Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

НБА
| Оновлено 07 червня 2023, 22:53
4152
3

Дві команди, яким є що доводити, або Анонс Фіналу НБА

Переможе той, хто продовжуватиме невпинно йти до своєї мрії

| Оновлено 07 червня 2023, 22:53
4152
3
Дві команди, яким є що доводити, або Анонс Фіналу НБА
Getty Images/Global Images Ukraine

Найочікуваніша серія року стартує вже цієї ночі. Фінальна пара - яскраво виражені тренерські команди, які мають справжніх лідерів, здатних повести за собою в скрутний час. Головне в цій парі те, що їм обом є що доводити. «Денверу» – що можна здобувати великі перемоги, маючи «єдинорог» Йокича у своєму складі. «Маямі» – що Пет Райлі геній. Ой, ні, це і так всім відомо. «Хіт» доводитимуть, що дисципліна, захист і розум сильніші за гучні імена. Але про все це – по порядку.

Денвер Наггетс – Маямі Хіт

Кубки Леррі О’Брайана: 0-3
Зустрічі в регулярці: 2-0
Розклад матчів: 02.06; 05.06; 08.06; 10.06; 13.06; 16.06; 19.06

Регулярний сезон

В регулярці команди зустрічалися двічі. В обох випадках успіх святкували переможці Західної конференції. Але по-перше, це було аж взимку (вже початок літа), по-друге, Йокич з командою були вмотивовані отримати перший посів своєї конференції, а сам серб – звання MVP сезону, по-третє, за «Хіт» великі хвилини бігали Хайсміт, Орландо Робінсон і Боуї (хто це?), найголовніше, Джимбо ще не ввімкнув режим героя, а Мартін і Вінсент не набули такої форми, в якій вони перебувають зараз.

Слід відзначити, що то були доволі близькі матчі з різницею в 4 і 5 очок відповідно. А також, «Маямі» не вмикали свій захист (другий в регулярці за пропущеними очками) і на той час мали чималі проблеми в нападі - з думкою, організацією гри (можливо, тому Вінсент зараз один з лідерів команди?).

«Денвер», навпаки, будучи лідером за відсотком влучань з гри - 50.4% - у тих двох матчах перевищив свої середні показники по сезону. Отже, це протистояння вже не буде таким, яким виглядало взимку. І «Наггетс» не слід сподіватися на легку прогулянку з командою тренера Спо.

Перший раунд

«Денвер» виконав завдання по «Міннесоті» з рахунком у серії 4-1. Але розгром мав місце хіба в першому їхньому матчі, 109:80 на користь «Наггетс». Далі – жодна з команд не мала навіть двозначної переваги одна над одною. Чи не замало як для фаворита НБА і відверто найслабшої команди цього плей-оф?

«Хіт», у свою чергу, створили диво і пройшли одного з трьох головних претендентів на титул – «Мілуокі Бакс». Але команда Майка Буденхольцера відверто почала розсипатися в тому протистоянні. Недарма вони зараз змінили тренера і мають подумати, що робити з ростером. Але це не применшує заслуг Батлера (37.6 очок за 5 матчів раунду) і компанії. Вони просто були розумнішими і мали вогонь в очах. А інакше Янніса не здолати.

Другий раунд

Тут Ерік Споельстра відчув себе як риба у воді, граючи від захисту. «Хіт» двічі не випустили команду Тібодо із сотні і ще двічі - зі 110 очок. Переміг той, у кого кращий захист, 4-2.

А от «Денвер» мав зустрітися з «Фініксом» Кевіна Дюрента. І це був їхній перший тест на зрілість: тренерська команда з сильним підбором виконавців на кожній позиції грала проти одразу чотирьох зірок НБА. Виснажені і зламані «Санс» не витримали швидкого темпу суперників і поступилися молодшим і згуртованішим «Наггетс» 4-2.

