Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
| Оновлено 03 жовтня 2024, 23:21
1767
22

ШОВКОВСЬКИЙ: «Останнім часом наш футбол, як і вся країна, виживає»

Головний тренер «Динамо» прокоментував поразку від «Хофенхайму»

| Оновлено 03 жовтня 2024, 23:21
1767
22
ШОВКОВСЬКИЙ: «Останнім часом наш футбол, як і вся країна, виживає»
ФК Динамо. Олександр Шовковський

Головний тренер «Динамо» Олександр Шовковський дав прес-конференцію після виїзного матчу 2-го туру Ліги Європи проти німецького «Хоффенхайму» (0:2):

– Що завадило сьогодні здобути позитивний результат?

– Якщо коротко, то пропущені м’ячі й голи, які ми не забили, а якщо відповідати більш розгорнуто, це може зайняти години дві з половиною.

– Як себе почуває Бражко, який отримав пошкодження?

– Зараз зарано про щось говорити. Буде обстеження, дайте трохи більше часу, тим більше, що зараз він на допінг-контролі. Тож його навіть не можуть подивитися лікарі.

– Як на грі позначилася відсутність досвідчених гравців – Ярмоленка та Буяльського?

– Потрібно розуміти, що останнім часом футбол, як і вся наша країна, виживає. Не йде мова про те, щоб ми могли покращуватися чи удосконалюватися. Ми маємо, у першу чергу, вижити. Це стосується багатьох питань. Ми не можемо залучити кваліфікованих легіонерів, не можемо нормально готуватися. Це об’єктивні причини. У такій ситуації, щоб ставати сильнішими, потрібно грати із суперниками, які сильніші за нас.

Безумовно, для нас це великий досвід – грати проти команд, які представляють п’ятірку найкращих ліг світу, зокрема, Німеччини та Італії. Будемо безпосередньо готуватися до кожної гри та намагатися робити усе від нас залежне, щоб демонструвати той рівень, на який ми здатні та готові.

Події матчу

60’
ГОЛ ! М'яч забив Адам Гложек (Хоффенхайм).
22’
ГОЛ ! М'яч забив Адам Гложек (Хоффенхайм).
Оцініть матеріал
(17)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 22
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Vovan78
Та хера ти сюди країну приплітаєш. Да в країні війна, а ви разом з Шахтарем тільки додаєте негативу в життя українців. Яких науй кваліфікованих легіонерів Динамо купувало останні 10 років? Що не трансфер то провал, тільки бабки викидували на вітер. А ще повна відсутність якоїсь тренерської думки. Якщо в тебе слабкий захист, грай бл,ть в 5 захисників, а не ви,обуйся. На кожну гру тактику потрібно підбирати під суперника, а не з одією схемою грати. Знову обидва голи прийшли з центральної зони захисту, а висновків ви так і не робите. Атака то окремий біль. Ванат провалює весь початок сезону, а його всерівно в основу, бо уй його знає навіщо. А саме головне, що ніхто не бере на себе провину за результат, хоча який це результат - це провал.
Boodya
Останнім часом це років 5-7, а то й всі 10
luceorius
 За таких самих обставин збірна U-21 показує і гру, і результат. Тому, що там справжній тренер, а не фізрук з динамівським серцем.
Віталій Перехрест
Особливо динамо, останні 20 років виживає
Nick.Grabowski
Що ДК та ШД сіяли 20-25 років в українському футболі, те вони і пожинають. 
Але якщо врахувати те, що ШД та ДК завжди мали та мають пріоритетний вибір гравців в Україні (держава з населення 30-40 млн), то причина поточних результатів - це низький рівень керівництва клубів (в першу чергу) + їх тренерів (від ДЮСШ до головної команди).
Лакеї або лицеміри за природою нездатні до творчості. А футбол - це творча справа, яка вимагає щирості + любові (це крім професійності, досвіду, теоретичних та практичних знань).
Якщо любові (бажання, мотивації, амбіцій) та щирості (порядності) до футболу в керівництва та тренера нема ... то і у вихованців академії та гравців її не буде. 
Сьогодні Завтра
що по бабкам, СаШо? як у фізрука 2,5 ляма з ДерБюджету чи скромніше? І ти СаШо ще не знаєш що таке виживати, а не пахою Суркіса літати-гуляти ""броньованим" європами, абсолютно не парячись про потенційні наслідки програшу тощо
Iigor6583
Вже надоїли ці відговорки, логістика, ситуація. Ось із- за цієї ситуації потрібно перти плуга, а то пихи багато, а реально колгосп "червоне дишло". Ці ванати михавки, попови, бражки, кабаєви ..., вже задовбали своєю нікчемною, тупою грою. Шановні футбольри, не ганьбіть Україну, ВСУ, які захищають державу від путінско-гундяєвських диких варварів.
Fitness.sports
Игрокам футзала это расскажи и игрокам молодёжки. Вспомни чемпионат девяностых. Неужели он был сильнее.? Шахтер рос в таком слабом чемпионате 90х. Сейчас есть то чего не было раньше, огонь в глазах, жажда побеждать. Может дело в деньгах, зажрались? 
О логистики, все критиковали Луческу. Но что то тренер моложе,а нытье тоже.
Alex T
Ой, отмазки все это. $ платят, все что нужно есть и тд и тп
Mamay
То йому дорога далека то країна виживає, от просте питання, не першу гру дивишся програємо 60 хв суперника тренер робить заміни і йому не треба відіграватись а наш по конспекту Лобановського чекає рівно до 70 та курва викінь ти той конспект вже не дві заміни а пʼять можна ж шось швидше змінити в грі хоть попробувати нє він своє тупою впертістю чекає до 70 хв і замітьте ребров то саме робить, їх певно клонували в 90 тих
Mamay
Мені деколи спадає на думку шо то спец операція якась, нагнати негативу на людей, шо збірна шо клуби, там ж сидять всі ті самі шо і були від медведчуків+донецькі, поставили Андрюху, а самі керують😡😡😡 
Brent11
Сашко,де ти гуляв?
T-800
а что если динамы-шахтёры-спартаки эти в Украине должны пасть окончательно, как Ленины, петровские и прочая совковая нечисть??? в прямом и переносном
Александр Шевченко
В банановой стране УНДР не может быть нормального футбола. Пока страной руководит шайка зеленого наркомана вместе с ларечником дермаком и мудрим нарІдом, который готов заниматься незламомизмом и потужно терпеть издевательства над собой, наши клубы, как и сборная так и будут всем заглатывать. Как же я завидую Грузии, у них у народа мозгов хватило жить в мире и сборная у них классно играет, наших доходяг просто вперед ногами вынесет