Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Суперкубок Іспанії
| Оновлено 09 сiчня 2020, 04:29
5960
5

Реал завдав нищівної поразки Валенсії і вийшов у фінал Суперкубка Іспанії

Колектив Зінедіна Зідана не залишив супернику шансів трьома влучними ударами

| Оновлено 09 сiчня 2020, 04:29
5960
5
Реал завдав нищівної поразки Валенсії і вийшов у фінал Суперкубка Іспанії
twitter.com/realmadrid
Раніше за Королівською іспанською футбольною федерацією ніколи не була поміченою відсутність бажання проводити реформи в рамках спортивного життя країни. Упродовж останніх років під впливом трансформацій все частіше опинявся Суперкубок. Так, у минулому сезоні вирішальний поєдинок за цей трофей полишив межі Апеннінського півострова, а «Барселона» та «Севілья» були змушені з'ясовувати стосунки на західних берегах Африканського континенту – у Марокко. Там й була вперше в історії іспанського футболу застосована система відеодопомоги арбітрам, яку в сучасних реаліях скорочено називають VAR.
 
Минув ще один футбольний рік, і ось, Суперкубок Іспанії суттєво змінив свій принцип розіграшу. Фінальний поєдинок залишився в єдиному екземплярі, так само як і рік тому, проте з'явилися попередні півфінальні протистояння. Склад учасників відбирався за досить простим принципом: до чемпіона й володаря національного Кубка відповідно каталонської «Барселони» та «Валенсії», приєдналися дві столичні команди –  «Реал» та «Атлетіко». І саме «вершковим» й «летючим мишам» належало першими випробувати покриття на футбольному стадіоні спортивного комплексу «Король Абдалла Спортс Сіті» в Джидді (Саудівська Аравія).
 
На початку звітної зустрічі з'ясувалося, що для того, щоб повністю зламати вибудувану під час сезону гру «Валенсії» в атаці необхідно лише пошкодження Родріго Морено, яке залишило б лідера атак колективу Альберто Селадеса поза грою, й відповідної зміни тактичного малюнка. Вихід на поле Феррана Торреса не дуже допоміг компенсувати втрату форварда, від чого наприкінці першої половини в підсумковій графі «Удари в отвір» у номінальних господарів не спостерігалося результативних відміток.
 
На цьому тлі навіть зім'ятий темп атак «Реала» виглядав досить загрозливо. Рафаель Варан першим з підопічних Зінедіна Зідана перевірив реакцію голкіпера Доменека ударом головою з близької дистанції, проте страж воріт «Валенсії» впорався з початковою загрозою. Піймавши певний кураж, Доменек втратив пильність під час подачі кутового на лівому фланзі атаки суперників вже по завершенню першої чверті ігрового години. Тоні Кроос не став схиляти голову при підготовці, і вірно помітив, що воротар суперників захопився підказками у виборі позиції Паулісті. Ось і отримала «Валенсія» «сухий лист» елегантною підкруткою в ближній кут!
 
За умов фактичної відсутності підтримки трибун, а також певною мірою деморалізації – Каземіро через кілька хвилин спробував запустити м'яч за комір Доменеку ударом з центру поля – «летючим мишам» доводилося відсиджуватися на своїй половині, вичікуючи черговий укол від нападників суперників. Повторний акцент «Реал» притримав до завершення першої половини, коли Вальверде зумів знайти простір біля лицьової на правому фланзі чужого штрафного, звідки віддав точну передачу під удар Луки Модріча. Не все так просто –  Гарай став на шляху м'яча в стеку після прицільного пострілу хорвата, однак аргентинцеві вже неможливо було встигнути заблокувати ще і добивання від Іско.
 
Від 0:3 до першого потрійного свистка в матчі «Валенсію» врятувала стійка та реакція Доменека. Іско пробив головою, після чого м'яч влучив у лівий каркас воріт. На відскок чатував Йовыч, але з ударом з кількох метрів зумів впоратися голкіпер команди Селадеса. Невтішні перспективи були у колективу номінальних господарів на другу половину.
 
Зовсім не дивно, що на такому тлі «Валенсія» змогла прокинутися лише під кінець матчу, реалізувавши пенальті, який у не обов'язковій ситуації «привіз» у свої ворота Серхіо Рамос. Рукою зіграв іспанець при подачі штрафного у виконанні Дані Парехо, а присутність можливості переглянути повтор знищило можливі сумніви у арбітра. Так, Парехо вдався на славу прицільний постріл в правий верхній кут. Однак чи був у цьому якийсь сенс, якщо «кажани» вже горіли 0:3 на момент закінчення другої компенсованої хвилини?
 
Розкішне виконання удару зовнішньою стороною стопи під дальню штангу з правої половини штрафний авторства Луки Модріча поставило хрест на шансах підопічних Селадеса хоч якось зачепитися за успіх. Володар «Золотого м'яча» завершив комбінацію за участю свого співвітчизника Луки Йовіча, що певною мірою врятувало форварда «Реала» від малоефективного поєдинку. «Вершкові» пройшли до фіналу без особливих зусиль, а ось хто стане їхнім суперником? «Барселона»? Або ми побачимо мадридське дербі?

Суперкубок Іспанії-2020. 1/2 фінала.

Валенсія – Реал – 1:3

 Парехо, 90+2 (пен.) – Кроос, 16, Иско, 39, Модріч, 65

 Каземіро, 88

Валенсія: Доменек – Гайя, Пауліста, Гарай, Васс – Солер, Парехо, Кондогбія (Гомес, 58), Коклен (Собріно, 82) – Гамейро (Черишев, 70), Торрес.

Реал: Куртуа – Менді (Марсело, 71), Рамос, Варан, Карвахаль – Модріч (Хамес, 77), Каземіро, Кроос – Вальверде, Іско – Йовіч (Маріано Діас, 81).

Арбітр: Хесус Хіль Мансано (Дон-Беніто, Іспанія)

Стадіон: «Король Абдалла Спортс Сіті» (Джидда, Саудівська Аравія)

Удари (у площину): 9 (4) – 17 (6)
Кутові: 7 – 4
Оффсайди: 1 – 2.

РЕАЛ-ВАЛЕНСІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 21°C
 

Оцініть матеріал
(14)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

СРНА: «В росії є нормальні люди. Якщо щось скажуть... Тут у них важко»
Футбол | 26 квітня 2024, 22:38 44
СРНА: «В росії є нормальні люди. Якщо щось скажуть... Тут у них важко»

Директор «Шахтаря» з футболу розповів про ставлення до сербів та росіян

Баєру на замітку: вискочки ніколи не повторюють чемпіонський тріумф
Футбол | 26 квітня 2024, 11:35 35
Баєру на замітку: вискочки ніколи не повторюють чемпіонський тріумф

Згадуємо несподіваних чемпіонів топ-5 у контексті їхнього наступного сезону

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
_NATSGUL_
"Реал нанес сокрушительное поражение Валенсии"
Я не знал, что победа одной команды над другой со счетом 3:1 характеризуется как "сокрушительная".
digsum
Кто завтра зеленую форму оденет?)
УАФ– М а ф і я!
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил