Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 13 квітня 2019, 19:57
14901
69

Шахтар в Харкові упевнено розібрався з Зорею

«Гірники» забили три голи в ворота луганського клубу, знову залишивши свої ворота в недоторканності

| Оновлено 13 квітня 2019, 19:57
14901
69
Шахтар в Харкові упевнено розібрався з Зорею
ФК Шахтар

З досить відчутними кадровими втратами зіткнулися «гірники» перед візитом до Харкова луганської «Зорі». Все-таки, Ромеро Марлос і Жуніор Мораєс багато в чому визначають гру «Шахтаря» в нападі, а кращий голеадор українського чемпіонату в трьох останніх матчах своєї команди не залишав поле без забитого гола. Відсутність Веллінгтона Нема і Алана Патріка не виглядала настільки болючою, але втрата ще двох бойових одиниць, звичайно, додала головного болю тренерському штабу донецького клубу. У підсумку, на газоні харківського ОСК «Металіст» з'явилися зимові новачки Манор Соломон і Тете, а завершувати атаки «гірників» було довірено Оларенваджу Кайоде.

У «Зорі» з вибором складу особливих проблем не виникало. Випав з основної обойми Дмитро Хомченовський, виникали питання з приводу готовності Артема Громова. У підсумку, останній опинився на лаві запасних, але його поява на полі по ходу зустрічі особливих сумнівів не викликала. Луганчани не менше за їх суперників потребували очок, тому в протистоянні очікувалася безкомпромісна боротьба (нагадаємо, в першому колі підопічні Юрія Вернидуба зуміли не програти на ОСК «Металіст» господарям поля - 1:1).

Відразу після стартового свистка «гірники» заволоділи територіальною перевагою, тривалим контролем м'яча намагаючись розтягнути оборону суперників. Луганчани очікувано сконцентрувалися на контратакуючій грі, і один з випадів виглядав досить гостро. Правда, завершився він вкрай неточним ударом Сіласа.

А ось футболісти «Шахтаря» свого домоглися досить швидко. Тете в куті штрафного «Зорі» прокинув м'яч повз Литвина, який виставив ногу і збив бразильця. Арбітр безапеляційно вказав на точку (луганчани таким рішенням і не обурювалися), а Коваленко з 11-тиметрової позначки відкрив рахунок в матчі.

Пропустивши гол, підопічні Вернидуба більш цілеспрямовано пішли в атаку і могли зрівняти результат завдяки «стандартам». Спочатку Будківський заробив штрафний навпроти воріт, але Сілас пробив дуже неточно. А згодом той же Будківський замкнув навіс з кутового, і П'ятов виручив свою команду. «Гірники» ж могли скористатися помилкою Луньова, але завадив партнеру стати антигероєм епізоду  Філіпе, який
вчасно вийшов з воріт.

Луганчани активно стартували у другій половині зустрічі. Щоправда, вже в її початку господарі поля збільшили свою перевагу. Швидка контратака «гірників» завершилася точним ударом Кайоде, а Коваленко до забитого голу приплюсував результативну передачу. Через кілька хвилин нігерієць міг стати автором дубля, але не зумів прийняти передачу Тайсона під час виходу 2 в 1.

Тренерський штаб Вернидуба спробував додати гостроти діям своїх підопічних, випустивши на поле Кабаєва та Громова. Втім, на хід подій такий хід особливо не вплинув. Повернути матчу інтригу міг Будківський. Караваєв з правого флангу навісив на високого форварда, удар у якого не вийшов.

Луганчани намагалися знайти свій шанс біля воріт Андрія П'ятова, але реальні гольові можливості створити не могли. Коли ж гості виявлялися на непоганий ударній позиції, в потрібному місці виявлялися захисники донецького клубу. Крапку в матчі «гірники» поставили на першій компенсованій арбітром хвилині. З ударом Степаненка, якому раніше надавали допомогу медики після потужного удару Сіласа, Філіпе впорався, а Майкон добив м'яч у ворота.

Вже наступної середи «Шахтар» і «Зоря» проведуть півфінальні матчі Кубка України. Так що, цілком можливо, що саме ці команди ми побачимо у вирішальному протистоянні за трофей.


