Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 13 квітня 2019, 12:16
6060
8

Шахтар – Зоря. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Зустріч можливих майбутніх фіналістів Кубка України

| Оновлено 13 квітня 2019, 12:16
6060
8
Шахтар – Зоря. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
ФК Шахтар

Минулої неділі обидві команди провели важливі кубкові поєдинки, пройшовши бар'єри у вигляді суперників по турніру за 1-6 місця Прем'єр-ліги. Донеччанам і зовсім довелося попотіти в двогодинному матчі з серією пенальті, щоб зломити опір головного опонента останніх десятиліть. Ну а луганчани завдяки голу зі штрафного якраз вихованця «Динамо», Богдана Леднєва, на виїзді здолали ФК «Львів».

З огляду на те, що в півфіналах і «Зорі», і «Шахтарю» протистоятимуть першолігові колективи, можна прогнозувати швидку зустріч команд в головному матчі турніру. Але, поспішати все ж не варто - вже занадто багато гучних сенсацій було в поточному розіграші Кубку. Цікаво, що якщо СК «Дніпро-1» зараз явний лідер першої ліги і тому його кубковий успіх не так дивує, то «Інгулець» - середняк таблиці.

Повертаючись до баталій УПЛ, відзначимо, що «Зоря» після поразки від «Динамо» опустилася на п'ятий рядок таблиці. Втім, друга трійка команд тут настільки близька одна від одної, що інтрига буде зберігатися до самого фінального туру. Притому, кожна з них ще й не проти наздогнати «Олександрію». «Шахтар» же в останньому турі виграв в Олександрії, але через дискваліфікації втратив Алана Патріка та Жуніора Мораєса. Не допоможе донецькому клубу також Ромеро Марлос, який опинився в лазареті і вибув з ладу на півтора місяця.

До слова, саме Мораес забив єдиний гол «Олександрії», він же - зрівняв рахунок у кубковому протистоянні з «Динамо», знову ж таки завдяки голу Мораєса «Шахтар» обіграв «Зорю» в заключному турі першого етапу Прем'єр-ліги. Нападу без виконавця, який очолює рейтинг бомбардирів УПЛ, буде непросто, але зате є монолітний захист. Поточна серія «гірників» в чемпіонаті дійсно вражає: шість перемог у шести матчах при різниці м'ячів 13:0!

А от у луганчан з кадровою ситуацією, навпаки, все налагоджується. Після обмежень, прописаних в орендних угодах з «Динамо», повертаються Олександр Тимчик, Богдан Михайличенко та Богдан Леднєв. У загальній групі тренуються Олександр Караваєв та Артем Громов, випав на одне тренування, але вже повернувся в загальну групу Дмитро Хомченовський.

Дуже непогана підмога для «Зорі», щоб, як і в осінній зустрічі на «Металісті», відібрати очки у «Шахтаря». Ну і вже точно - хоча б забити «гірникам», які в УПЛ не знають гіркоти пропущених голів з грудня. В цілому ж, в статистиці взаємин суперників за донеччанами величезна перевага - 34 перемоги в 40 матчах.

Артем ЦИГАНЕНКО

Орієнтовні склади:

«Шахтар»: П'ятов, Ісмаілі, Кривцов, Хочолава, Болбат, Степаненко, Соломон, Тайсон, Коваленко, Дентіньо, Тотовицький.

«Зоря»: Луїс Філіпе, Чеберко, Вернидуб, Литвин, Тимчик, Казаков, Сілас, Леднєв, Луньов, Караваєв, Будковський.

13 квітня, субота
 
«Шахтар» «Зоря»
Харків. ОСК «Металіст». 17:00
ТВ-трансляция на телеканале «Футбол 2»
ШАХТАР - ЗОРЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Анатолій Абдула (Харків)
Прогноз Sport.ua — 3:1
ЗРОБИТИ СТАВКУ


 

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 8
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
DK1961
Если САМ со сковородки не слезаешь, не зови туда других
UKRAINE FAN
Как всегда на уровне! Вы хоть читаете свои статьи? Или просто скопировали и вставили? Нем даже в Харьков не прилетел или он на машине приедет? https://sport.ua/news/437400-shahter-pribyl-na-match-s-zarey-bez-marlosa-i-
moraesa
Ukraine
Всі почесті чемпіону до ніг, квіти та шампанське....
Віва чемпіон!
vismut58
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
AK_228
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
JulikoB
Зорька, мочи кротов. Они сейчас слабые и уставшие.
jekаfunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил