в нормальних умовах він був здатний на набагато більше. Свої найкращі результати в кар'єрі показав Морітц Бер - 19-е і 27-е місця. До цього на його рахунку за кар'єру в Кубку світу було всього 2 очки, зароблені в січні поточного року в Саппоро. Не будемо забувати, що Бер - за великим рахунком, випадковий гість в основі збірної Німеччини: на Кубок світу цей донедавна резервіст потрапляє лише через травми Андреаса Веллінгера, Давіда Зігеля і Зеверіна Фройнда.

Свій найкращий результат в кар'єрі на Кубку світу показав не тільки молодий 22-річний Бер, а й досвідчений 29-річний П’юс Пашке, який у неділю став 11-м, за день до цього також потрапивши в очки - 28-е місце. Однак найбільш важливим є прогрес Константіна Шміда, який після травми Давіда Зігеля став головною молодою надією збірної Німеччини. Після 22-го місця в суботу в неділю Зігель видав два дуже класних за якістю стрибки за 130 метрів, і зайняв 7-е місце - найкращий результат в кар'єрі. Міг би Константін піднятися і ще вище, проте дуже великою була його вітрова компенсація в першій спробі: -23,5 бала. Для 20-річного Шміда це лише друге в кар'єрі потрапляння в топ-10 на Кубку світу - два роки тому на домашньому етапі в Тітізеє Нойштадті він витягнув щасливий квиток у вітровій лотереї, ставши 8-м.

Виступ збірної Німеччини в Нижньому Тагілі ще складно назвати бочкою меду, але, тим не менш, в ній була дуже помітна ложка дьогтю - це форма Маркуса Айзенбіхлера. Герой чемпіонату світу в Зеєфельді і до недавнього часу лідер збірної Німеччини провалив старт сезону, і етап в Нижньому Тагілі винятком не став: 31-е і 36-е місця. З чотирьох особистих стартів нинішнього сезону Айзенбіхлер потрапив в очки лише в одному - в Руці, і це сталося лише завдяки дискваліфікації Роберта Йоханссона і Йоханна Андре Форфанга. Причому, на відміну від етапу в Руці, в Тагілі ми не побачили у виконанні Айзенбіхлера навіть проблисків гарної форми у вигляді хороших стрибків у тренуваннях і кваліфікаціях. Напередодні домашнього етапу в Клінгенталі і за три тижні до старту Турне чотирьох трамплінів ситуація для Айзенбіхлера виглядає дуже сумно.

Крафт набрав топ-форму

Перед стартом нинішнього сезону ми називали Штефана Крафта фаворитом №2 в боротьбі за Кубок світу. Перші етапи австрієць провів непогано, але не більше того: блиску в його стрибках не спостерігалося, як і стабільності. Однак у другий день змагань в Тагілі Крафт нарешті показав всю свою міць. У першій спробі він полетів на 140 метрів з ідеальним приземленням - геніальний за якістю стрибок, поки що найкраще, що ми бачили в нинішньому сезоні. Незважаючи на це, за підсумками першого раунду він програвав 9,1 бала Рьою Кобаясі, і це виглядало дуже дивно. У той час, як більшість стрибунів у першому раунді отримували вітрові поправки в діапазоні від -10 до -15 балів, японець раптово отримав +7,7, хоча чисто візуально нічого схожого на сильний попутний вітер під час його стрибка ми не побачили. Складається таке враження, що під час стрибка Рьою стався збій в системі нарахування вітрових поправок. Втім, протестів після змагань ніхто не подавав, і результати не переглядалися.

Так чи інакше, свій другий стрибок Кобаясі провалив - 113 метрів під час повного штилю могли відкинути його дуже далеко. Однак гігантський запас над усіма, крім Крафта, після першої спроби (у третього місця японець вигравав 24 бали) дозволили йому залишитися на подіумі. А Крафт абсолютно заслужено здобув першу перемогу в сезоні. Якщо австрієць продовжить видавати стрибки такої ж якості, то змагатися з ним в нинішньому сезоні буде дуже складно.

Втім, успіхів в цей уїк-енд з австрійців добився далеко не тільки Крафт. У суботу свій другий поспіль подіум завоював Філіп Ашенвальд, який зараз знаходиться в формі життя і йде п'ятим в загальному заліку Кубка світу. Втім, для австрійців в суботу відбулася, напевно, ще більш значуща подія, ніж другий поспіль подіум Ашенвальда - це четверте місце Грегора Шліренцауера. Схоже, робота з Вернером Шустером дає свої плоди, і легендарний австрієць знову стає конкурентоспроможним на рівні Кубка світу. Для Шліренцауера це було перше потрапляння в топ-5 на Кубку світу за майже 5 років: з часів п'ятого місця на домашньому етапі Турне чотирьох трамплінів в Інсбруку в січні 2015 року. У неділю Шлірі не потрапив в топ-30, але його провини в цьому немає: йому страшенно не пощастило з вітром.

