Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 19 жовтня 2019, 16:33
4137
3

Зоря – Десна. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

«Зважити» лідерський тягар

| Оновлено 19 жовтня 2019, 16:33
4137
3
Зоря – Десна. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
ФК Зоря

У суботу на «Славутич-Арені» точно буде жарко. І виною тому навіть не тепла осіння погода, а амбіції та нинішні позиції команд, які зійдуться через майже рік з моменту останнього матчу. «Зоря» тоді вивезла з Чернігова перемогу 2:0 (а трохи раніше і вибила опонента з розіграшу Кубку), і за великим рахунком не дала засумніватися в розстановці сил в цій парі. Так було в грудні 2018-го. Нині ж, після достатньої кількості турів, і настільки показової стабільності в плані результатів, навряд чи можна говорити, що лідерський тягар так вже обтяжує чернігівський колектив. Навпаки, команда-відкриття цього чемпіонату (а такий статус анітрохи не буде перебільшенням) з холодним спокоєм поповнює скарбничку очок.

Незважаючи на те, що перемога над «Олімпіком» в минулому турі була вирвана буквально на «стрічці» поєдинку, в турнірний залік лягли повноцінні три бали. Протягом двох останніх зустрічей команда Олександра Рябоконя (до слова, визнаного найкращим тренером УПЛ за підсумками вересня) йде без пропущених м'ячів і втрачених очок. Тим цікавіше, що більше двох матчів поспіль «Десна» в нинішньому сезоні ще не вигравала! Чи вийде організувати нову серію в суботу?

Рівність з «Динамо» зобов'язує показувати максимум, проте в колективі вважають за краще не забігати вперед. «Друге місце в чемпіонаті? Рано про це говорити. Не завершилося перше коло. Ближче до зими зробимо проміжні висновки», - охарактеризував нинішні позиції «Десни» капітан команди Денис Фаворов. До речі, заповнити паузу в зв'язку з виступом збірних чернігівці знову вирішили в Туреччині матчами з місцевими колективами: «Антальяспору» вони поступилися з рахунком 1:2, а з «Аланьяспором» зіграли внічию - 2:2.

Виїзний вояж, мабуть, пройшов досить продуктивно. Не менш продуктивно «Десна» виступає в цьому сезоні і на полях конкурентів по УПЛ: в гості до «Зорі» приїде команда, яка виграла всі чотири з чотирьох гостьових поєдинків із загальним рахунком 10:1! Зрозуміло, що взяти «голими руками» такого непоступливого і «колючого» суперника не вдасться...

Команда Віктора Скрипника напевно проведе глибокий аналіз майбутнього опонента, а заодно і розбере причини власних невдач в атакуючій лінії, які переслідували «Зорю» на протязі всієї гри з ФК «Львів». Розкрити оборону «золотих левів», які навіть грали без однієї «бойової одиниці», «чорно-білим» так і не вдалося. При цьому наставник луганчан не перестає говорити, що команда прагне забивати якомога більше. У спарингу з «Маріуполем» це вдалося: в ворота азовців влетіли три м'ячі, однак «товариська перемога» далася ціною ушкодження німецького центрбека Абу Ханни. З огляду на дефіцит кадрів на цій позиції, втрата може бути дуже болючою.

У тому ж спарингу Скрипник встиг спробувати експериментальну пару в центрі оборони Іванісеня - Лазіо, правда сам же парирував, що в чемпіонаті таке поєднання ми навряд чи побачимо. Як мінімум, можна бути впевненим, що в центрі в суботу зіграє Віталій Вернидуб, який днями відсвяткував 32-річчя. До речі, в продовження розмови про нагороди, варто сказати, що в тому ж голосуванні, де відзначили наставника «Десни», кращим гравцем визнали луганчанина Богдана Михайличенка.

Немає сумнівів і в тому, що один з центральних матчів туру виправдає свій високий статус. «Зоря», в разі перемоги, не зможе наздогнати свого опонента в таблиці, проте з урахуванням того, що «Олександрії» належить зіграти з київським «Динамо», є всі шанси розширити тріо претендентів на друге місце до квартету.

Артем ЦИГАНЕНКО

Орієнтовні склади:

«Зоря»: Шевченко, Михайличенко, Чеберко, Вернидуб, Тимчик, Леднєв, Іванисеня, Кочергін, Юрченко, Кабаєв, Русин.

«Десна»: Паст, Фаворов Д., Імереков, Гітченко, Мостовий, Огиря, Богданов, Калитвинцев, Кузик, Картушов, Філіппов.

19 жовтня, субота

«Зоря» — «Десна»
Запоріжжя. «Славутич-Арена». 17:00
ТБ-трансляція на телеканалі «Уніан»
ЗОРЯ - ДЕСНА. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
 Арбітр: Олександр Омельченко (Слов'янськ)
Прогноз Sport.ua — 2:1
ЗРОБИТИ СТАВКУ
Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
y-grec
Десна дуже мало пропускає, я не думаю, що Зоря зможе так просто забити 2 м'ячі, як прогнузує спорт.юей
З іншого боку забиває Десна, зважаючи на турнірне становище, трохи замало, як для 2-3 місця
Гадаю буде результативна нічия 1:1
nomad
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил