Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 12 серпня 2024, 20:51
6471
24

СК Прометей припинив своє існування через тиск правоохоронних органів

Володимир Дубинський повідомив про сенсаційне рішення

| Оновлено 12 серпня 2024, 20:51
6471
24
СК Прометей припинив своє існування через тиск правоохоронних органів
ФБУ. Володимир Дубинський

Засновник СК «Прометей» Володимир Дубинський повідомив про припинення існування клубу:

«7 серпня, в один день слідчі Головного слідчого управління Національної поліції та оперативні співробітники Департаменту стратегічних розслідувань України згідно з ухвалою Печерського суду Києва провели обшуки в СК «Прометей», «Академія Прометей» та їхніх спортивних підрозділах, а також прийшли до офісів та домівок спонсорів клубу, до будинку де мешкає моя родина.

Крім того, 8 серпня, без будь-яких ухвал суду було проведено незаконний обшук мого готельного номера у м.Києві, де я перебував у відрядженні у справах Професіональної Волейбольної Ліги України. Під час обшуку так звані правоохоронці поводились зухвало, безпідставно жорстоко та максимально принизливо, застосовували фізичну силу та погрожували зброєю. Незаконно було вилучено мій особистий телефон і ноутбук. В один момент з нас всіх зробили крадіїв та зрадників Держави.

Нам закидають відмивання коштів через СК «Прометей», звинувачення у співпраці з країною агресором тощо. 9 годин принижень, результатом яких став акт з формулюванням – нічого не виявлено.

Сьогодні український бізнес бореться за виживання. Підприємці сплачують податки, забезпечують країну робочими місцями, обовʼязково підтримують військових. Зокрема СК «Прометей» за час війни передав нашим військовим новітній комплекс БПЛА H10 Poseidon II, літальні апарати Лелека-100, сотні FPV-дронів та інше на суму понад 30 млн грн.

І ми бачимо як масово кримінальні провадження все частіше використовуються як інструмент тиску на бізнес, робота якого під час таких дій зупиняється.

Я впевнений що справа проти СК «Прометей» носить відверто замовний характер. Що підтверджується тим, що в ЗМІ було завчасно опубліковано фейкові новини нібито з матеріалів справи.

Я завжди виступав амбасадором українського спорту, за мною завжди йшли люди які готові були вкладати в спортивне майбутнє. Який результат ми маємо на сьогодні, через події які відбулись. Ми втратили фінансову підтримку меценатів, які не готові зазнавати репутаційних втрат через свої наміри спонсорства українського спорту. Сама суть їхньої залученості до спорту – це репутаційні надходження, які у нас забрали силові структури ще на етапі розслідування, роблячи його гучним.

Наприкінці я хочу ще раз наголосити, що СК «Прометей» – це проєкт який за часів свого існування не порушив жодного закону України, сплачував офіційні зарплати, податки, розвивав український волейбол та баскетбол. Регулярно підтримував наших військових. Жоден спортсмен або співробітник клубу не покинув країну користуючись правом виїзду за кордон.

Отже, вимушений повідомити, що СК «Прометей» – багаторазовий чемпіон України, постійний учасник єврокубкових змагань, та спортивна академія «Прометей» відсьогодні припиняють своє існування через тиск правоохоронних органів. Я своєю чергою складаю свої повноваження президента ПВЛУ та віцепрезидента ФВУ».

Оцініть матеріал
(68)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ВІДЕО. Після фінального свистка у матчі Шахтар – Полісся відбулася сутичка
Футбол | 11 серпня 2024, 21:10 12
ВІДЕО. Після фінального свистка у матчі Шахтар – Полісся відбулася сутичка

Гра завершилася перемогою житомирської команди з рахунком 1:0

Пушич пояснив, чому Шахтар сенсаційно програв Поліссю у 2-му турі УПЛ
Футбол | 11 серпня 2024, 23:25 7
Пушич пояснив, чому Шахтар сенсаційно програв Поліссю у 2-му турі УПЛ