Фінал конференції

Команда Майкла Мелоуна не помітила «Лейкерс», перекидавши їх у першому матчі 132:126 і знищивши в захисті в наступних трьох зустрічах. ЛеБрон грав з травмою, грав багато (майже без відпочинку), але ця команда пройшла «Голден Стейт» і влетіла «всуху» Йокичу і компанії. Це говорить про силу «Наггетс»? Ні, це говорить про їхнє бажання йти далі, тому що Джеймс по-справжньому ввімкнувся в боротьбу за рахунку 0-3 на користь суперників. Йокич же, таке враження, з цієї боротьби не вимикався.

Getty Images/Global Images Ukraine. Нікола Йокич

А «Маямі», тим часом, пройшли другого фаворита чемпіонату – «Бостон». Вони були близькими до «сухої» серії, повівши в ній 3-0. Вони були близькі до перемоги в шостому матчі серії, але за секунду до завершення поєдинку програли підбирання на власному кошику. Вони здобули своє - пізно. Лише за підсумком семи матчів серії. Але це краще, ніж ніколи.

Резюме

Швидко по складу: у «Денвера» всі ключові гравці в строю і мають грати. «Маямі» не може розраховувати на запасного баскетболіста - Оладіпо, але сподівається, що Ірроу доєднається до них у третій грі серії.

«Хіт» отримали деяке дежавю, коли програли шостий матч серії з «Селтікс». У 2013-му році команда перемогла в схожій ситуації Фіналу НБА і в наступному матчі завоювала титул. Ці флоридці - інші: вони зібралися, показали характер і перемогли в наступному матчі - і вийшли до Фіналу.

Показовим тут є те, що фраза «Краще пізно, ніж ніколи» - повністю про «Маямі». Там б’ються всі. Починаючи від дідугана Пета Райлі, тренер Спо, ноунейми (які більше нічого і не вміють робити, як важко працювати на паркеті), закінчуючи Джиммі Батлером, який у відповідальний час просто візьме м’яча і за дві хвилини до завершення поєдинку відіграє 10 очок відставання і здобуде для команди лідерство в рахунку. Цим «Хіт» важливо затягувати в клатч кожен свій матч.

Getty Images/Global Images Ukraine. Джиммі Батлер

Щодо «Денвера», якщо вони допустять у своїх головах думку, що вже досягли успіху, вийшовши до Фіналу, здолавши Дюрента і Джеймса, то Батлер їх знищить. Тренер Майкл Мелоун постійно підкреслює, що не слід зупинятися на досягнутому і успіхом клуб вважатиме лише перемогу в чемпіонаті. Чому цей факт важливий зараз?

Зустрічаються п’ятий і шостий захист усього плей-оф. За відсотком влучання з гри – друга і п’ята команди постсезону. Напад? Він також рівний у цих команд за потенціалом. Адже без сильного нападу неможливо закидати «Бостону» 123 і 128 очок в окремих матчах під час фіналу конференції.

Отже, гратимуть два рівні між собою суперники? Скоріше, це схожі за побудовою і тренерським вкладом в успіх команди. І схожі за настроєм до перемоги. Лишається дізнатися, хто виявиться стійкішим у своєму бажанні здобути омріяний титул чемпіонів НБА.

В’ячеслав ШЕВЧЕНКО

Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Де дивитись онлайн матч чемпіонату України Дніпро-1 – Динамо Київ
Футбол | 26 квітня 2024, 03:31 0
Де дивитись онлайн матч чемпіонату України Дніпро-1 – Динамо Київ

Поєдинок 26-го туру УПЛ відбудеться 27 квітня о 13:00 за Києвом у Дніпрі

Гравець збірної України потрапив у гучний расистський скандал за кордоном
Футбол | 26 квітня 2024, 16:11 20
Гравець збірної України потрапив у гучний расистський скандал за кордоном

Данила Ігнатенка звинуватили у расистських висловлюваннях

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Умник
За Йокича.
Колян обязан получить мбпи
turlun86
Взагалі без шансів для Хіт. Денвер на всіх позиціях на голову кращий за Бостон