Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 06 травня 2024, 03:24
1579
8

Четверта перемога з тим самим рахунком. Оболонь здолала ЛНЗ

Київська команда покращила свої шанси на збереження місця в УПЛ

| Оновлено 06 травня 2024, 03:24
1579
8
Четверта перемога з тим самим рахунком. Оболонь здолала ЛНЗ
ФК Оболонь

У суботу, 4 травня, у матчі 27-го туру Української Прем'єр-ліги зустрілися київська «Оболонь» та черкаський ЛНЗ.

Столична команда попередні чотири поєдинки завершила внічию. Суперниками «Оболоні» були «Минай», «Олександрія», «Металіст 1925» і «Зоря». Загалом «пивовари» є однією з наймиролюбніших команд в поточному сезоні УПЛ – вони 10 разів розписували «мирові» з суперниками. Перемагає команда нечасто – лише чотири рази. Наслідок таких результатів – боротьба за право залишитися в УПЛ.

ЛНЗ у минулому турі з великим рахунком програв «Шахтарю», а перед цим здобув дві перемоги: 2:1 – над «Олександрією» та 1:0 – над рівненським «Вересом». Черкаський колектив може почуватися спокійно – виліт з УПЛ йому не загрожує.

Саме черкасці створили перший небезпечний момент у матчі, який розпочався з невеликою затримкою через повітряну тривогу в Києві. Уже на другій хвилині Рибалка пробив з лінії штрафного майданчика, м'яч влучив в гравця «Оболоні», потім удару завдав Прядун, м'яч влучив у стійку. Через десять хвилин Кичак врятував київський колектив від пропущеного голу. Молло з лівого флангу увійшов до штрафного майданчика, відпасував в центр на Яшарі, той пробив низом, намагаючись поцілити в кут воріт, але Кичак ногою дотягнувся до м'яча та відбив його.

ФК Оболонь

Надалі ініціатива перейшла до господарів. Вони створили кілька напівмоментів, а на екваторі першої половини зустрічі забили гол. На лівому фланзі Муравський впав у боротьбі з Таранухою, форвард «Оболоні» увійшов до штрафного майданчика та прострілив – захисник вибив м’яч за лицьову лінію. Черненко навісив з кутового в центр штрафного майданчика, Краснопір виграв боротьбу у Бойка та завдав удару головою – м'яч влетів у кут воріт. Це шостий результативний удар форварда «Оболоні» в поточному чемпіонаті.

«Пивовари» надалі продовжили володіти ініціативою. Небезпечного удару з меж штрафного майданчика завдав Тарануха – м’яч пролетів поруч зі стійкою. Також господарі виконали кілька дальніх ударів, після яких довелося попрацювати голкіперу ЛНЗ Кучеренку. Наприкінці тайму гості змогли заволодіти перевагою. Вони також відзначилися двома дальніми ударами – з обома впорався Кичак.

Другий тайм команди розпочали менш активно. М’ячем більше володіли гості, які створювали чималий тиск на захист «Оболоні». Цьому посприяла потрійна заміна, яку Олег Дулуб здійснив у перерві. Однак організувати гольовий момент гості не могли. Приблизно через 20 хвилин після початку другої половини зустрічі господарі відсунули суперника від свого штрафного майданчика.

ФК Оболонь

Час, що залишився до фінального свистка, пройшов у рівній боротьбі. Гості так і не змогли створити реальну можливість для взяття воріт господарів. На останніх хвилинах матчу господарі не соромилися просто виносити м'яч якомога далі від штрафного майданчика.

«Оболонь» здобула п’яту перемогу в сезоні, чотири з них – з рахунком 1:0. Команда перервала свою шестиматчеву безвиграшну серію. Попередня перемога київського клуба датується 16 березня – 1:0 над житомирським «Поліссям». Голкіпер Кичак провів двадцятий «сухий» матч на рівні вищого дивізіону чемпіонату України.

До кінця сезону команда Валерія Іващенка зіграє ще з «Рухом», «Ворсклою» та «Олександрією». Після сьогоднішньої перемоги виконання завдання зберегти місце в УПЛ без участі в перехідних матчах виглядає цілком реальним.

Українська Прем'єр-ліга. 27 тур.

«Оболонь» – ЛНЗ – 1:0

Гол: Краснопір (22).

Попередження: Мороз (57), Карась (86) – Саліху (5), Бойко (40), Олійник (88), Рибалка (90+1).

«Оболонь»: Кичак – Осман, Дубко, Карась, Лук'янчук – Черненко, Мединський, Мороз (Косовський, 64), Чернов (Прокопенко, 54, Грисьо, 64) – Тарануха (Вишневський, 64), Краснопір (Суханов, 90).

ЛНЗ: Кучеренко – Муравський, Саліху, Каплієнко, Стасюк (Наумець, 46) – Рибалка, Бойко (Бар, 46), Яшарі (Олійник, 56) – Пасіч, Молло (Тілль, 80), Прядун (Ейнел, 46).

Арбітр: Дмитро Кубряк (Одеса).

Стадіон: «Оболонь-Арена» (Київ).

Наші оцінки:

Заміни «Оболонь»: Косовський - 5.5, Прокопенко - б/о, Грисьо - 5.5, Вишневський - 5.0, Суханов - б/о.

Заміни ЛНЗ: Наумець - 6.0, Бар - 5.5, Олійник - 5.5, Ейнел - 6.0, Тілль - б/о.

ОБОЛОНЬ - ЛНЗ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

22’
ГОЛ ! М'яч забив Ігор Краснопір (Оболонь).
Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Не тільки Судаков. Тоттенгем хоче купити зірку збірної України за £34 млн
Футбол | 18 травня 2024, 11:04 6
Не тільки Судаков. Тоттенгем хоче купити зірку збірної України за £34 млн

Лондонський клуб націлився на Артема Довбика

Усик проти Ф’юрі – поєдинок 50 на 50. Легендарний бій за абсолюта
Бокс | 18 травня 2024, 03:50 30
Усик проти Ф’юрі – поєдинок 50 на 50. Легендарний бій за абсолюта

Sport.ua разом із GGBET анонсує головний поєдинок суперважкої вагової категорії в боксі за 25 років

Коментарі 8
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Gargantua
не увидел я у ЛНЗ желания победить
Jaime_Lannister
Рахунок прямо як в прогнозі )))