Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 07 грудня 2019, 09:57
13476
120

Шахтар в Харкові холоднокровно обіграв Олімпік

«Гірники» тричі розписалися у воротах суперників

| Оновлено 07 грудня 2019, 09:57
13476
120
Шахтар в Харкові холоднокровно обіграв Олімпік
ФК Шахтар
Програму 17-го туру української Прем'єр-ліги відкрило донецьке дербі, в якому «Шахтар» в Харкові приймав «Олімпік».
 
Наставник «гірників» Луїш Каштру, як відомо, прихильник кардинальної ротації складу. У грі з «Олімпіком» він не став зраджувати своїм принципам, і в порівнянні з матчем проти «Маріуполя», включив до складу шістьох свіжих футболістів. Але цього разу стартовий склад виявився не експериментальним, а оптимальним на сьогоднішній день. Тільки Марлос, який нещодавно відновився після травми, залишився на лаві запасних.
 
Вісенте Гомес теж зробив зміни в стартовому складі, але вони, скоріше, були вимушеними. На місце в воротах повернувся Кринський, дискваліфікованого Кравчука замінив Завійський, а замість травмованих Снурніцина і Тейшейри вийшли Клименчук та Імері.
 
Гравці «Шахтаря» з першим хвилин почали штурм воріт гостей, і вже на четвертій хвилині відкрили рахунок в матчі. Після прострілу від Тете захисник невдало виніс м'яч, Матвієнко успішно зіграв на підбиранні і точно виконав обвідний удар у дальній кут.
 
Відкривши рахунок у матчі, підопічні Луїша Каштру не зменшували обертів і продовжували створювати безліч загроз біля воріт Володимира Кринського. «Олімпік» зрідка відповідав небезпечними ударами у виконанні іранського форварда Шахаба Захеді, який намагався відзначитися в третьому матчі поспіль. Але в одному моменті Пятов врятував господарів, в інших нападнику не вистачало точності.
 
На останній хвилині першого тайму «Шахтар» мав усі шанси забити гол в роздягальню і піти на перерву з комфортною перевагою в рахунку. Після невдалого розіграшу штрафного у виконанні «олімпійців», послідувала блискавична контратака «гірників». Відразу чотири гравці «Шахтаря» виходили на одного захисника і голкіпера. Тайсон зі своєї половини поля протягнув м'яч до чужого штрафного, віддав під удар на Тете, але Кринський дивом зміг врятувати свою команду.
 
На другий тайм «Олімпік» вийшов з чітким завданням забивати. Підопічні Вісенте Гомеса почали більше володіти м'ячем і активніше пресингувати суперників.
 
«Шахтар» трохи зменшив оберти, очевидно, тримаючи в голові заключний матч групового раунду Ліги чемпіонів з «Аталантою», перед яким у «гірників» тільки чотири дні перерви. На 63-й хвилині Андрію Пятову було надано медичну допомогу після того, як хавбек «олімпійців» Віталій Балашов врізався в нього в штрафному майданчику.
 
За 22 хвилини до кінця поєдинку свій ігровий час отримав Марлос, який більше місяця пропустив через травму. Було видно, що 31-річний хавбек ще не набрав звичних кондицій, але це не завадило йому відзначитися голом. На 77-й хвилині Марлос зміг зробити те, що не вийшло в кінці першого тайму у Тете: Жуніор Мораес покотив на порожні ворота, звідки його співвітчизник без труднощів відправив м'яч у сітку.
 
Уже в компенсований час «Шахтарю» вдалося довести рахунок до розгромного. Марлос вивів Соломона сам на сам з голкіпером, ізраїльтянин віддав на Тайсона. Капітан «гірників» не зміг пробити Ксьонза на лінії воріт, м'яч відскочив до Ісмаїлі, і бразилець спокійно відправив його у ворота.
 
3:0 – «Шахтар» в хорошому настрої підходить до вирішального матчу Ліги чемпіонів проти «Аталанти», а «Олімпік» залишає Харків з порожніми руками, програвши другий матч поспіль.
 
Українська Прем'єр-ліга. 17-й тур.
 
«Шахтар» - «Олімпік» - 3:0

Микола Матвієнко (4), Ромеро Марлос (77), Ісмаїлі (91)

Тайсон (95) - Сергій Політило (95)

«Шахтар»: Андрій П'ятов, Ісмаїлі, Микола Матвієнко, Сергій Кривцов, Додо, Алан Патрік (Маркос Антоніо, 88), Тарас Степаненко, Тайсон, Віктор Коваленко (Манор Соломон, 82), Тете (Ромеро Марлос, 68), Жуніор Мораєс

«Олімпік»: Володимир Кринський, Єгор Клименчук, Павло Лук'янчук, Дмитро Гришко, Павло Ксьонз, Сергій Політило, Євген Цимбалюк, Тарас Завійський (Фабіньо, 63), Віталій Балашов (Геннадій Пасіч, 72), Шахаб (Чарльз Джеффрі, 81), Демір Імері

Арбітр: Дмитро Бондаренко (Одеса)

ОСК «Металіст» (Харків)

ШАХТАР - ОЛІМПІК. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 120
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Владимир Ключка
циганик-пророк
dynamo_DNO
Спокойненько, на классе)) С мыслями об Атланте) С победой, чемпион!)) При этом без левых удалений и офсайдов)
wladimir_skidan
Я так понимаю для одного известного прогнозиста победа Шахтера над Олимпиком это сенсация?
nomad
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Odinokij
В бурсе выходные плесень Дынамо до вечера воскресения будет кукарекать...
kvlad200760
По Циганику -вже втретє він дає публічні прогнози і третій раз ..... -коротше Ванга разом із Нострадамусом нервово курять!!!
pavel85
Если бы так раскатать Аталанту
AdvocatusDei
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
kvlad200760
Хороша гра,всі гравці в порядку.Відзначив би Мораєса-віддати пас там де сам міг забити це варто відзнаки.Тим більше він розумів як важливо було забити Марлосу. А взагалі сподобались всі гравці,навіть Коваленко!
nomad
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Vadym Trykoz
Хорошая игра, на классе, молодцы! Не понравился лишь Тете...вот есть огромный потенциал, есть техника, но много жадности. Было 2-3 убойных момента , где нужно было просто отдать пас, а не брать игру на себя. Последний гол в этом плане показателен. Шахта частенько просто заводит мяч в ворота, не изобретая велосипед, а вот Тете пока большой эгоист. Остальные молодцы, даже Коваленко не выпадал сегодня.
Bolshoi
А с другой стороны. Здесь мы часто пишем то, что не всегда сказали бы оппоненту в лицо. И тогда чем мы лучше фанов? Вот такая вот фигня.
Evgene Boykinyuk
но стоит отдать должное цыганыку, половина коментов про него)
AdvocatusDei
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
solart1964
А. нет. Еще забыл новую тему главную. Тайсон - плакса..)
kvlad200760
Я гадаю що пропущені 8 м*ячів при жодному забитому ,та домашня поразка 0-5 в плей-оф Ліги Европи то більш вагоме "досягнення" Динами.Тим більше що домашне "досягнення" було здобуто нещодавно і у рівних складах,на відміну від Шахтаря,який всю гру грав у меншості.
AdvocatusDei
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
p_s_l
Тайсон снова горчичник за неспортивное поведение получил?
Микола Гуцуляк
Геніальнійша назва
Холоднокровний
Холоднокровний чемпіонат
AdvocatusDei
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил