Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 12 серпня 2024, 18:09
1430
0

Cуперники для Ломаченка та Берінчика. З ким можуть зустрітися українці

Називаємо по два найбільш можливих імені для кожного

| Оновлено 12 серпня 2024, 18:09
1430
0
Cуперники для Ломаченка та Берінчика. З ким можуть зустрітися українці
Google. Ломаченко і Берінчик

Найбільш насичена на українські чемпіонські імена в боксі категорія на цей момент – легка (до 61,2 кг). У 2024 році там з’явилися одразу два чемпіони з України – Денис Берінчик та Василь Ломаченко. Перший здобув титул чемпіона WBO, другий – титул чемпіона IBF.

Розглядаємо можливі протистояння українських чемпіонів та суперників, з якими вони можуть зустрітися вже у наступному поєдинку.

Василь Ломаченко, чемпіон IBF у легкій вазі

Навесні 2024 року Василь Ломаченко повернув чемпіонський титул. За рік до цього він програв поєдинок за абсолютне чемпіонство американцю Девіну Хейні. Результат того бою більшістю фанатів визнано як мінімум спірним, але підсумку це не змінило.

Перший бій в Австралії для Ломаченка склався ідеально. Джордж Камбосос, як би його не намагались виставити ледь не найсерйознішою загрозою для Василя, виявився саме тим, ким він і є. Рівень Ломи виявився занадто високим. В одинадцятому раунді український боксер пробив опоненту тулуб та завершив протистояння достроково.

Хто може стати його суперником у наступному бою?

Джервонта Девіс, чемпіон WBA у легкій вазі

Getty Images/Global Images Ukraine. Джервонта Девіс

Перемовини про цей бій велись якраз останнім часом. Насправді, зараз один з найкращих періодів для такого бою для Джервонти.

З одного боку Ломаченка все ще розцінюють, як реальну загрозу. Його дострокова перемога над Камбососом здивувала багатьох фанатів. З іншого боку, Василь вже явно не той, що раніше. Колись Девіс ігнорував наявність Ломи, але тепер готовий до бою.

Проте, перемовини зірвались. Як повідомляє менеджер Ломаченка Егіс Клімас, Василь передумав боксувати у 2024 році. Йому потрібні відновлення та відпочинок, а також знайти мотивацію.

З одного боку, це може бути грою – Джервонта, можливо, запропонував погані умови. З іншого боку, це може бути правдою. Бо після Камбососа Василь казав, що повернувся тільки через те, що його просив про це батько.

Кейшон Девіс

Getty Images/Global Images Ukraine. Кейшон Девіс

Неочікуване ім’я, так. Але тут треба дивитися на рейтинг IBF. Цілком можливо, що Вільям Сепеда зустрінеться з Шакуром Стівенсоном, скориставшись своїм претендентським статусом. Або з Денисом Берінчиком – як казав його промоутер Оскар Де Ла Хойя. Наступним йде якраз Кейшон Девіс.

Реальність такого поєдинку залежить в першу чергу від результату наступного поєдинку Девіса. У разі перемоги та за умови, що Сепеда все ж проведе чемпіонський бій, Кейшон може піднятися вгору та дістатися до статусу претендента на Лому.

Звичайно, Девіс ще не зробив достатньо для такого поєдинку. Василь далеко попереду в плані досягнень. Але, щоб повернутись після перерви, команди Ломаченка може прийняти і такий бій. І не факт, що Кейшон стане простим опонентом.

Денис Берінчик, чемпіон WBO у легкій вазі

Берінчик нарешті став чемпіоном світу так само навесні 2024 року. Його бій проти Емануеля Наваррете – складне випробування. І не стільки у фізичному, тактичному чи технічному плані, скільки у психологічному.

Денис провів чудові дванадцять раундів. Суто візуально, виграв більшість із них. Але при оголошенні результатів не дуже вірив, що руку піднімуть йому. Все-таки шоу було заточене під Наваррете, повний зал його фанатів. Перемоги Берінчика там не очікували. На щастя, цього разу дивного суддівства не сталось, і українець по праву став чемпіоном.

Вільям Сепеда

Getty Images/Global Images Ukraine. Вільям Сепеда

Мексиканець – претендент на всі титули, які є у легкій вазі. Своїм упевненим боксом він досяг перших сходинок рейтингів і тепер може обирати, за яким чемпіоном йому йти.

Першочергово після недавньої дострокової перемоги промоутер Сепеди Оскар Де Ла Хойя заговорив про Дениса Берінчика. Це і логічно. Українець – яскравий боксер, а його зараз гарантовано бачать найбільш слабким чемпіоном на фоні Ломаченка, Джервонти та Шакура. Чи так це – покаже час.

Водночас Сепедою зацікавився Шакур Стівенсон. Американець заявив, що готовий битися проти мексиканця, і після зміни промоутера (Стівенсон пішов від Боба Арума), це можливо. Якщо тільки сам Шакур та потенційно його промоутер Едді Хірн захочуть цього по-справжньому.

Реймонд Мураталья

Getty Images/Global Images Ukraine. Реймонд Мураталья

Почнемо з того, що цей хлопець прозвучав у списку потенційних опонентів Берінчика. Цей список називав сам Денис після перемоги над Наваррете. Ще там були Кейшон Девіс та Шакур Стівенсон.

Кейшон теж може претендувати на українця, але наразі він не перший у черзі. Раніше йдуть Сепеда та якраз Мураталья. А Шакур так і взагалі зацікавився претендентами. І не має сталого промоутера. Тому об’єднання можливе, але зараз бачиться не дуже ймовірним, бо Берінчик все ще маловідомий в США.

Поєдинок проти Муратальї закриє це питання. Реймонд провів складний бій проти Тевіна Фармера. Експерти та фанати зійшлись як мінімум на тому, що Мураталья міг би й програти. А як максимум – на тому, що все ж програв, хоч перемогу й віддали йому,

Тепер Реймонд хоче довести, що всі помиляються, а Берінчик хоче опонента, якого знають. Здається, все зійшлося.

Стилістично це чудовий бій. Обидва люблять битись. Мураталья намагається боксувати з дистанції, але часто зривається у розміни. Денис вміє точно те ж саме, тільки з двох стійок та з різним темпом. Українцю не вистачає лише удару, який у Реймонда все ж присутній.

Мураталья – габаритний, молодий хлопець. Людина, яку записали в топові проспекти легкої ваги та знають в США. Перемоги саме над такими опонентами можуть довести Берінчика до об’єднання. Навіть в бою з Шакуром Стівенсоном.

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.