Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
| Оновлено 03 жовтня 2024, 23:16
4886
187

Без очок і забитих голів. Динамо у гостьовому матчі поступилося Хоффенхайму

Дубль Гложека приніс перемогу німецькій команді

| Оновлено 03 жовтня 2024, 23:16
4886
187
Без очок і забитих голів. Динамо у гостьовому матчі поступилося Хоффенхайму
Getty Images/Global Images Ukraine

На другу гру Ліги Європи (нагадаємо, першу «Динамо» програло 0:3 римському «Лаціо») головний тренер киян випустив склад, в якому знайшлося місце двом опорникам. Наявінсть Бражка та Михайленка свідчила, що кияни перш за все збираються не пропускати і укріплюють центральну вісь, яку підсилив і центрбек Попов (нагадаємо, саме з центральної зони перед воротами прийшли всі три голи в матчі з римлянами).

Старт гри ознаменувався високим пресингом «Хоффенхайма». Це часто призводило до втрати м'яча Бущаном та захисниками в своєму штрафному. І якщо втрати Бущана обмежувалися невдалими виносами в аут, то польові гравці помилялися серйозніше. Виноси в аут теж були, але й були подарунки суперникам, і наше щастя, що вони все не використовували. Наприклад, Михайленко був би антигероєм початку гри, оскільки подарував м'яч перед своїм штрафним опоненту, в карній зоні було більше футболістів німецької команди і тільки невдале виконання Крамаричем підсумкового удару в правий нижній кут не дозволило зникнути на табло одному з нулів. Варто відзначити, що Бущан вже нічого не міг зробити.

Кияни до цього теж бігали в атаки, але свій момент мали після дального удару. Бражко класно приклався метрів з 30, і кіперу німців пощастило, що він стояв там, куди полетів м'яч, якби в Бражка вийшов удар на метр лівіше чи правіше, був би шедевр і привід для радості українців.

Це сталося до моменту Крамарича, а відразу після удару Бражка рахунок був відкритий. Не так, як нам хотілося. Жандре прийняв діагональ, Дубінчак десь загубився, внаслідок чого пішов простріл в центр штрафного, Михавко махнув мимо м'яча, Попов не встиг підстрахувати, і Гложек в дотик ударом в лівий кут знову підкреслив величезні проблеми центральної зони, зробивши рахунок 1:0 на користь «Хоффенхайма».

Наступні пів тайму пройшли в спробах «динамівців» забити, але явних спроб це зробити не було. Кияни виглядали якимось втомленими, здавалося, що на ногах гирі висять. Або не вистачало атакуючих гравців, все ж давно підопічні Шовковського не грали з двома опорниками. Та й Волошин якось загубився на полі, Кабаєв був помітнішим, проте до конкретики дії свої не доводив. Не був помітний і Шапаренко, а тактика закидань на Ваната в принципі працює не тоді, коли йому доводиться боротися за верхові м'ячі.

І другий тайм почався в схожому стилі – без моментів, не надто запам'ятовуюче. І знову пропустили «динамівці» – і знову проблеми в центральній зоні. Гложек протягнув м'яч до штрафного, обігрався з Крамаричем і чітко вклав метрів з 16 у правий нижній кут.

І все стало настільки безнадійно, як в старі часи тренерів-фізруків. Економ-режим «Хоффенхайма» плюс невміння щось зробити гравців атаки «Динамо» зробили гру настільки не те, що поганою, а сірою і нудною, що мимоволі погляд почав шукати годинник, щоб побачити, скільки залишилося.

До честі Шовковського, він такою безнадією не заразився, а почав робити спроби щось змінити. Пасивного Ваната замінив Герреро, а Михайленка, який провалив матч, поміняв Піхальонок. І відразу, хай і без їхньої участі, вдалося нарешті загострити гру, коли Волошину сантиметрів не вистачило для замикання прострілу від Кабаєва.

І все, гру можна було закінчувати. нічого не відбулося на полі, що можна було б розцінити, як атакувальні спроби забити. 2:0 так і залишилося.

Вчора під час матчу «Шахтаря» я висловив думку, що, на відміну від ганебної гри донецької команди, сьогодні кияни покажуть якщо не результат, то, як мінімум, змістовну гру. Як же я помилився.

24 жовтня в третьому турі буде виїзд в «Рим» в гості до «Роми» і Довбика...

Фото УЄФА

Ліга Європи. Основний раунд. 2-й тур.

«Хоффенхайм» – «Динамо» – 2:0

Голи: Гложек (22, 60)

Попередження: Грілліч (40)

«Хоффенхайм»: Бауманн, Нсокі, Штах, Аклогума (Дракслер, 74), Прасс, Грілліч (Тохумджу, 56), Бішоф, Жандре (Кадержабек, 56), Гложек, Мерштедт (Брюн-Ларсен, 87), Крамарич (Бюльтер, 74)

«Динамо»: Бущан, Дубінчак, Михавко, Попов, Караваєв, Шапаренко (Шепелєв, 94), Бражко (Андрієвський, 83), Михайленко (Піхальонок, 70), Волошин, Ванат (Герреро, 70), Кабаєв (Рубчинський, 83)

Арбітр: Александар Ставрев (Північна Македонія)

Стадіон «Вірсол Райн-Некар-Арена» (Зінгсхайм, Німеччина)

