Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 06 червня 2023, 04:03
6688
20

Ворскла увірвалась в єврокубки, Верес та Інгулець – у стиках, фейл Зорі

Найцікавіші події 30-го туру УПЛ – у нашому традиційному огляді

| Оновлено 06 червня 2023, 04:03
6688
20
Ворскла увірвалась в єврокубки, Верес та Інгулець – у стиках, фейл Зорі
ФК Ворскла

Через інтригу, що була присутня майже на всіх «больових» точках турнірної таблиці, всі матчі останнього туру УПЛ розпочалися в один і той же час – о 15.00. «Дніпро-1», перемігши «Кривбас», вперше у своїй історії посів друге місце у чемпіонатах країни та зіграє у кваліфікації Ліги чемпіонів. «Ворскла», здолавши «Шахтар», обійшла «Олександрію» і виступатиме у кваліфікації Ліги конференцій. У стикових поєдинках за право участі наступного сезону в УПЛ зіграють «Верес» та «Інгулець».

Перемога туру

Щоб не озиратися на результат матчу між «Зорею» та «Минаєм», «Дніпру-1» потрібно було просто обіграти «Кривбас», щоб фінішувати на другому рядку. Завдання ускладнювалося непоступливістю опонента. І його мотивацією – поборотися за путівку до Ліги конференцій. Проте команді Кучера вдалося вирішити своє завдання. У другому таймі дніпряни таки дотиснули підопічних Вернидуба й кваліфікувалися до Ліги чемпіонів.


СК Дніпро-1

Комбінація туру

Атака, після якої «Дніпро-1» забив єдиний (і переможний) гол у ворота «Кривбаса», вийшла показовою. Дніпряни відібрали м'яч у центрі поля та вивели на оперативний простір Довбика. Артем наблизився до воріт, але не завдав удару, а відпасував на Когута. Той, у свою чергу, переадресував м'яч на Бланко, і аргентинець точно пробив повз голкіпера у дальній кут воріт.

Довбик туру

Крім єврокубкової інтриги у матчі «Дніпро-1» - «Кривбас» була ще одна інтрига. Індивідуальна. Форвард дніпрян Довбик у разі своїх вдалих дій міг повторити, а то й перевершити бомбардирський показник «гірника» Мхітаряна за забитими м'ячами за один сезон (Генріх мав 25 точних ударів). Але відзначитись Артему не вдалося. У підсумку він зупинився на 24 голах. Втіхою йому може бути той факт, що бомбардирські перегони він виграв в одну «хвіртку».


СK Дніпро-1

Невдахи туру

Дві команди, які за підсумками чемпіонату зіграють у стикових поєдинках із колективами першої ліги, визначилися в одному матчі. «Верес» мінімально обіграв «Інгулець», але ні підопічних Вірта, ні підопічних Ковальця підсумковий рахунок не вберіг від поєдинків плей-оф. Тепер команда із Рівного зіграє проти «Металурга», а команда з Петрового – проти «ЛНЗ».

Гол туру

Шалений м'яч забив у ворота «Інгульця» захисник «Вереса» Вовченко. На 74 хвилині матчу Семен зважився на удар метрів із 35-ти. М'яч залетів у дальній кут, стукнувшись об газон та дезорієнтувавши голкіпера «козаків» Паламарчука.

Вболівальник туру

На матчі «Металіст-1925» - «Динамо», який пройшов у Києві на арені імені Банникова, був присутній колишній гравець динамівців Забарний. Чинний футболіст «Борнмута» після закінчення сезону в АПЛ приїхав до Києва на «канікули». І не лише: Ілля отримав виклик до національної збірної України на червневі матчі.

Вилучення туру

Важко сказати, як би завершився матч «Металіста-1925» проти «Динамо», якби кияни вже в середині першого тайму не опинились у меншості. Центрбек «біло-синіх» Дячук утнув «фол останньої надії» проти Островського, і одразу побачив перед собою червону картку. У підсумку харків'янам вдалося вирівняти гру, забити м'яч у відповідь і відстояти рятівну нічию.

За аналогічне порушення було вилучено і футболіста «Ворскли» Пердуту у матчі проти «Шахтаря». Проте вилучення захисника не вплинуло на результат поєдинку: полтавці здобули перемогу 2:1 і посіли п'яте місце.

Блага вістка туру

На матчі «Металіст-1925» - «Динамо» був присутній головний тренер киян Мірча Луческу, який раніше переніс складну операцію. Однак румунський фахівець просто був «присутнім» на грі, а діями «біло-синіх» керував, як і в попередніх поєдинках, асистент Мірчі Олександр Шовковський.

Прощання туру

За дві хвилини до фінального свистка у матчі «Металіст-1925» - «Динамо», на полі з'явився голкіпер «біло-синіх» Бойко, який змінив у воротах Бущана. Денис отримав капітанську пов'язку. Матч став останнім для Бойка як гравця «Динамо»: він йде з клубу в статусі вільного агента.