Суботній турнір, до слова, сенсаційно, але абсолютно заслужено виграв Юкія Сато. Для 24-річного японця це перша в кар'єрі перемога на Кубку світу: до цього його кращим результатом був подіум на етапі в Закопане в січні поточного року. А ось герої перших двох етапів поступово починають іти в тінь. Анже Ланішек після двох подіумів зайняв тільки 14-е і 28-е місця, Тімі Зайц в п'ятницю взагалі не подолав кваліфікацію, хоча виправився 10-м місцем в неділю. Стабільний Петер Превц, який двічі став восьмим, хоча в суботу після першої спроби лідирував. Поки що лідерство після першої спроби в нинішньому сезоні є якоюсь чорною міткою: утримати його ніхто не може, і всі, за винятком Рьою Кобаясі, взагалі вилітають за межі топ-6.

Даніель Андре Танде лідерство в загальному заліку Кубка світу зберіг, хоча перший день в Тагілі вийшов для нього провальним: 12-е місце після першої спроби і відступ на 21-е місце в підсумку через важкі погодні умови під час другого стрибка. У неділю Танде став четвертим, і в цілому виглядав дуже солідно. Норвежець поки що не виглядає домінатором, але залишається серйозним претендентом на ВКГ. А ось у його партнерів по команді, Йоханна Андре Форфанга і Роберта Йоханссона, великі проблеми зі стабільністю.

Окремої згадки гідна історія з молодим Томасом Осеном Маркенгом. У четвер увечері після прильоту в Москву, звідки збірна Норвегії повинна була перебратися в Нижній Тагіл, його завернули на паспортному контролі через відсутність візи. Норвежець швидко вирішив усі проблеми, і до ранку неділі все ж таки дістався до Нижнього Тагілу, і вперше в кар'єрі пробився у топ-5.

Відзначимо і перший в кар'єрі подіум на Кубку світу Кілліана Пайєра, який став другим в неділю. До цього у швейцарця була бронза на великому трампліні на ЧС-2019, проте жодного призового місця на Кубку світу.

Загальний залік Кубку світу:

Кубок Націй:

Гірські лижі

Старти вік-енду:

П'ятниця, 6 грудня

Бівер Крік (США), супергігант, чоловіки

Лейк Луіс (Канада), швидкісний спуск, жінки

Субота, 7 грудня

Бівер Крік (США), швидкісний спуск, чоловіки

Лейк Луіс (Канада), швидкісний спуск, жінки

Неділя, 8 грудня

Бівер Крік (США), гігантський слалом, чоловіки

Лейк Луіс (Канада), супергігант, жінки

Паріс провалив етап в Бівер Кріку

Тиждень тому ми аплодували Домініку Парісу за блискучий виступ на першому швидкісному етапі сезону в Лейк Луїсі, де він двічі став другим. Однак другу половину північноамериканського турне Паріс все ж провалив: 13-е і 11-е місця в двох швидкісних стартах і непотрапляння до другої спроби в недільному гіганті. Невдача, однак не варто говорити про те, що вона стала важким ударом по шансах Паріса на ВКГ, адже перед початком сезону всі чекали, що італієць за традицією слабко виступить не тільки в Бівер Кріку, але і в Лейк Луїсі. Тому, незважаючи на провал на американській трасі, в цілому можна сказати, що за час поїздки в Північну Америку Паріс набрав більше очок, ніж планувалося.

П'ятничний супергігант взагалі був дуже дивним видовищем, і по своїй технічній складності більше нагадував гігант. До слова, таке в Бівер Кріку відбулося далеко не вперше. У грудні 2015 року супергігант на трасі «Bird of prey» також більше був схожий на гігант і завершився перемогою Марселя Хіршера, яка так і залишилася його єдиною в швидкісних видах за кар'єру. Цього разу перемогу здобув Марко Одерматт, при чому зробив це швейцарець, незважаючи на серйозну помилку на початку траси. Для швейцарського вундеркінда ця перемога стала дебютною в кар'єрі на Кубку світу. При цьому наступні два старти Одерматт провалив: лише 45-е місце в швидкісному спуску і схід в першій спробі гіганта. Хоча, варто визнати, до моменту сходу Одерматт йшов дуже добре.
Здавалося, скористатися невдачами Паріса зуміє Алексіс Пінтуро. У супергіганті він став четвертим (ще один доказ того, наскільки сильним був перекіс траси в бік технічної складової), однак недільний, «справжній» гігант, француз провалив. Він грубо помилився на самому початку першого заїзду, і показав в ньому тільки 16-й час. Що ще більш дивно, виправити своє становище на другий трасі Пінтуро не зміг, і в підсумку фінішував 17-м.