ХОФФЕНХАЙМ – ДИНАМО. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

60’
ГОЛ ! М'яч забив Адам Гложек (Хоффенхайм).
22’
ГОЛ ! М'яч забив Адам Гложек (Хоффенхайм).
Оцініть матеріал
(42)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 187
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
turist86
Сумно. В атаці глухо, центр захисту - прохідний двір
PUMA
Было бы из за чего переживать .У меня вообще никаких эмоций нету от увиденного. Даже не расстроился. Таков наш уровень и с этим  придется  смириться. С Ромой и Сосьедадом лучше не будет .
evgeniyyea
Стоит ли ожидать другого? Нет. Это реалии и реальный уровень этой команды и в целом нашего футбола (Кривбасс и КО в еврокубках не дадут соврать). Причем уже не первый год. Шахтер вкладывая гораздо больше денег тоже звезд с неба не хватает. А Динамо с минимальными вложениями тем более не может рассчитывать на серьезные результаты. 
mayakovskiy1
 На такому дні наш клубний футбол мабуть ще не був. І перспектив не видно
odiniznashih
Может я ничего уже не понимаю в современном  футболе, но я офигеваю от футболистов - ладно там не получается, но ...
80 минута, зарабатывают перспективный  штрафной, далековато, но надо стараться ударить, побороться в штрафной.
Но они его разыгрываю, пас назад и теряют мяч.
А  замена Шапаренко  в дополнительное время? Так важно надо было Шепелева выпускать за 1 мин до конца?
Замены такие делают команды которые тянут время.
Ощущение, что наши команды играют в какой то другой футбол.
Oleha1987
Аутсайдер бундесліги легко перемагає лідера української ліги. Сильно. І це він грав дублем. Ось рівень нашої ліги . А ви смієтесь , що Шахтар програв переможцю ліги європи. Що один, що інший клуб, то аутсайдери в європі.
C.Пеклов
Як не забили?Та ось приклад-Ванат відкривається на швидкості попереду,Шапа з м'ячем...розвертається 'й  віддає м'яча назад!Ти мозок команди,гравець робить прискорення попереду,а ти боягузливо його ігноруєш?
Pixelman
Де ділось те Динамо з початку сезону? Це не гра, а знущання з уболівальників! І кожного разу все гірше і гірше. В такого Хофенхайму можно було вигравати. Не здивуюсь, якщо з Кривбасом в неділю будуть такі ж самі муки...
Віктор Коробка
На жаль - обидва наші лідери (я вже нічого не кажу про інші клуби) класом виявилися набагато нижче середняків та навіть аутсайдерів топ ліг. Так, війна. Так, логістика. Так, втрата легіонерів, вболівальників, конкурентноспроможності УПЛ і т.д. і т.п. Але десь-же повинно бути вже дно. А дна поки що не намацується і відштовхнутися поки що нема від чого. Дуже сумно...
Олег Авраменко
Розсмішив коментатор, коли в при подачі кутового біля воріт Хофенхайма хтось з наших відав пас на Бущана від штрафної противника. " Розрядив ситуацію")))) 
Микола Унгурян
Ну прогрес є, наступний матч лише 0-1 програють, а потім і вигравати почнуть
Cityzen83
Багато хто мене ще мінусував, коли я писав, що Кіпр та Швеція нас в таблиці коефіцієнтів в любому випадку переженуть. Треба бути реалістами. Наступний тур для наших двух команд також з  99 відсотковою ймовірністю буде з нулем очок і нулем забитих м'ячів.
avk2307
там не трезвый (Арера) и дурний( Quantum) сперечаються за  Скакать на мєстє ілі нєт?
Ви розумієте який рівень?
movkli
команди Динамо К и Шахтар Д знов порадували вболівальників своєю грою, на цей раз вболівальників  Гофенхайму та Аталанти
Первый Среди Равных
В чемпіонаті України я за Шахтар. Але коли Динамо грає в єврокубках - я за Динамо.
Тому ніяких злорадствующих коментарів писати не збираюсь!!!
Boodya
Я так розумію нерви собі поберіг не дивившись вчора і сьогодні матчі?
Fitness.sports
Правильно в том году говорил Сабо "у нас в стране все команды уровня кубка конференции, кто играет еврокубках". 
Когда нет Вингеров класса Цыганков, молодой Ярмоленко атака будет холостая. Кабаев смешной, он игрок чемпионата. Ванат, ему надо пас на блюдечке выложить тогда что-то будет. 
Ровнять Шахтёр и Динамо в Европе не имеет смысла, полное разочарование. Тут бы не опозориться нашим грандам. Результат на табло, и очень хорошо что общая таблица еврокубкового турнира. Она отражает ситуацию, проблемы наших клубов.
Istm
так званим "зіркам" і Динамо, і Шахтаря потрібно прокинутись і зрозуміти, що таких як вони повно "по десять копійок за пучок", а не марити переходами в барселону, мс і т.п.
Технічний рівень більшості гравців вкрай низький. Звідси прохідний двір у захисті і безглузді перекочування м'яча на своїй половині.
Дриблінгом майже ніхто не володіє, грою в один дотик майже ніхто не володіє, ударом більшість не володіє, та що там - пас точний віддати або прийняти м'яч неспроможні.
Gorlitsa
Вибачте, може чогось не розумію... дивлюся на тактику Динамо! Вже не перший рік тупо грають в "зону!" Старші мене зрозуміють. Бл...гравці суперника м'яч отримують без перешкод, а ми перекриваємо зони! Нах..я? Ну чого хоча б перед штрафною не розібрати "своїх". Чого тепер немає опорників, індивідуалів,? Жора творить таке. Ну а ця гра через воротаря! Знову сьогодні вибив на чужого. Одне і теж саме кожну гру. Якщо Шовковський цього не бачить, то нах він потрібен! Ну не можна без мату тут коментувати! Ще раз вибачаюсь.
Умник
1. Стандарты нихера не тренируем
2. Нет игры 1 в 1
3. Заебали эти квадраты честно