Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 15 вересня 2024, 10:33
2716
1

УЄФА може позбавити Англію права на участь у Євро. Є причина

Родоначальники футболу перебувають під загрозою санкцій

| Оновлено 15 вересня 2024, 10:33
2716
1
УЄФА може позбавити Англію права на участь у Євро. Є причина
Getty Images/Global Images Ukraine

УЄФА може усунути збірну Англії від участі в турнірах під своєю егідою, а також позбавити країну права на проведення чемпіонату Європи 2028.

Причина – втручання уряду у футбольні питання.

У Великій Британії може з'явитися незалежний футбольний регулятор, ініціатива про що запропонована головними політичними партіями королівства. Цей регулятор має здійснювати нагляд за системою ліцензування англійських клубів, перевіряти їхніх власників і директорів, а також надати вболівальникам право голосу під час ухвалення ключових рішень.

Джерело стверджує, ніби генеральний секретар УЄФА Теодор Теодорідіс уже надіслав листа Лізі Ненді, яка є міністром культури, засобів масової інформації та спорту Великої Британії. Футбольний чиновник настійно нагадав про те, що «втручання уряду в розвиток футболу бути не повинно».

Нагадаємо, раніше екстренер збірної Англії Саутгейт розповів про нове місце роботи.

Оцініть матеріал
(18)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
luceorius
 Давно назріла потреба об'єднання федерації футболу Англії з трьома іншими британськими федераціями в єдину федерацію футболу  Великої Британії. За більш, ніж 100 річну історію існування трьох регіональних федерацій членів УЄФА вони спромоглися виграти один КЄЧ і два ЗМ, причому обоє лауреатів ЗМ грали за МЮ, а не у своїх чемпіонатах. Для порівняння італійська Ломбардія виграла 10 КЄЧ + ЛЧ, німецька Баварія 6, іспанська Каталонія 5, а кількість ЗМ взагалі на порядок вища.. Але ці провінції європейських країн не претендують на окреме членство в УЄФА.  Злиття  всіх британських федерацій в єдину безсумнівно справило б позитивний вплив на розвиток футболу в країні, принаймні помітно посилило б збірну, крім того,  дозволило б суттєво розвантажити європейський календар ігор як клубний так і для збірних.