ФК Динамо. Денис Бойко

Розгроми туру

Два матчі завершилися великими перемогами. З однаковим рахунком 3:0 «Зоря» перемогла «Минай», а «Чорноморець» не залишив шансів «Металісту». Ця впевнена вікторія дозволила одеситам оминути «сито» стикових поєдинків. А ось луганцям вона лише підсолодила бронзові нагороди: фінішувати вище їм не вдалося через гірші показники в особистому «заліку» з «Дніпром-1».

Фейл туру

«Зоря» без видимих проблем розібралася з «Минаєм» - 3:0. Проте луганській команді загрожує технічна поразка. Справа в тому, що на 76-й хвилині на полі замість Булеци з'явився Мишньов, якого не було у заявці на гру. Але навіть якщо справді КДК УАФ позбавить луганців перемоги та зарахує «технар», на підсумкову позицію команди це не вплине: «Зоря» все одно залишиться третьою.

Джокер туру

Героєм матчу «Металіст» - «Чорноморець» став футболіст одеситів Юсов. На 65 хвилині Дмитро поміняв Алефіренка. І за десять хвилин забив перший гол. А ще через десять – другий. У підсумку «моряки» перемогли 3:0 та уникнули перехідних матчів.

Цифра туру

Найгірша команда чемпіонату – «Львів» – і в останньому турі не змогла набрати очки. Програвши «Колосу», львів'яни таким чином зазнали 13-ї поспіль (!) поразки.

Повернення туру

Вперше після тривалого часу у воротах «Шахтаря» з'явився Пятов. Основний голкіпер «гірників» Трубін проти «Ворскли» не міг зіграти через дискваліфікацію, і Йовичевич на останній матч сезону довірив місце у воротах ветерану. Але відіграти на нуль Андрію не вдалося: він пропустив два м'ячі, один з яких повністю на його совісті (від Павлюка), і його команда поступилася 1:2.

Демарш туру

Головний тренер «Олександрії» Руслан Ротань не прийшов на обов'язкову прес-конференцію після матчу з «Рухом», який завершився нульовою нічиєю. Зрозуміти молодого тренера нескладно: з огляду на перемогу «Ворскли» над «Шахтарем», путівку до кваліфікації Ліги конференцій виборола саме полтавська команда, а команда Ротаня залишилася без єврокубків. Про що тут говорити…

Символічна збірна туру: Паньків – Вовченко, Чеснаков, Батагов – Бражко, Васильєв – Габелок, Бланко, Велетень – Н.Русин, Юсов.

Оцініть матеріал
(42)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ЧС з хокею. Календар збірної України
Хокей | 04 травня 2024, 09:00 7
ЧС з хокею. Календар збірної України

Чергова спроба збірної України повернутися до другого дивізіону

Забарний не допоміг. Борнмут розгромно програв Арсеналу без Зінченка
Футбол | 04 травня 2024, 16:34 0
Забарний не допоміг. Борнмут розгромно програв Арсеналу без Зінченка

Матч 36-го туру АПЛ закінчився з рахунком 3:0 на користь канонірів

Коментарі 20
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
vazazh
Все це на рівні гів...на. Бо знову буде рейтінг - де кількість набраних очків поділять на кількість команд. Ну той що будемо мати? по нулях (ну може до 2) від всіх ціх сполук, хіба що ДК, в жопной конференціїї, щось спіймає більше, та ШД. всі інші баласт.
Spaceman
Ротаня треба було не в демарш туру, а в невдахи туру..
vazazh
А що, є якісь шанси на хоча ж би 4 очки в цих змаганнях? Хтось бачить в цьому клубі європевський рівень? Не хочу принижувати Ворсклу, всі інщі на тому ж "високому" провінціальному рівні. Мабуть Маккабі всіх цих представників - віддере.  
Springfield
Таких лайтовых переходников ещё не было.  От Петрово до Черкасс 200 км.  От Ровно до Моршина (к Металлургу) - 300 км.
Выталкиватель парашутистов
Повезло Ворскле оказаться в нужное время в нужном месте. Уперлись за бабки от шахтеров с Днепром 1, а потом еще бонус в виде поражения от шахтеров - и дорога в Лигу Европы, классно!
Игорь Нестеренко
Якщо Ворскла провалить єврокубки, прокляну!
DK1961
Радостно ворвались...благодаря позорнейшей игре с фейковым чемпионом, который отблагодарил за оплаченную победу над Днепром-1...карма достанет в первой же игре в Лиге конференций...судить будут ДРУГИЕ судьи
maxno
ПЕНАЛЬТИ в ворота Днепр минус один и не назначенный ПЕНАЛЬТИ в ворота Ворсклы в матче с КРИВБАС.