Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 02 липня 2024, 22:45
5938
0

Австрія – Туреччина. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Європи

Австрійці далі 1/8 фіналу на Євро ще не проходили, турки вийшли із групи через 16 років

| Оновлено 02 липня 2024, 22:45
5938
0
Австрія – Туреччина. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Європи

У заключному поєдинку 1/8 фіналу чемпіонату Європи 2 липня у Лейпцигу зустрінуться збірні Австрії та Туреччини. До початку турніру обидві команди не входили до числа фаворитів, тому для кожної з них успіх у майбутньому матчі матиме велике значення. Наприклад, Австрія ще жодного разу не виходила до чвертьфіналу, а турецькі футболісти 16 років взагалі не могли потрапити до фінального етапу Євро. Хоча у 2008 році (до речі, тоді турнір проходив в Австрії та Швейцарії) вони грали у півфіналі, де поступилися Німеччині 2:3, пропустивши вирішальний гол у свої ворота на 90-й хвилині.

Австрія

На груповому етапі збірна Австрії виступала у групі D і зуміла посісти перше місце, випередивши Францію, Нідерланди та Польщу. Для багатьох фахівців та вболівальників такий результат став несподіваним, тим більше, що австрійці здобули дві перемоги над Польщею 3:1 та Нідерландами 3:2, поступившись лише Франції у стартовому поєдинку 0:1. Причому у грі з французами вони забили єдиний гол у власні ворота.

Особливо пам'ятним став заключний матч у групі, коли Австрія зустрічалася із нідерландцями. За всіма прогнозами фаворитами вважалися саме її суперники, проте підопічні німецького тренера Ральфа Рангніка всупереч цьому досягли успіху. Причому вони тричі виходили вперед, довівши врешті-решт гру до переможного результату.

Слід зазначити, що добре проявив себе на груповому етапі лідер збірної Австрії Марсель Забітцер. Він був активним і помітним у всіх трьох поєдинках. І саме його влучний удар приніс перемогу австрійцям над Нідерландами.

Щодо втрат, то в матчі 1/8 фіналу Австрії не зможе допомогти півзахисник Патрік Віммер. Він отримав вже два попередження на Євро і тепер буде змушений пропустити гру через дискваліфікацію.

Туреччина

Якщо у австрійців не зіграє Віммер, то у збірній Туреччини з цієї ж причини не зможуть вийти на поле відразу два гравці основного складу. Це один із лідерів команди досвідчений атакуючий півзахисник 30-річний Хакан Чалханоглу та його ровесник захисник Самет Акайдін. Вони здобули свої другі жовті картки на турнірі у переможному матчі з Чехією 2:1. А взагалі той поєдинок із чехами став найгрубішим в історії Євро – в ньому було 2 вилучення та 17 попереджень.

Загалом підопічні Вінченцо Монтелли розпочали нинішній чемпіонат із перемоги над Грузією 3:1. Голи у них забили Мерт Мюлдюр, Арда Гюлер та Мухаммед Актюркоглу. Потім була поразка від Португалії 0:3 і вже згаданий успіх у зустрічі з Чехією. Тому цільної картини від гри збірної Туреччини на цьому турнірі не вийшло. Тим не менш, ця команда цілком здатна зробити сюрприз в 1/8 фіналу, навіть маючи втрату двох провідних гравців. Особливу увагу австрійцям треба буде приділити майбутній зірці турецького футболу 19-річному хавбеку Арді Гюлеру. Адже недарма його вже називають «турецьким Мессі». На цьому турнірі Гюлер вже встиг відзначитися у матчі з Грузією й може створити серйозні проблеми оборони суперників.

А ось форвард збірної Туреччини Бариш Йилмаз, якого визнали найкращим гравцем матчу з Чехією, прямо заявив: «…Це покоління може досягти неймовірних речей». Тож навряд чи турецька команда має намір зупинятися на стадії 1/8 фіналу. Швидше, навпаки – вона, напевно, хоче пройти якнайдалі.

Статистика матчів

Австрія та Туреччина провели на рівні національних збірних 17 матчів, але жодного разу не зустрічалися у фінальних турнірах чемпіонатів світу і Європи. Натомість у відборі на Євро вони мають 4 поєдинки. Вперше це сталося понад 40 років тому у відборі до чемпіонату Європи 1984 року. Перший матч у себе вдома виграли австрійці 4:0, а у Туреччині господарі взяли реванш 3:1. У відборі на Євро-2012, фінальна частина якого проходила в Україні та Польщі, спершу на своєму полі виграла Туреччина 2:0, а потім було зафіксовано нульову нічию. Всього ж перемог більше у Австрії – 9, збірна Туреччини вигравала 7 разів і лише одного разу суперники не виявили переможця.

Феміда

Цей матч довірено провести португальському арбітру Артуру Соарешу Діашу. А ось серед його помічників будуть двоє українців. Микола Балакін працюватиме як 4-й арбітр, а Олександр Беркут отримав призначення резервного лінійного судді.

Орієнтовні склади:

Австрія: Пенц, Прасс, Лінгарт, Вебер, Пош, Грилліч, Зайвальд, Шмід, Забітцер, Баумгартнер, Арнаутович

Туреччина: Гюнок, Мюльдюр, Бардакджі, Демірал, Айхан, Озджан, Гюлер, Актюркоглу, Кахведжі, Кілічсой, Йилмаз

Прогноз на протистояння:

Гра, найімовірніше, пройде у рівній боротьбі, але з невеликою перевагою збірної Австрії. На неї ми й поставимо. Припустимо, що австрійці виграють 2:1.

2 липня, вівторок

Австрія – Туреччина
Лейпциг. «Лейпциг Штадіум». 22:00
Пряма ТБ-трансляція – відеосервіс Megogo і Суспльне
АВСТРІЯ - ТУРЕЧЧИНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Артур Соареш Діаш (Португалія)
Прогноз Sport.ua — 2:1
Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Карпати – Минай. Дивитися онлайн. LIVE трансляція
Футбол | 03 липня 2024, 17:00 0
Карпати – Минай. Дивитися онлайн. LIVE трансляція

Львівська команда відкриває програму літніх спарингів

ОФІЦІЙНО. Динамо підписало ще одного півзахисника Дніпра-1
Футбол | 03 липня 2024, 16:11 65
ОФІЦІЙНО. Динамо підписало ще одного півзахисника Дніпра-1

Валентин Рубчинський продовжить кар'єру в Києві

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.