Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 10 серпня 2024, 17:50
1067
25

Шахтар – Полісся. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Гірники продовжують підготовку до єврокубкових матчів, звідки вже вилетів житомирський клуб

| Оновлено 10 серпня 2024, 17:50
1067
25
Шахтар – Полісся. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
ФК Шахтар

У 2-му турі української Прем'єр-Ліги у неділю, 11 серпня, «Шахтар» прийматиме «Полісся». Зустріч проходитиме на стадіоні «Лівий Берег» Київської області. Донецька команда через матчі чемпіонату країни готується до старту у груповому етапі Ліги чемпіонів, а для «Полісся» єврокубковий сезон вже завершився. У другому раунді Ліги конференцій підопічні Імада Ашура двічі програли словенській «Олімпії» з Любляни 0:2 та 1:2.

Шахтар

Чинні чемпіони України чудово розпочали новий сезон, розгромивши у стартовому турі в Полтаві «Ворсклу» 5:0. В тому поєдинку «Шахтар» зумів забити швидкий гол завдяки точному удару здалеку центрального захисника Миколи Матвієнка. До речі, у другому таймі він ще раз відзначився і знову ударом з-за меж штрафного майданчика. Авторами інших голів стали Олександр Зубков, Георгій Судаков (з пенальті) та Данило Сікан.

  • Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

Загалом у першому матчі Прем'єр-Ліги гірники виглядали дуже сильно. І якщо вони з таким самим настроєм вийдуть на гру проти «Полісся», то житомирській команді непросто буде стримати атаки «Шахтаря». Проте в обороні все ж таки були помітні деякі помилки, на які тренерський штаб обов'язково повинен звернути увагу.

І ще. Наступного дня після матчу з «Ворсклою» у спортивному комплексі «Святошин» під Києвом відбулося урочисте нагородження гравців та тренерів «Шахтаря» золотими медалями сезону 2023-2024 років. Ця подія, напевно, стане додатковим стимулом для команди, щоб продовжити переможну ходу у новому сезоні.

Полісся

Житомирський клуб напевно мріяв про те, щоб протриматися якнайдовше у Лізі конференцій та пробитися до основного раунду. Однак ігри з «Олімпією» склалися невдало, і тепер всю увагу слід переключити на чемпіонат України. А оскільки «Полісся» у першому турі не грало, то для команди гра із «Шахтарем» буде стартовою у новому чемпіонаті.

Слід зазначити, що влітку «Полісся» значно змінилося, причому продовжує це робити і вже після того, як розпочався сезон. Насамперед, у команді з'явився новий головний тренер. На цю посаду було призначено 36-річного Імада Ашура. До цього він тренував юнаків СК «Дніпро-1» і не мав досвіду самостійної роботи на дорослому рівні. З того складу, що видобував путівку до єврокубку, пішли досвідчений голкіпер Денис Бойко, захисники Артем Шабанов та Василь Кравець, гравці середини поля Денис Янаков, Василь Грицук, Іван Петряк, форвард Денис Ндукве. На їхнє місце прийшли воротар Євген Волинець з «Дніпра-1», захисники Едуард Сарапій («Дніпро-1»), Данило Бескоровайний («Кривбас»), Сергій Корнійчук («Минай»), ще чотири гравці оборони, причому всі легіонери – словенець Адмір Бристрич, грузин Георгі Майсурадзе, хорват Матей Матіч та бразилець Жоао Віалле, півзахисники Руслан Бабенко, Богдан Леднєв (обидва – «Дніпро-1»), конголезець Джері Йока, нападники Олексій Гуцуляк з «Дніпра-1» та бразилець Пайшао. З'явилася у клубі ще низка молодих футболістів, але не так широко відомих вболівальникам.

Зрозуміло, що такі зміни безслідно не відбуваються і виліт із Ліги конференцій це лише підтверджує. Але скільки потрібно часу, щоб новачки порозумілися один з одним і з тими гравцями, які залишилися, поки припустити дуже складно.

Статистика матчів

Оскільки «Полісся» минулого року дебютувало у Прем'єр-Лізі, то два матчі сезону 2023-2024 років стали для суперників першими в історії їхнього протистояння. Причому гірники ще ніколи не перемагали. На «Арені Львів» команди зіграли внічию 0:0, а у Житомирі «Полісся» виграло 2:0.

