Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 19 жовтня 2019, 19:41
29324
17

Зоря зробила камбек в матчі проти Десни

Луганчани зуміли завдати «сіверянам» першої в сезоні гостьової поразки

| Оновлено 19 жовтня 2019, 19:41
29324
17
Зоря зробила камбек в матчі проти Десни
ФК Зоря
У Запоріжжі на стадіоні «Славутич-Арена» відбувся один із центральних поєдинків 11-го туру української Прем'єр-ліги. Чернігівська «Десна», яка досить несподівано після десяти турів опинилася на другому місці в турнірній таблиці чемпіонату, заїхала в гості до луганської «Зорі».
 
Команда Віктора Скрипника мала намір поліпшити свою статистику останніх матчів, адже після п'ятого туру луганчани здобули лише одну перемогу. До того ж, «Десна» - прямий конкурент «Зорі» в боротьбі за першу шістку, а в майбутньому і за єврокубки. Так що глядачів, яких, до слова, на «Славутич-Арені» зібралося не так вже й багато, очікувала безкомпромісна боротьба за шість очок.
 
З перших хвилин команди показували рівну гру, по черзі створювали небезпечні моменти. Ніхто не збирався діяти другим номером, що свідчило про те, що перед обома командами стояло завдання здобути три очки.
 
У першому таймі краще грали футболісти «Десни». Саме гості відкрили рахунок в матчі зусиллями Максима Дегтярьова. На 17-й хвилині зустрічі 26-річний форвард зумів замкнути простріл від Владислава Калітвінцева, головою переправивши м'яч у ворота Микити Шевченка. Для Дегтярьова цей гол став першим в цьому сезоні.
 
Повівши в рахунку, підопічні Олександра Рябоконя успішно перекривали вільні зони і постійно перехоплювали м'яч, створюючи швидкі контратаки. Мабуть, «Десна» цілком могла збільшити свою перевагу, однак на перерву команди пішли за мінімальної переваги «сіверян».
 
У другому таймі «Десна» кардинально змінила тактику на гру. Чернігівські футболісти грали від оборони і не особливо прагнули забивати. Гравці «Зорі» вільно розпоряджалися м'ячем на половині поля гостей, проте довгий час не могли розпечатати ворота Євгена Паста.
 
Головний тренер «Зорі» Віктор Скрипник після перерви зробив відразу дві заміни: Замість Владислав Кабаєва на поле вийшов Назарій Русин, а Богдан Лєднєв замінив Владислава Кочергіна. Кабаєв і Кочергін створювали чимало небезпечних моментів у першому таймі, але, очевидно, віддали багато сил, так і не зумівши змінити рахунок на табло.
 
Саме Лєднєв і Русин стали лідерами атак господарів у другій половині зустрічі. На 81-й хвилині матчу Богдану вдалося зламати оборону суперника. 21-річний півзахисник отримав передачу від партнера в штрафній суперника і прошив воротаря ударом з гострого кута.
 
А через чотири хвилини після голу Лєднєва, коли «Десна» ще не встигла усвідомити подію, Русин заробив пенальті. Удар з точки виконав Владлен Юрченко, який без проблем розвів по різних кутах Паста і м'яч.
 
2:1 – «Зоря» завдяки камбеку зуміла завдати «Десні» першої в сезоні гостьової поразки. Команда Віктора Скрипника наблизилася до «сіверян» на відстань одного очка. «Десна» залишилася на другому місці, але, напевно, втратить його після матчу між «Олександрією» та «Динамо».
 
Денис ШАХОВЕЦЬ
 
Українська Прем'єр-ліга. 11-й тур.
 
«Зоря» – «Десна» – 2:1
 
 Богдан Лєднєв (81), Владлен Юрченко (85) – Максим Дегтярьов (17).
 
 Владислав Кабаєв (23) – Артем Фаворов (12), Владислав Калітвінцев (84).
 
«Зоря»: Микита Шевченко – Олександр Тимчик, Віталій Вернидуб, Йоель Абу Ханна, Богдан Михайличенко – Дмитро Іванисеня, Владислав Кочергін, Владлен Юрченко (Богдан Лєднєв, 46), Дмитро Хомченовський – Владислав Кабаєв (Назарій Русин, 46), Артем Громов (Пилип Будківський, 80).
 
Запас: Нікола Василь, Микита Каменюка, Євген Чеберко, Богдан Лєднєв, Назарій Русин, Максим Луньов, Пилип Будківський.
 
«Десна»: Євген Паст – Денис Фаворов, Максим Імереков, Андрій Гітченко, Андрій Мостовий – Владислав Огіря, Андрій Богданов (Юхим Конопля, 89) – Владислав Калітвінцев, Артем Фаворов, Єгор Картушов – Максим Дегтярьов (Віталій Єрмаков, 76).
 
Запас: Ігор Литовка, Віталій Єрмаков, Андрій Домбровський, Дмитро Хльобас, Юхим Конопля, Сергій Старенький, Артур Западня.
 
Арбітр: Омельченко Олександр (Слов'янськ)
 
Стадіон «Славутич-Арена» (Запоріжжя)
Оцініть матеріал
(23)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Провальний трансфер. Дуелунд залишить Динамо остаточно та безкоштовно
Футбол | 19 квітня 2024, 19:48 14
Провальний трансфер. Дуелунд залишить Динамо остаточно та безкоштовно

Міккель продовжить виступи у складі «Орхуса»

Жозе Моуріньо зізнався, за кого вболіватиме в Лізі чемпіонів
Футбол | 19 квітня 2024, 10:17 1
Жозе Моуріньо зізнався, за кого вболіватиме в Лізі чемпіонів

Португалець виділив єдиний клуб, який очолював у своїй кар'єрі

Коментарі 17
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Андрей Ильяшенко
- У Зари очередной Total по ударам за 20... а забивать не можем. Очередной соперник Зари 80 минут сидит в защите... Тяжелые очки при полнейшем доминировании. У Зари есть только один соперник за бронзу, сама же Заря.
Sunrise
То, что у Десны прошло с Динамо, не прошло с Зарёй. Нельзя весь тайм сидеть в своей штрафной. Первый тайм-то был куда лучше. Повезло Заре что Калитвинцев не зарядил на пару сантиметров ниже...
А так - молодцы что смогли вытянуть такой матч! Борьба за медали накаляется.
y-grec
Не столько Заря добавила во втором тайме, сколько Десна села, при том села конкретно, забитые голы Зари -- это закономерный результат включенного Десной автобуса. В первом тайме у Десны было гораздо больше выиграных подборов, были точнее пасы и была игра на поле противника
Заря -- команда бойкая, но у Зари очень хромает реализация и, играй Десна в контроль мяча во втором тайме, вынуждая луганчан бегать без мяча, то не факт, что они вообще смогли бы забить.
Мой вывод: Десна сама виновата в своем поражении, и могла вполне этот матч братью
Evgene Boykinyuk
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Evgene Boykinyuk
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Kherson384
Пенальти какие-то мутные. Спорить с арбитражом не стоит .
nomad
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Odinokij
Динамовская школа падения в штрафной сработала. Громов падал,Русин падал- наконец Русин упал когда минуту уже мяч за полем был.