А ось хто взяв свої очки, так це Хенрік Кристофферсен, який в гіганті став другим. Програв він тільки Томмі Форду: в 30 років американець на домашній трасі здобув першу перемогу в кар'єрі. До цього у нього не було навіть жодного подіуму, але на відкритті сезону в Зольдені він також виглядав дуже сильно - четверте місце, що дозволило Форду вийти в лідери заліку Кубка світу в гіганті. Якщо в особі американця народилася нова зірка гігантського слалому, то це хороші новини для Паріса і інших швидкісників в боротьбі за ВКГ.

Лідерство в загальному заліку зберіг Маттіас Майєр, але для австрійця цей вік-енд вийшов дуже неоднозначним: подіум в супергіганті, 31-ше місце в швидкісному спуску і черговий пристойний виступ в гіганті в неділю - 19-те місце. За два старти в гіганті в нинішньому сезоні Майєр набрав вже 28 очок, що більше, ніж за попередніх 4 сезони разом узятих. Якщо австрієць налагодить стабільність в своїх виступах в швидкісних видах, то може також перетворитися в претендента на загальний залік.

Сенсаційна перемога Ледецкої, провали Годжі і Штухец

Жінки в цей вік-енд слідом за чоловіками приїхали в Лейк Луїс, де у них відбулися перші швидкісні старти сезону. І перший же день приніс суперсенсацію: швидкісний спуск виграла Естер Ледецка! Чеська зірка сноуборду вміє зрідка дивувати в гірських лижах, і після сенсаційного золота в супергіганті на Олімпіаді в Пхьончхані дісталася і до першої перемоги на Кубку світу. Ледецка як гірськолижниця ніколи не відрізнялася стабільністю, тому четверте місце в суботу здивувало чи не більше самої п'ятничної перемоги. Однак у неділю Естер все ж допустила осічку, і в супергіганті стала тільки 30-ю. Судячи з усього, Ледецка побачила перспективу боротьби за щось серйозне в гірськолижному Кубку світу, і прийняла рішення на наступному тижні виступити в Валь д'Ізері, пожертвувавши змаганнями зі сноуборду.

Найстабільнішою в ці вихідні була Корінн Сутер: два третіх і п'яте місце, які дозволили їй піднятися до топ-3 загального заліку Кубка світу. Третю сходинку вона ділить з партнеркою по команді Мішель Гізін, яка в цей уїк-енд розчарувала: 19-те, 15-те і 22-ге місця. Тиждень тому ми відзначали прогрес Гізін в гіганті, однак, схоже, він дався їй ціною втрати рівня результатів в швидкісних видах.

Відверто розчарували в цей уїк-енд дві суперзірки швидкісних видів – Соф’я Годжа та Ілка Штухец. Італійка показала 6-й і 12-й результати в двох швидкісних спусках і зійшла з дистанції в недільному супергіганті. Штухец так взагалі за три дні жодного разу не піднялася вище 17-го місця. Невдачами двох прямих конкуренток у боротьбі за МКГ в швидкісних видах скористалася Ніколь Шмідхофер: австрійка перемогла в суботу і ще двічі потрапила в топ-10.

Не вразила і Мікаела Шиффрін. Американка в суботньому швидкісному спуску стала другою, однак крім цього двічі лише замкнула топ-10. Поки що Шиффрін, на відміну від двох попередніх сезонів, не справляє враження людини, яка здатна боротися за найвищі місця в кожному швидкісному старті, в якому бере участь. Цілком можливо, такі результати остаточно відіб'ють у американки бажання стартувати в швидкісних видах, з огляду на те, що вона не дуже охоче їх їздила і в попередні два сезони, коли була готова на переможному рівні.

Загальний залік Кубку світу (чоловіки):

Загальний залік Кубку світу (жінки):

Лижні гонки

Старти вік-энду:

Субота, 7 грудня

Ліллехаммер (Норвегія), скіатлон 15 км, жінки

Ліллехаммер (Норвегія), скіатлон 30 км, чоловіки

Неділя, 8 грудня

Ліллехаммер (Норвегія), естафета 4х5 км, жінки

Ліллехаммер (Норвегія), естафета 4х7,5 км, чоловіки

Большунов завдав удару у відповідь

Після відкриття сезону в Руці ми відзначали, що очікуваної дуелі Олександра Большунова проти Йоханнеса Клебо не вийшло: норвежець був набагато сильнішим і впевнено виграв міні-тур. Багато списували не найкращу форму Большунова на перенесену перед цим хворобу і біль в спині. І вже через тиждень росіянину вдалося взяти реванш у скіатлоні в Ліллехаммері.