Українська Прем'єр-ліга. 24-й тур.

«Шахтар» - «Зоря» - 3:0


Віктор Коваленко (15, з пенальті), Оларенваджу Кайоде (50), Майкон (91)

Сергій Кривцов (23) - Віталій Вернидуб (22), Максим Казаков (80), Богдан Михайличенко (90)

«Шахтар»: Андрій П'ятов, Сергій Болбат, Давид Хочолава, Сергій Кривцов (Микола Матвієнко, 52), Ісмаїлі, Віктор Коваленко (Майкон, 67), Тарас Степаненко, Соломон (Фернандо, 77), Teте, Тайсон, Оларенваджу Кайоде

«Зоря»: Луїс Філіпе, Богдан Леднєв, Віталій Вернидуб, Дмитро Литвин, Олександр Тимчик, Олександр Караваєв (Артем Громов, 62), Максим Луньов (Богдан Михайличенко, 80), Максим Казаков, Сілас, Євген Чеберко, Філіп Будківський (Владислав Кабаєв , 62)

Арбітр: Анатолій Абдула (Харків)

ОСК «Металіст» (Харків)

ШАХТАР - ЗОРЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Як виглядає таблиця АПЛ після перенесених матчів 29-го туру АПЛ 2023/24?
Футбол | 26 квітня 2024, 12:00 0
Як виглядає таблиця АПЛ після перенесених матчів 29-го туру АПЛ 2023/24?

«Арсенал розгромив «Челсі», фіаско «Ліверпуля», впевнена перемога «Манчестер Сіті»

Став відомий 6-й клуб, який кваліфікувався до Ліги чемпіонів 2024/25
Футбол | 26 квітня 2024, 07:31 0
Став відомий 6-й клуб, який кваліфікувався до Ліги чемпіонів 2024/25

