Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 11 серпня 2024, 12:29
249
0

Німеччина – Данія. Прогноз і анонс на фінал чоловічого гандбольного турніру

Обидві команди можуть стати дворазовими олімпійськими чемпіонами

| Оновлено 11 серпня 2024, 12:29
249
0
Німеччина – Данія. Прогноз і анонс на фінал чоловічого гандбольного турніру
Getty Images/Global Images Ukraine

У неділю, 11 серпня, відбудеться фінал чоловічого гандбольного турніру Олімпійських ігор 2024. У ньому зустрінуться чинні чемпіони світу, збірна Данії та команда Німеччини, яка може виграти олімпійський титул після майже 90-річної перерви. Данці свій також єдиний титул олімпійських чемпіонів вигравали у 2016 році, перед початком серії з трьох виграних чемпіонатів світу поспіль.

Німеччина

Стартували німці на турнірі в Парижі з важкої перемоги над збірною Швеції з різницею у три м'ячі, потім розгромили Японію (+11) та впевнено обіграли команду Хорватії (+5). Після цього вони мали ще один складний матч проти збірної Іспанії (+2) і завершили груповий раунд німці перемогою над командою Словенії (+7).

У чвертьфіналі збірна Німеччини в овертаймі вибила олімпійських чемпіонів 2020 та господарів майданчика, команду Франції (+1). При цьому німці зробили, можливо, найяскравіший камбек турніру, коли менш ніж за хвилину до фінальної сирени змогли відігратися з -2. А у півфіналі вони знову обіграли іспанців із різницею в один м'яч.

Головна зірка збірної Німеччини грає у воротах – 33-річний воротар «Кіля» Андреас Вольф уже став одним із найкращих голкіперів на олімпійському турнірі з ефективністю 35% (61 відбитий кидок зі 175). Якщо він у фінальній зустрічі зловить такий самий кураж, як у півфіналі проти команди Іспанії, то данцям буде дуже непросто.

Лідер атак німців – 22-річний правий напівсередній «Ганновер-Бургдорфа» Ренарс Ушчінс, який зараз із 48 м'ячами ділить друге місце у рейтингу найкращих снайперів турніру Олімпійських ігор 2024 з високими шансами посісти підсумкове перше місце. Також до топ-10 найрезультативніших гравців олімпійського турніру входить 26-річний лінійний «Фленсбург-Хандевітта» Йоханнес Голла, який має 36 точних кидків.

Данія

Як і їхні суперники, збірна Данії під час олімпійського турніру обіграла господарів, але зробила це вже в першому турі групового раунду з різницею у вісім м'ячів. Потім скандинави виграли в одного з головних відкриттів олімпійського турніру, збірної Єгипту (+3), з такою самою різницею обіграли команди Аргентини та Угорщини, а в останньому турі у скандинавському дербі переграли збірну Норвегії (+7).

У чвертьфіналі данці здобули непросту мінімальну перемогу в ще одному скандинавському дербі проти команди Швеції, а у півфіналі також з мінімальною перевагою обіграли збірну Словенії, ще одне відкриття гандбольного турніру Олімпійських ігор 2024 року.

Лідери збірної Данії – її напівсередні. 25-річний Матіас Гідсел із німецького «Фюхсе», який грає праворуч, та 23-річний Симон Пютлік із німецького «Фленсбург-Хандевітта», який діє ліворуч. З 51 та 48 точними кидками відповідно вони посідають друге та третє місця у рейтингу найкращих снайперів олімпійського турніру з шансами на підсумкове перше місце.

Статистика матчів

Останні п'ять зустрічей збірних Німеччини та Данії між собою виграли скандинави. У тому числі – у півфіналі Євро-2024 у січні. Німці востаннє обігравали данців ще на початку квітня 2016 року у товариській зустрічі, а в офіційному матчі – на Євро-2016 у січні того ж року. П'ять перемог збірної Данії в останніх матчах були різними – від впевнених +7 двічі минулого року у Єврокубку EHF, до важких +1 на Євро-2018.

Прогноз на фінальний матч

Якщо подивитися на виступи команд на Олімпійських іграх 2024, то шанси обох команд приблизно рівні з мінімальною перевагою у збірної Данії, яка впевненіше обіграла господарів і всі мінімальні перемоги здобувала за своєї ігрової переваги. П'ять перемог в останніх особистих зустрічах та три титули на трьох останніх чемпіонатах світу – також аргумент на користь збірної Данії.

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Іспанія стала бронзовим призером ОІ-2024 у чоловічому гандболі
Олімпійські ігри | 11 серпня 2024, 12:35 0
Іспанія стала бронзовим призером ОІ-2024 у чоловічому гандболі

У матчі за третє місце іспанці обіграли команду Словенії

Рано почав святкувати успіх. Курйоз від грузина на ОІ у вільній боротьбі
Олімпійські ігри | 11 серпня 2024, 04:23 0
Рано почав святкувати успіх. Курйоз від грузина на ОІ у вільній боротьбі

Гено Петріашвілі з Грузії став олімпійським чемпіоном у категорії до 125 кг

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.