У плані тактичного малюнку своєї гонки Большунов був не схожий сам на себе: замість звичної гонки з позиції сили, за яку його багато критикували в минулому сезоні, ми побачили типового «рюкзака» а-ля Петтер Нортуг: Олександр відсиджувався за спинами своїх суперників, відповідав на їх атаки, після чого провів вирішальний ривок в останній підйом. В цьому немає нічого ганебного, навіть навпаки: росіянин показав свою тактичну гнучкість і вміння вести гонку по-різному, чого раніше в його виконанні ми не бачили.

У вирішальну атаку на передостанньому колі разом з Большуновим пішли Ханс Крістер Холунд і Еміл Іверсен. Холунд був дуже сильним, він обрав єдину вірну для себе тактику, однак все ж різкості йому не вистачило для того, щоб боротися з Большуновим. Топ-3 замкнув Іверсен: в останньому довгому підйомі він не зумів відповісти на атаку Холунда і Большунова, проте в цілому провів відмінну гонку і підтвердив серйозність своїх претензій на ВКГ.


twitter.com/FISCrossCountry

Йоханнес Клебо виграв з другої групи спринт за четверте місце, до цього також забираючи очки за проміжні спринти. Норвежець, який в минулому сезоні був неконкурентоспроможним на гонках, довших за 15 км, явно додав на дистанції. Після гонки, до речі, Клебо звинуватив Холунда в занадто активному веденні гонки - мовляв, я був готовий вигравати перше місце в спринті з групи, а Ханс Крістер своїми атаками і мене залишив без перемоги, і сам не виграв. По цих перегонах стало очевидно, що ніякої командної тактики на окремих етапах у збірної Норвегії немає, і цілеспрямовано везти Клебо до ВКГ, жертвуючи своїми шансами, ніхто із зіркових норвежців не буде.

Сергій Устюгов несподівано добре для себе провів класичну половину гонки, проте встав під кінець конькової, зайнявши в підсумку лише десяте місце. Росіянин зумів реабілітуватися в неділю і приніс другому складу збірної Росії перемогу в естафеті.

Сама естафета, до слова, зібрала дуже слабкий склад учасників. Не бігли Большунов, Клебо і більшість інших топ-зірок. Не повинен був бігти і сам Устюгов, проте в останній момент він замінив Артема Мальцева. В цілому відверто убогий склад естафет (жіночої це теж стосується) в черговий раз довів, що в сезон без чемпіонатів світу та Олімпіад командні гонки на Кубку світу, за великим рахунком, не потрібні.

Хейді Венг повернулася на топ-рівень

У жінок головною подією етапу в Ліллехаммері також став скіатлон. Як і прогнозувалося, боротьби за перемогу не вийшло: Тереза ​​Йохауг вже на перших кілометрах дистанції поїхала від всіх, і в підсумку привезла найближчій суперниці більше хвилини. Однак все найцікавіше відбувалося у неї за спиною.

Друге місце Хейді Венг в міні-турі в Руці, здобуте, в першу чергу, завдяки блискучому виступу в коньковому переслідуванні, дозволило говорити про її повернення на топ-рівень після провального минулого сезону. І ліллехаммерський скіатлон повинен був дати зрозуміти, що це було в Руці - разовий успіх чи повноцінне повернення? І в суботу всі побачили, що Венг по-справжньому повернулася. 2-разова володарка Кубка світу фінішувала третьою, програвши, крім Йохауг, ще й Джесіці Діггінс. Чергове впевнене потрапляння на подіум - схоже, норвежка дійсно повернулася на рівень 2013-2016 років, коли не могла конкурувати з домінаторами (Йохауг і Маріт Бьорген), однак раз за разом завойовувала призові місця.


instagram.com/heidiweng91

Друге місце Діггінс також можна назвати дуже важливим успіхом. Ще тиждень тому в Руці ми відзначали, що у американки знову з'явилися серйозні проблеми в класиці. Однак в Ліллехаммері від цих проблем не залишилося і сліду: Джессіка дуже впевнено протрималась в групі лідерів на класиці, а потім майстерно розібралася з Венг в коньку.

