Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок України
| Оновлено 18 квітня 2019, 07:12
5418
0

Дмитро МИХАЙЛЕНКО: «Основне завдання Дніпра-1 - вихід в УПЛ»

Команда поступилася в Кубку України

| Оновлено 18 квітня 2019, 07:12
5418
0
Дмитро МИХАЙЛЕНКО: «Основне завдання Дніпра-1 - вихід в УПЛ»
shakhtar.com

У середу «Дніпро-1» в півфіналі Кубка України програв «Шахтарю» 0:2, пропустивши обидва голи в кінці матчу. Гру прокоментував наставник Дмитро Михайленко.

- Виходячи з того, як складався матч, вихід «Шахтаря» в фінал цілком закономірний. Ми не дотерпіли до екстра-тайму. Начебто суперник перестав регулярно створювати моменти, але отримали прикрий м'яч в кінцівці і відігратися було важко. Втомилися, плюс мало часу.

- Чи була ключовою вимушена заміна Юрчука? Наскільки серйозно його пошкодження?
- Наскільки серйозно, стане ясно завтра. Мені важко сказати. Андрій Кліщук вийшов і зробив важливий сейв після стандарту. У пропущених голах навряд чи є його вина. Перший - дуже якісний, другий - рикошет. Мені здається, якщо це і вплинуло, то несуттєво. Не думаю, що Валера впорався б з першим м'ячем.

- Чому так мало били?
- Тому що противник тримав нас далеко від воріт, контргра не отримує. Дуже високий темп для наших футболістів і гарна якість контрпрессінга. Навіть не вдавалося вийти в атаку. У першому таймі ударів взагалі не було, в другому - два, але вони не несли ніякої небезпеки. Все це пов'язано з суперником.

- Паулу Фонсека рідко хвалить когось із колег, але схвально відгукнувся про вашу роботу і команді, сказав, що дуже чекає її в Прем'єр-лізі. Як ви вважаєте, на тлі цього матчу з «Шахтарем», наскільки «Дніпро-1» конкурентоспроможний?
- Все-таки складно говорити. Дивлячись для яких завдань і для якого місця ми конкурентоспроможні на даний момент. Ми бачимо, що рівень Прем'єр-ліги впав. Але чи будемо ми там конкурентні, щоб боротися за призові місця, важко сказати. Можливо, ні. А просто грати і набирати очки, цілком ймовірно, ми зможемо і цим складом.

- Наскільки для вас як тренера важливі зустрічі з таким опонентом?
- Звичайно, матч потрібно розглядати насамперед з точки зору досвіду. Основним завданням на сезон залишається вихід в Прем'єр-лігу. Думаю, цей поєдинок дасть нам величезний досвід, особливо молодим гравцям, які ніколи не зустрічалися з учасником групового етапу Ліги чемпіонів. Сподіваюся, сьогоднішнє протистояння дозволить більше вірити в себе, а також зрозуміти рівень, до якого потрібно прагнути.

- Відібравши м'яч, «Дніпро-1» найчастіше намагався атакувати позиційно, але не віддавався різкий пас вперед в надії на те, що хтось зможе відірватися ...
- Занадто глибоко ми сиділи. Була така установка: якщо виникала можливість, ми вимагали швидко переходити в атаку. А коли ти в 70 метрах від воріт противника, важко вийти. Тому намагалися тримати м'яч і проводити позиційні атаки, але рівень пресингу був високий, і не завжди це вдавалося. Були поодинокі моменти, однак частіше не виходило. Це пов'язано з хорошою грою «Шахтаря» і з тим, що ми дуже глибоко сиділи.

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.