Орієнтовні склади:

«Шахтар»: Різник, Конопля, Матвієнко, Бондар, Азаров, Бондаренко, Марлон, Кевін, Судаков, Зубков, Траоре

«Полісся»: Волинець, Михайличенко, Сарапій, Чоботенко, Бристрич, Крушинський, Кушніренко, Таллес, Назаренко, Гуцуляк, Пайшао

Прогноз на протистояння:

Навіть без урахування того, як «Шахтар» провів перший матч Прем'єр-Ліги і як «Полісся» грало з «Олімпією», фаворитом цього поєдинку є гірники. А тим більше, що вони ще жодного разу не вигравали у житомирської команди у чемпіонаті України й спробують заповнити цю прогалину. Припустимо, що підопічні Маріно Пушича здобуть перемогу з рахунком 3:1.

11 серпня, неділя

«Шахтар» – «Полісся»
Київська область. Стадіон «Лівий Берег». 18:00
ТБ-трансляція на телеканалі УПЛ ТБ
ШАХТАР - ПОЛІССЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Олександр Шандор (Львів)
Прогноз Sport.ua — 3:1
Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Жирона розгромно програла у першому матчі без Довбика
Футбол | 10 серпня 2024, 08:00 0
Жирона розгромно програла у першому матчі без Довбика

Іспанський клуб програв англійському «Ньюкаслу» з рахунком 4:0

Екс-лідер Шахтаря отримав вигідну пропозицію з Саудівської Аравії
Футбол | 10 серпня 2024, 16:26 0
Екс-лідер Шахтаря отримав вигідну пропозицію з Саудівської Аравії

Алан Патрік може залишити Бразилію та переїхати на Близький Схід

Коментарі 25
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
FunnyCat_____
Удачи Полесью повторить результаты прошлого сезона!
ВЕЛИКИЙ И МАГУЧИЙ ШАХТЁР
СУДДЯ ЗАРЯЖЕН КАБЕНЕТНЫЙ ПЛАН АТХОДА ГАТОВ МОЙ ВЕЛИКИЙ И МАГУЧИЙ ШАХТЁР ЛЕТИТ К АЧЕРЕДНОМУ ШАМПИНЬОНСТВУ 
FunnyCat_____
игра еще не началась, а ржавые уже скулят
это ж УПЛ а не Еврокубки, пані Катерина подстрахует как обычно, расслабьтесь!
Pavel_i_CO
Подивимось, чи зможе Полісся придушити немитих бамбасят, як минулого сезону, чи, все ж таки, тоді лугандони злили матч?
Burevestnik
так ніби Судакова продали за 60+ лям. 
чи вже всьо: 
така звізда нікому не треба ?  
Chieftain
Обісрана хвойда fanny він же (щур великий і монзуль), чому ти на питання не відповідаєш, що всрався під себе бовдур!?
FootFun1
Женечка фани, что так мало минусов? Ты не успела ещё со всех своих акков зайти? Ладно, подожду, зарабатывай немытый бездомный дурачок себе на корочку хлеба
Катерина Монзуль
Дорогі вболівальники донецького Шахтаря, не хвилюйтесь перемога буде за нами. Я , як нейтральна особа , вам обіцяю. Вперед Шахтар. 
Chieftain
Хвойда fanny він же (великий і монзуль), ти у новому сезоні знову будеш ховатися в селі під назвою баришивка, чи тебе відвезуть на стадіон перший раз у житті, на матчі лайна суркисів (динамо)!?
Chieftain
Хвойда суркисів fanny совкодрочер знову з'явився на сайті, так ти відповіси на питання, чому ти ніколи не був матчах лайна суркисів (динамо), чого не відповідаєш хвойда на це питання, ти що інвалід, чи ти боягуз?
Chieftain
Минулий сезон увійшов до історії українського футболу! У незалежній Україні, донецька команда має 39 трофеїв, а у лайно суркисів (динамо) залишилося 38 титулів. Хвойди суркисів, по вуха в лайні як завжди та дрочать на серп та молот. Шахтар Донецьк- найтитулованіший клуб незалежної України 🥇🏆! 
Chieftain
Хвойда суркисів обісрана Pavel_i_CO вже за 2 хвилини з своїх 10 аккаунтів мінуси понаставив, щур Pavel_i_CO скільки в тебе акаунтів, дев'ять чи десять!?
Chieftain
Найтитулованіший клуб незалежної України донецький Шахтар успіхів тобі з Поліссям!
FootFun1
Как неожиданно, первый комментарий на ветке и сразу от динамовского бота, и потом оно ещё что-то скулить про популярность будет