Знову дуже солідно виступила Астрід Якобсен, яка стала п'ятою. Варто похвалити Шарлотт Каллу і Терезу Штадлобер. Обидві провалили етап в Руці (а Штадлобер - так і весь минулий сезон), проте в скіатлоні зайняли 6-те і 7-ме місця відповідно - дуже важливий крок у вірному напрямку.

Одною з головних подій скіатлону став дебют в Кубку світу непереможної юніорки Хелен Марі Фоссесхольм. Хтось чекав, що 18-річна норвежка з ходу почне боротися за найвищі місця, проте їй це не вдалося. Через далекий стартовий номер Фоссесхольм стартувала з самого хвоста, і той факт, що Йохауг відразу підняла темп, явно не пішов їй на користь. В результаті Хелен Марі втратила контакт з пелотоном (хоча списувати це тільки на низький стартовий номер не варто) і фінішувала тільки 18-ю. Не надто успішний дебют, але і провалом його назвати не можна.

А ось хто провалився, так це Наталя Непряєва, яка після невдачі в Руці не зуміла взяти реванш в Ліллехаммері і зайняла лише 11-те місце. Звичайно, частково цю невдачу можна пояснити тим, що росіянка забарилася під час перевзування на середині дистанції і втратила контакт з групою, проте в цілому видно, що Наталя знаходиться далеко не в найкращій формі. І поки що Непряєва зовсім не схожа на претендента на ВКГ, хоча сама перед стартом сезону заявила про те, що ставить перед собою таку мету. Рагнхільд Хага в черговий раз в пух і прах провалила класику, і в коньку зуміла піднятися тільки на 25-е місце.

Загальний залік Кубку світу (чоловіки):

Загальний залік Кубку світу (жінки):

Двоборство

Старти вік-энду:

Субота, 7 грудня

Ліллехаммер (Норвегія), HS140/10 км, особистий Гундерсен

Неділя, 8 грудня

Ліллехаммер (Норвегія), HS140/10 км, особистий Гундерсен

Двоєборці-бігуни перехоплюють ініціативу

Тиждень тому на відкритті сезону в Руці ми відзначали, що суттєвою перевагою володіли двоборці з ухилом в бік стрибків. Це було обумовлено і форматом змагань (в перший день лижна гонка була всього 5-кілометровою), і тим, що Рука - найпотужніший трамплін в Кубку світу з двоборства, на якому створювалися величезні розриви, які швидкі лижники в гонці не мали можливості ліквідувати. Ми прогнозували, що на наступних етапах у двоборців з ухилом в бік лижної гонки буде більше можливостей проявити себе, і вже в Ліллехаммері ми це побачили. Тим більше, що норвезька траса дуже складна за рельєфом, що тільки підвищувало шанси сильних гонщиків.


twitter.com/fisnoco

Всі ці зміни абсолютно не торкнулися Ярла Магнуса Ріібера, який записав на свій рахунок ще дві впевнені перемоги. Найцікавіше, що реального рівня Ріібера в гонці ми досі не знаємо: ні в одній з гонок у нього не було необхідності включати максимальні оберти. Йорген Гробак знову довів, що зараз є двоборцем №2 в світі, і двічі посів друге місце. Це дозволило норвежцю вийти на друге місце і в загальному заліку. Третє-четверте місця обидва рази (тільки в різному порядку) займали Вінценц Гайгер і Фабіан Ріссле, які зуміли витіснити з призових місць сильних стрибунів Єнса Луроса Офтебро, Еспена Бйорнестада і Франца-Йозефа Рерля. Австрієць, до слова, на трасі обидва рази виглядав дуже слабко, видихався під кінець і взагалі випадав за межі топ-10.

У неділю топ-5 замкнув Ерік Френцель. Для легендарного німця це найкращий результат на Кубку світу з січня, коли на етапі в Валь ді Ф’ємме він також став п'ятим. На подіумах Френцель не бував уже більше року, але, з огляду на його поточний рівень готовності, ймовірно, п'єдестал пошани не за горами. А ось у іншої зірки збірної Німеччини, Йоханнеса Рідцека, справи на трампліні дуже погані, через що він тільки в суботу дістався до перших в сезоні очок, піднявшись з 35-го місця на 15-те. У неділю Рідцек знову провалив стрибок (лише 46-те місце з відставанням в більш ніж 4 хвилини), після чого на старт гонки не вийшов. Зі швидкістю на трасі у Йоханнеса все в повному порядку, як в найкращі роки, а ось зі стрибками терміново потрібно щось робити. Благо Кубок світу з двоборства йде на 2-тижневу перерву, час внести корективи є.

Загальний залік Кубку світу:

Кубок Націй:

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.