Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 19 березня 2023, 02:15
12936
126

Необхідний мінімум. Зоря у Києві вирвала перемогу у Динамо

Луганці вдруге в сезоні обіграли киян

| Оновлено 19 березня 2023, 02:15
12936
126
Необхідний мінімум. Зоря у Києві вирвала перемогу у Динамо
ФК Зоря

У центральному матчі 18 туру Української Прем'єр-ліги зустрілися київське «Динамо» та луганська «Зоря». «Біло-сині» підійшли до протистояння із суттєвими кадровими втратами: через дискваліфікації своїм партнерам не могли допомогти найкращий бомбардир команди Буяльський та Караваєв. На позиції правого захисника вийшов Тимчик, а у центрі поля компанію Сидорчуку склали Лонвейк та Гармаш. Разом з тим, тренерський штаб «Динамо» продовжує шукати заміну Віктору Циганкову. На позиції правого вінгера вже пробувалися Назар Волошин та Беніто, тепер із перших хвилин там діяв Царенко.

У «Зорі» у складі був відсутній Булеца, який належить «Динамо» та не міг грати за умовами оренди. Проте ця заборона не торкнулася Бражка: орендований захисник київського клубу вийшов в основі луганчан. Цікаво, що Бражко забив один із голів у ворота киян у матчі першого кола, коли «Зоря» здобула перемогу з рахунком 3:2.

У першому таймі на полі точилася млява гра. Її наочно характеризує статистика. Першого удару по воротах (і єдиного до перерви) завдав Антюх на 42-й (!) хвилині зустрічі. В решту часу господарі поля більше володіли м'ячем, але нічого не могли вдіяти з компактно збудованою обороною суперників. Луганці зробили ставку на контратакуючу гру, але також не загрожували воротам опонентів.

На лівому фланзі «Динамо» намагався вести партнерів за собою екс-півзахисник «Зорі» Кабаєв, кілька разів намагався загострити гру Гармаш. У «Зорі» активними діями виділявся той самий Антюх. Але, як було сказано, перша половина зустрічі пройшла без гострих моментів біля воріт.

Початок другого тайму команди розпочали активно. Сидорчук з-за меж штрафного майданчика пробив поруч зі стійкою, Антюх завдав першого удару у площину воріт. На душі ставало легше після прісної гри під час першої 45-хвилинки. А ось і перший гольовий момент: Русин бив із хорошої позиції, але не переграв Нещерета. Тренерський штаб «Динамо» спробував освіжити атакувальну лінію своєї команди, зробивши потрійну заміну: на поле вийшли Волошин, Шепелєв та Перріс. Тим часом «Зоря» створила ще одну гольову нагоду, коли Антюх з гострого кута не влучив у ворота.

Щоправда, потім команди знову зменшили оберти. Кияни виявляли прагнення вирвати перемогу, але вдалося це зробити «чорно-білим». Хлань, який замінив активного Антюха, з правого флангу прострілив у штрафний майданчик. Кияни цілком могли вибити м'яча, але цього не зробили: снаряд долетів до Герреро, який пробив у протихід голкіперу. Для панамця цей гол став дебютним у нашому чемпіонаті, а до цього він зробив три результативні передачі. Спроби киян урятувати зустріч успіхом не увінчалися.

Ця поразка залишила «Динамо» на четвертому місці, але очковий відрив від конкурентів збільшився. У наступному турі кияни на виїзді зіграють зі «Львовом», а «Зоря» проведе домашній поєдинок проти «Руха».

Українська Прем'єр-ліга. 18 тур.

«Динамо» – «Зоря» – 0:1

Герреро (83)

Тимчик (31), Сидорчук (77) – Русин (9), Антюх (30), Герреро (40), Батагов (70), Бутко (76)

«Динамо»: Нещерет, Вівчаренко, Попов, Дячук, Тимчик, Сидорчук, Лонвейк, Гармаш (Шепелєв, 57), Кабаєв (Перріс, 57), Царенко (Н.Волошин, 57), Ванат (Рамірес, 75).

