Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 11 серпня 2024, 13:26
3482
0

Богачук все ж програв Ортісу. Але змусив замовкнути десятки експертів

Дарма сотні фанів та експертів не вірили в Сергія

| Оновлено 11 серпня 2024, 13:26
3482
0
Богачук все ж програв Ортісу. Але змусив замовкнути десятки експертів
Getty Images/Global Images Ukraine. Сергій Богачук

11 серпня в Лас-Вегасі, США, український боксер Сергій Богачук (24-2, 23 КО) провів перший захист тимчасового титулу чемпіона світу за версією WBC у першій середній вазі (до 69,85 кг). Його опонентом став американець Вірджил Ортіс (22-0, 21 КО), який перед поєдинком був боксером із ста відсотками дострокових перемог.

Цей поєдинок – одна з найпотужніших подій у боксі цього року за якістю протистояння та суперництва. А результат буде обговорюватися ще дуже довго.

Богачук довів, що він вартий більшої поваги, ніж до нього проявили перед поєдинком. Хоч бій і програв.

Знайти прогноз, в якому експерт, фанат чи колишній або чинний боксер ставили б на Богачука, було майже неможливо. Абсолютна більшість прогнозувала перемогу Вірджила Ортіса. Дуже багато людей ставили на дострокову перемогу.

Але це й не дивно. До цього бою Ортіс нокаутував сто відсотків суперників. Там були і вкрай міцні бійці – як от Егідіус Каваляускас чи Моріс Хукер. А, перейшовши у першу середню категорію, Вірджил взагалі тільки нокаутовував опонентів. Він провів два поєдинки і в обидвох переміг нокаутом у першому раунді.

Тож у зустрічі з Богачуком саме Ортіс був фаворитом. Проте Богачук мав на це свої аргументи. Наприклад, старе знайомство з Вірджилом, з яким вони навіть якось спарингували. Або тренер, який раніше тренував Ортіса. Тобто команда українця була готова і знала про американця не з чуток та відео, а ще й з особистої взаємодії з ним.

Це, фізична готовність та моральний настрой допомогли Богачуку не тільки виглядати добре, а й змусити сотні фанатів сумніватись в адекватності суддівського рішення. Адже не було жодного домінування Ортіса чи його впевненої перемоги. Довелось вмикатись та працювати, щоб ледь-ледь здобути перемогу.

Причому, робити це з першого раунду. Хоча зазвичай Вірджил дещо втягується в бій, тут українець здивував одразу, коли наздогнав опонента правим прямим та відправив того у нокдаун. А рефері взяв – і не зарахував влучання. На щастя, у WBC є функція повторів, яка за декілька раундів спрацювала – Ортісу було зараховано нокдаун та програний стартовий раунд.

А далі почалася бійка. Ортіс, як справжній панчер, не хотів поступатись та визнавати, що може прилітати і йому. Більше того, Вірджил все ніяк не міг донести удар. Не те, що нокаутуючий, а хоч якийсь. Він сунув на Богачука, змушував його відступати, бив силовими та постійно цілився в тулуб. Українець приймав це на себе і продовжував боксувати, прошиваючи захист опонента боковими та аперкотами.

Раунди пролітали, а хто перемагає, зрозуміло не було. З одного боку, атаки Ортіса виглядали жорсткими та точними. З іншого, Богачук доносив багато ударів і загалом постійно атакував та володів ініціативою протистояння.


Getty Images/Global Images Ukraine. Сергій Богачук і Вірджил Ортіс

А у восьмому раунді ще й відправив опонента у нокдаун. Вірджил вчергове побіг вперед та наткнувся на удар. Зазвичай це був джеб або правий прямий. А тут залетів лівий боковий. Нічого страшного, але рукавичка доторкнулась до настилу рингу.

На щастя для Ортіса, в останніх раундах він зрозумів, що в силовій боротьбі Богачука не перепрацює. Як би сильно Вірджил не вкладався й іноді не пробивав захист, Богачук це приймав і відповідав. Часто – точно, завжди – багато.

Тому на фінальні хвилини Ортіс вирішив згадати, як боксувати той бокс. Почав рухатись, кидати удари, намагатись упіймати силовим, а не зарядити ним зблизька. І це дало результат.

Сергій все ж не встигав. Богачук – далеко не найшвидший боксер. Його сильні сторони в іншому й це інше він нав’язував весь бій. Коли тиснув суперника та сипав боковими на ближній дистанції. А тому, коли Ортіс почав використовувати, як виявилось, єдиний свій козир, українцю стало складно.

Результат від бокових суддів: 114-112 двічі та 113-113. Так близько і так сильно Ортіса ще ніколи не били. Але все ж американець виграв бій, як би неприємно нам та Сергію Богачуку від цього не було.

Що далі?

Ситуація склалась так, що Туркі Аль аш-Шейх вчепився у бій Ортіса проти Теренса Кроуфорда і дуже хоче його зробити. Взагалі, Туркі хоче бій Кроуфорда проти Сауля Альвареса, але мексиканець не горить бажанням співпрацювати з Туркі на тих умовах, які той пропонує. А Аль аш-Шейх звинувачує Альвареса у бажанні проводити легкі бої.


Getty Images/Global Images Ukraine. Сергій Богачук і Вірджил Ортіс

Так от, бій Ортіса та Кроуфорда – це поєдинок, який мав відбутись ще раніше у напівсередній вазі. Але тоді Теренс виграв статус абсолюта та перейшов далі. А Ортіс хворів, лікувався і не міг битись.

Тепер можуть обидва. Причому з титульними перспективами. Переможець матиме пояси WBA, WBO та тимчасовий титул WBC, який приведе до титульного бою за основний.

Цього поєдинку хоче Вірджил. Лишилось вирішити, чи він потрібен Кроуфорду, чи вони знайдуть варіант цікавіший для себе. Але ймовірність поєдинку справді висока.

А Богачук може претендувати на переможця цієї пари. Про це теж сказав Аль аш-Шейх. Його явно вразив українець, тож Туркі так і сказав – бажають бою Ортіса і Кроуфорда, але не будуть проти реваншу з Богачуком. Або ж поєдинку між переможцем пари Ортіс і Кроуфорд проти Богачука.

Для Сергія це абсолютно нові простори. І в плані медійності, і в плані грошей. А все завдяки тому, що він щоразу боксує яскраво та постійно розвивається.

Оцініть матеріал
(20)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

«У двох просто параліч». Дерюгіна про виступ на Олімпіаді-2024
Олімпійські ігри | 10 серпня 2024, 23:58 2
«У двох просто параліч». Дерюгіна про виступ на Олімпіаді-2024

Фахівчиня відреагувала на виступ гімнасток

Відома доля українського футболіста, якого забрали працівники ТЦК з вокзалу
Футбол | 11 серпня 2024, 07:05 14
Відома доля українського футболіста, якого забрали працівники ТЦК з вокзалу

Микола Сираш проходить службу в ЗСУ на харківському напрямі

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.