Наставник донецького клубу провів прес-конференцію після фіаско у матчі з житомирянами

Коментарі 24
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
bartezinho
2022-23 р.р. перебували з сім'єю в Ризі, випадково дізнались, що в той час там базувався БК Прометей, став фанатом цього клубу, вони підтримували українців морально, організовували тренування для українських дітей, дарували дітям новорічні подарунки, запрошували на матчі клубу... дуже жаль, що зникла ця команда... підтримка від держави людей і бізнесу безпрецедентна...
kropyva
"Прометей" - найкращий баскетбольний клуб України, дуже шкода.
romanchik.8409
А да..И волейболу нашему пиз..ц прийдёт 
Falko
Наскільки я знаю, обшуки були й у Дніпрі, й у Чернівцях. Так що Буковині приготуватись.
Демід Романчиков
Да Вы что!! Чтобы у нас мешали бизнесу или отжимали! Не может быть.....А ещё,чтобы условия ставили? А если серьёзно,то полный беспредел сейчас.. Помнит кто ,что такое рэкет был в 90.е...Так вот мы вернулись к такому... Только теперь они в лице и правоохранительных органов,и ТЦК...И не только....
NoMad
Країна мрій земленського
Pop
Почалася ера СК.Кривбас
Muskrat2
Спорт це і є один з видів кримінальної активності, додайте ще церкву і пазл складеться. 
protasov_lyopu_dadaj
Потужно
Wlad West
Елдак распоясался.
Maks23
Ждём с..реакции и комментариев от правоохранительных органов..
AleksDnipro
Всі писаки, що відписалися нижче, починаючи від вати закінчуючи порохоботами, в курсі, що цей бідолаха в розшуку ФБР та Інтерполу? Чи це таке, можна опустити, мовляв "хороша людина — спорт рятує". Це називається: "буду захищати бандитів з 90х — головне, щоб не Єрмак-Зеленський". Які ж ви всі убогі.
AleksDnipro
Так потихеньку закінчується епоха Шуфричів, Коломойських, Дубинських тощо. Особливо у світлі заходу BlackRock та європейських корпорацій. Прийде справедливий суд і над Ахметовим із Суркісами. Українські олігархи втрачають вплив у країні, і це не може не тішити. Слава Україні!
pricolist
Сподіваюсь передумає і клуби будкть функціонувати.
Vanil10
зелені підари, тварі знищують все, що їм не платить, а йде в бюджет держави, суки зрадливі!!!
Bulba_sumkin
зеленский и ермак уже занимаются мародерством, эти два упыря довели страну до краха, а у тех идиотов кто голосовал за зе в 19, я бы нахер паспорта бы позабирал
Kitten
Дуже весело...
_Quantum19_
Як це розуміти? Хтось взагалі з глузду з'їхав? Правоохоронцям мізки повиносило? Певно, вони не зрозуміли, що наробили. Пояснюю. Щойно правоохоронні органи на європейському рівні привселюдно показали, як вони вміють мокати у лайно власні спортивні клуби, котрі не просто клуби, а обличчя українського спорту, що тримають спортивну репутацію України на високому міжнародному рівні. І ось, з легкої руки - цього вже немає. І потім ще хтось скиглитиме, що в нас теє не так, тоє не той...? Міністерство молоді та спорту продовжуватиме мовчати? Чого Суркіс мовчить? Чи він здатен тільки договірні матчі для свого київського "Динамо" вибивати, як це було у грі з рівненським "Вересом"?
Чи всі просто покірно приймуть те, що є? Скільки футбольних клубів зникло з історичної мапи України, котрі могли показувати пристойний рівень на євроарені, так ні, цього виявилося замало. Тепер взялися за баскетбол. На що чекати далі? Який вид спорту зникне наступним? Волейбол? Гандбол? Біатлон?
Якщо ні слава ні воля наші ще не вмерли, ба навіть більше, живуть активним життям, то щодо спорту, складається враження, що він у стадії клінічної смерті і на те, що його хтось реанімує, навіть натяку немає. .