«Феєнорд» гарантував собі участь у головному єврокубкому турнірі

Коментарі 69
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Sunrise
Заря опять выглядела достойно против гранда, хотя слабее нежели с Динамо. Я вижу две проблемы у Зари по сравнению с лидерами нашего футбола. Первая: луганские футболисты уступают некоторым игрокам соперника в мастерстве, но далеко не всем. Вторая: недостаточная быстрота и правильность мышления на завершающих стадиях атаки. Не знаю как первое, а второе можно и нужно исправлять. Хотя и с нынешнем уровнем Зари она способна обыгрывать грандов, но нужно или выдавать свой лучший матч или немного фарта. Учитывая реалии нашего футбола, мне нравится уровень Зари в целом. А борьба за бронзу была проиграна (скорее всего) в первых летних турах. Александрия сразу вошла в ритм, а Заря больше думала о еврокубках видимо.
Но главное: есть шанс взять трофей, а это намного ценнее бронзы. Но два матча (надеюсь что два) будет тяжелейших. Успехов Заре в Кубке!
Dmutro19881
Лёгкая победа Шахтёра,новички отлично себя проявили,нет ещё той сыгранности и увереннсти,но талант у ребят отличный,ещё пару туров и можно будет наигрывать новичков всех,ДК не конкурент,а без практики не будет прогресса,и Фонсеке надо больше давать играть другим ребятам,и ствить их самому а не ждать когда травмы или перебор карточек.
jekаfunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Alexandr Mobis
Я представляю как после очередного просраного чемпионства тут у дырявых будет гореть, аж до начала след сезона)) И потом опять по новой «да мы вас» «да наша молодежь» « мы горы свернем» а по делу - пшик, и очередной обсос в чемпионате) И так уже не первый год))
Український Патріот
почему обзоров не выкладывают с описанием???
Sergey Kovaleff
Без вариантов!
nicksaf
Вячеслав Самойлов, с 2012 года ШД ставал чемпионом не без помощи судей. Эти "чемпионства" придётся пересмотреть.
nicksaf
Вячеслав Самойлов !
Это кто на задворках ? Разве не ШД. ШД в ЛЧ каждый год летит с крупнейшим счётом. Купили КУЭФА, который сразу же упразднили и все достижения ШД в Европе. Сколько раз ШД играл в полуфинале КЧ ? До сих пор не можете даже приблизиться к этому результату за 20 лет.
DK1961
Как известно, Мариуполь является неофициальным фарм-клубом Шахтера, а по неофициальным данным полностью финансируется Ринатом Ахметовым. В составе Мариуполя традиционно много игроков, которые принадлежат Шахтеру, и не менее традиционно приазовцы в каждом матче проигрывают донецкой команде.
Киевляне сегодня выиграли в тяжелейшем матче 1:0, а Мариуполь оказал очень серьезное сопротивление, которого в матчах с Шахтером не видно. Хацкевич не упустил шанс напомнить об этом сопернику.
«Желаю Мариуполю, чтобы они так играли со всеми командами. По крайней мере, если они ставят задачу попасть в еврокубки — нужно так играть всегда, не только против нас. У нас не было сегодня полкоманды, играли ребята 2000 года рождения, но ничего страшного», — цитирует наставника Динамо официальный сайт киевлян.
UKRAINE FAN
ого тролям заплату повысили . Это надо же второй день на ветке шхтера сидят!
Сергей Двореченец
Шахтар з перемогою! А також з значно кращою грою. Щодо матчу, то ключовим, на мій погляд, став пенальті - гравець Зарі зіграв абсолютно безглуздо. Сподобався Кайоде та Тете, не сподобалися усі гравці Зарі загалом, та Крівцов. Можливо, Заря більше не розраховує на чемпіонат, а зробила ставку на Кубок України.
Вячеслав Самойлов
Да, а мне за вполне адекватные и спокойные комменты насовали минусов видно потому, что не пою "осанну" Д(К) и не мешаю с грязью Ш(Д)? Ну что ж - извините, это было бы необъективно.
Miroslav1981
Ну вот помирились... а все переживали
J0e777
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
I_LOVE_UKRAINE
Не шукайте логіку (діалог):
------------------------
- Ну ось, за скаргами динамоботів-порохоботів (що одне й те ж, бо і ті, і ті лакеї Вальцманів і Суркісні) почали масово банити уболівальників Шахтаря. Ні за що! Лише за те, що наша думка не співпадає з релігією їх секти.
- +100 Це так само як на виборах. Якщо голосуєш за протилежного кандидата, то зразу "ідіот"
--------------------------------
Тобто когось можна називати лакеєм, чи ботом - це нормально...
-------------------
охххх, за що це все Україні...
AdvocatusDei
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Святослав Сташевский
это чемпионат Украины, а не обезян с Бразилии, надо воспитывать своих футболистов, тогда и сборная будет на уровне. а с таким подходом это путь в никуда...жаль истинных болельщиков Шахтера и Динамо, Днепра и Метала. Когда сильная нация-то сильная сборная, а не сборище обезян. За державу обидно!
Pavel
вышли новички и при этом не путались под ногами разные патрики коваленки кривцовы итд итп
как команда сразу заиграла в присущий ей футбол. Фонсека делай выводы
K_Sarioglo@i.ua
"Вы один раз выиграли у Динамо в чемпионате за год и то Динамо лучше играло"-вранье, был очередной равный матч в котором больше повезло в кои-то веки Шахтеру.
Шахтер- лучший клуб Украины, только по мнению некоторых неадекватов. Что касается победы над Барсой 20 лет назад, ну та к вы о своем кубке УЕФА тоже всю жизнь говорить будете, ведь больше Шахтеру то и вспомнить нечего. Клуб без истории.- "Обладатель Кубка УЕФА и 12-кратный чемпион,ркордсмен по числу побед Кубке Украины и Суперкубке Украины, единственный обладатель еврокубка в истории независимой Украины- это клуб без истории?,
Да , действительно, Шахтер не на долго будет чемпионом. После 21 апреля, всю банду из ФФУ разгонят и в следующем сезоне Динамо выиграет чемпионат- бред пьяного мечтателя.
Срач развести, этому надо у болельщиков Шахтера поучиться. В этому вам равных нет...-чушь.Чаще как раз именно динамофанатики провоцировать срач оскорблениями Шахтера начинают.
А мне на этой ветке хорошо. Я хоть посмеюсь с дебильных комментариев кротоботов. Вы такие забавные- ты такой же.
Laeda
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил