Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат України
|
4592
0

Юрій ВЕРНИДУБ: «Розслабитися можна в лазні, а не на грі»

Наставник прокоментував поразку 0:3

Юрій ВЕРНИДУБ: «Розслабитися можна в лазні, а не на грі»
zarya-lugansk.com

«Зоря» в матчі чемпіонату України поступилася «Шахтарю» 0:3, а гру прокоментував наставник Юрій Вернидуб.

- Можу привітати «Шахтар» з перемогою. Вони сьогодні були сильнішими. Рахунок говорить сам за себе. Намагалися чинити опір, але не вийшло. Трагедії робити не варто. Потрібно рухатися вперед.

- З чим пов'язана ротація на воротарської позиції?
- Ми грали у Львові в Кубку України, там на воротах був Луїс Філіпе. Яка ротація була? З «Динамо» заміна воротаря була ясна. У першій грі пропустили п'ять м'ячів. Будь-який тренер захоче щось поміняти. Ось і змінили тоді.

- На 61-й хвилині ви зробили подвійну заміну. Це спроба вплинути на провал на самому початку другого тайму?
- Звичайно. Пропустили гол на початку другого тайму. До слова, «Шахтар» забив дуже хороший м'яч. Розкрили наш правий фланг, як ніж масло. Рахунок став 2:0. Але ще був час. Хотілося збільшити швидкість. Якби забили, то шанси з'явилися. Випустив досить швидких футболістів - Громова і Кабаєва.

- Чи були якісь у вас претензії до суддівства?
- У мене претензій вже рік немає. У нас супер судді. Про що тут говорити.

- Сьогодні в складі «Шахтаря» не було Мораеса і Марлоса. Може бути, це в якійсь мірі розслабила ваших футболістів, адже лідери були відсутні?
- Розслабитися можна в лазні. На грі, думаю, ніхто не розслабляється. У «Шахтаря» досить серйозна лава запасних. Такий клуб, як «Шахтар» не братиме безкоштовних гравців. Думаю, ці футболісти стоять тих грошей, які були за них заплачено. Багато футболістів високого рівня пройшли через склад «гірників» і грають зараз в ТОП-клубах. Така трансферна політика у «Шахтаря», і вона приносить свої плоди.

- У вашої команди зараз серія з чотирьох матчів без перемог. Три з них - поразки. Хоча, суперники були непрості. Ви будете робити акцент на Кубок України, щоб виграти його і напряму потрапити в Лігу Європи або ж будете намагатися наздогнати «Олександрію»?
- Ми робимо ставку на всі змагання, в яких беремо участь. На жаль, останні три зустрічі ми програли. Давайте згадаємо, кому - «Шахтар», «Динамо», «Шахтар». Назвіть команди, які останнім часом обіграли киян чи донеччан? Це риторичне питання. У Кубку є шанс у всіх чотирьох клубів. Якщо ці команди дійшли до півфіналу, то вони заслуговують на похвалу і повагу. Я до будь-якої команди ставлюся з повагою. Чи то це клуб першої ліги, то це команда з другої ліги. Потрібно бути дуже зібраними, налаштованими на бій. Думаю, мої хлопці розуміють це точно так же, як і я. Сподіваюся, що буде хороша боротьба, а хто переможе дізнаємося 17-го числа, коли і пройдуть півфінали.

- Матч мав відбутися в Петрово ...
- Він там і відбудеться. В Петрово о 16:00. Я відповім так: якщо б з «Інгульцем» зустрічалися «Динамо» чи «Шахтар», то, думаю, вони б грали в Олександрії. Але ми маленький клуб. Ні з ким не сперечаємося. Поїдемо зіграти в Петрово. Доставимо задоволення їх уболівальникам.

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

В Челсі епідемія травм. 9 гравців у лазареті, ще кілька – під питанням
Футбол | 28 березня 2024, 18:45 2
В Челсі епідемія травм. 9 гравців у лазареті, ще кілька – під питанням

Маурісіо Почеттіно зіткнувся з кадровими труднощами після паузи на матчі збірних

Хацкевич розповів, чи варто викликати Ярмоленка на Євро-2024
Футбол | 28 березня 2024, 13:06 7
Хацкевич розповів, чи варто викликати Ярмоленка на Євро-2024

Колишній головний тренер «Динамо» вважає, що досвід Андрія завжди стане в нагоді Україні

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.