«Зоря»: Сапутін, Імереков, Батагов, Снурніцин, Бражко, Дришлюк (Полегенько, 88), Бутко, Мишньов, Антюх (Хлань, 78), Русин (Погорілий, 64), Герреро (Вантух, 88).

Арбітр: Ярослав Козик (Мукачеве)

Стадіон «Динамо» імені Валерія Лобановського (Київ)

ДИНАМО – ЗОРЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

83’
ГОЛ ! М'яч забив Герреро (Зоря).
Оцініть матеріал
(119)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Зідан назвав переможця у протистоянні Реала з Баварією в ЛЧ
Футбол | 06 травня 2024, 09:50 1
Зідан назвав переможця у протистоянні Реала з Баварією в ЛЧ

Екснаставник «галактікос» – про суперництво команд в півфіналі турніру

Федорчук назвав клуб, який може очолити Максимов після відходу з Дніпра-1
Футбол | 06 травня 2024, 12:08 6
Федорчук назвав клуб, який може очолити Максимов після відходу з Дніпра-1

Відомий тренер вважає, що коуч розраховує отримати роботу в «Поліссі»

Коментарі 126
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Владислав Антонов
Останніми роками Динамо трималось на Циганкові, Буяльському, Бущану та Шапаренку. А без них це зборище інвалідів. В Лігу конференцій якось же відберуться, проте тут потрібні новий тренер і масове перезавантаження складу. Звісно, що "Суркіса - геть" і т.д. і т.п, але він нікуди не піде, варто бути реалістами.
Андрей Трегубов
Заря победила заслужено,тактически и технически!Дала поиграть в мяч в первом тайме,во втором сама показала как надо играть!!! Молодцы!!!
Андрей Трегубов
Шахтер,Днепр,Зоря!!! Лидеры чемпионата!!!
Sunrise
Непривычно скучнейший первый тайм в исполнении этих команд. И неожиданно бодрое начало второго. В принципе, по моментам, Заря наиграла на минимальную победу, но и ничья не выглядела бы странной. Динамо же как-то без моментов. P. S. Герреро! 
Макс Максов
Цікаво хто на цей раз, завадив Динамо перемогти?
Palyc
Динамо - набор посредственных игроков.
Умник
Проигрыш по делу.
Но учитывая что это упл. Я Динамо не списываю еще. Рано.
Soler61
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
nivavn
Нема Циганкова, Буяльського - НЕМА ДИНАМО!!! І Монзуль нема, хто буде винен сьогодні?
Болела
Клубний футбол в Україні поки що втратив хоча б якийсь натяк на пристойний рівень. 
Сподівання на збірну. 
roman75zpr
Сколько сборников у Динамо, а в Заре – не одного, так что это "привет" от Зари тренерам сборной.
Andrey Ilyashenko
- Динамо вітаю з поразкою як би не закінчивя чемпіонат, ви не заслуговуєте на призові міста. Зоря (молодь) ви дійсно молодці, 0-1 з напів моменту, перемога. Київ ви без хейту, Дно. 
Віталій Ткачук
Не втомлюсь повторювати: що цей тренерський штаб награвав на зборах? Що в Зорі сильніший склад чи більше фінансів? Чому вони змогли запросити в міжсезоння нормального, тактично грамотного тренера, а Суркіс ніби осліп і тримається за діда. Бісить вже це.
Oliynuk_sport
Слабка гра Динамо в нападі, знову поразка, Луческу у відставку.
Злий Глобинець
От і добре, от і гаразд. Зоря тепер беззаперечний фаворит у боротьбі за бронзу. 
А Динамо... воно із топ-5 точно не вилетить і в єврокубках гратиме. Дай Бог, щоб краще, ніж у цьому сезоні. Ліга Конференцій нікуди не дінеться від киян.
Alex AS
Надоело уже, при всех ресурсах ДК как для упл, такое чертишо
jugulator
Динамо в останні роки стало клієнтом Зорі.
Fata Morgana (Zp)
Даешь почетное 8-9 место под конец сезона! 
VitosKH
Ну шо вы памперсы рахмильича,где ваша активность?
Springfield
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил