Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Олімпійські ігри
| Оновлено 10 травня 2024, 05:20
1088
0

ВІДЕО. Українська гімнастка пронесла олімпійський вогонь у Марселі

Марія Височанська взяла участь в естафеті олімпійського вогню

| Оновлено 10 травня 2024, 05:20
1088
0
ВІДЕО. Українська гімнастка пронесла олімпійський вогонь у Марселі
НОК. Марія Височанська

Українська гімнастка Марія Височанська пронесла олімпійський вогонь у перший день естафети у французькому Марселі.

Естафета олімпійського вогню в Марселі ознаменувала початок 11-тижневої подорожі Францією напередодні церемонії відкриття XXXIII Літніх Олімпійських ігор.

Історичним цей день був для України. 9 травня в країнах Європейського Союзу, а також в Україні відзначають День Європи. Саме у цей день Марія Височанська стала лідером команди атлетів з країн ЄC, що взяли участь у церемонії старту естафети олімпійського вогню у Франції.

Українка пронесла факел з олімпійським вогнем вулицями Марселя, а поруч крокували інші 27 спортсменів, які представляють кожну з країн Європейського Союзу.

Міністр спорту Франції Амелі Удеа-Кастера прокоментувала цей жест: «Це спосіб підкреслити нашу солідарність з Україною в той час, коли вона страждає від жахливої загарбницької війни. Це знак єдності, надії та солідарності. Ми хочемо, щоб вони перемогли».

Марія Височанська не стримувала своїх емоцій після того, як взяла участь в естафеті: «Переказати словами всі емоції складно, бо вони надзвичайно великі. Це гордість і надзвичайна радість, що Україна стала 28 країною-учасницею. Мені надали таку честь нести олімпійський вогонь. Це дуже зворушливо, і я надзвичайно щаслива».

Участь Марії Височанської в естафеті олімпійського вогню має особисте значення: її батько, Олег Височанський у 2015 році брав участь у 242-денних боях за Донецький аеропорт, де був поранений. Після повномасштабного вторгнення він приєднався до лав ЗСУ і нині боронить Україну.

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.