Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 03 липня 2024, 10:52
16384
26

Дубль захисника. Збірна Туреччини обіграла Австрію у 1/8 фіналу Євро-2024

Турки стали останніми чвертьфіналістами турніру у Німеччині

| Оновлено 03 липня 2024, 10:52
16384
26
Дубль захисника. Збірна Туреччини обіграла Австрію у 1/8 фіналу Євро-2024
Getty Images/Global Images Ukraine

Після того, як трохи раніше вилетіла з Євро-2024 остання команда з групи, де грала збірна України (після Словаччини і Бельгії додому поїхала і Румунія за безпосереднього сприяння Нідерландів), залишився тільки один матч, щоб можна було побачити повну картину чвертьфінальних пар. Останнього представника у вісімку найкращих мало делегувати протистояння Австрії та Туреччини.

Матч обіцяв бути цікавим – Австрія встигла виграти групу, випередивши не кого-небудь, а Францію. А за Туреччиною завжди цікаво дивитися, турки, здається, просто не вміють грати нудно.

Не грали захисник Відмер у Австрії та основний хавбек турків Чалханоглу через дискваліфікації. Зірковий «реалівець» Арда Гюлер вийшов номінально у центрі нападу.

Гра відразу розпочалася не так, як очікували фаворити матчу (звісно, це були підопічні Ральфа Рангніка). Гюлер подав кутовий, спершу Баумгартнер невдало виніс м'яч з лінії воріт, тоді не надто краще це зробив і голкіпер, внаслідок чого Демірал з кількох метрів ввігнав у падінні м'яч під поперечину.

Якби сторонній глядач ввімкнув гру після цього моменту, не чув би коментаторів і не бачив би титрів з рахунком, навряд чи він би здогадався, хто виграє і кому треба забивати. Туреччина весело бігла вперед, використовуючи проходи на флангах і навіси, з якими захист Австрії справлявся із проблемами. Не виникало і відсутності креативних рішень, зокрема, Гюлер пробував у блискавичній контратаці замість просування вперед ударом з центрального кола перекинути воротаря опонентів, але невдало. А після ще одного кутового стало зрозуміло, чого оператори за мить перед тим показали Гюлера і Демірала – навіс першого конвертувався в зовсім трохи неточний удар головою центрбека.

Австрія, звісно, не відсиджувалася в захисті, але це було не так весело. За перший тайм запам'ятався хіба удар Забітцера зі штрафного метрів з 25, який летів у кут, але зустрів на шляху голову того ж Демірала, решта тиску в щось особливе не перетворилося. Та й тиск на фоні турецького був таким собі.

Проте перед самим свистком на перерву рахунок цілком міг стати 1:1, але Баумгартнер, пробиваючи з лінії воротарського, не влучив у правий кут.

Другий тайм розпочався з атак Австрії. Зокрема, ветеран Арнаутович не реалізував вихід на воротаря, а удари Грегорича були неточними. Але забили знову турки, причому вийшов практично гол-близнюк першого – знову навіс Гюлера з кутового і точний удар Демірала.

Подумалося, що Австрія все, але Грегорич знову ж таки після кутового скоротив розрив і відродив інтригу в матчі.

А далі до кінця матчу австрійці пробували зрівняти і володіли перевагою, але нічого в них не виходило – то захисники ліквідовували, то страхував воротар турків. А сейв Гюнока після удару Баумгартнера впритул на останніх хвилинах матчу точно ввійде в усі можливі огляди воротарських сейвів. Це як мінімум, бо так зреагувати після удару впритул і в протихід треба було вміти, тому турецький воротар отримав круте відео в свій профайл, а його команда – вихід в чвертьфінал Євро.

В ньому Туреччина гратиме проти Нідерландів, а Австрія, яка вважалася фаворитом матчу, поїде додому.

Таким чином, матч, найменш цікавий за вивіскою серед усіх восьми на даній стадії, став чи не найкращим для нейтрального глядача на стадії 1/8 фіналу. Далі буде ще цікавіше?

Фото – УЄФА

Чемпіонат Європи. 1/8 фіналу.

Австрія – Туреччина – 1:2

Голи: Грегорич (66) – Демірал (1, 59)

Попередження: Шмід (38), Лінхарт (52) – Кекчю (11), Юксек (42)

Австрія: Пентц, Пош, Лінхарт (Вебер, 65), Данзо, Мвене (Прасс, 46), Забітцер, Лаймер (Грілліч, 65), Баумгартнер, Шмід (Грегорич, 46), Зайвальд, Арнаутович.

Туреччина: Гюнок, Мюльдюр, Бардакджи, Демірал, Айхан, Кадиоглу, Кекчю (Кахведжи, 83), Юксек (Езджан, 58), Гюлер (Йокушлу, 78), Йилмаз, Йилдиз (Актюркоглу, 78).

Арбітр: Артур Діаш (Португалія)

Стадіон «Лейпциг Штадіум» (Лейпциг, Німеччина)

АВСТРІЯ – ТУРЕЧЧИНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

66’
ГОЛ ! М'яч забив Міхаель Грегоріч (Австрія).
59’
ГОЛ ! М'яч забив Меріх Демірал (Туреччина).
1’
ГОЛ ! М'яч забив Меріх Демірал (Туреччина).
Оцініть матеріал
(71)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 26
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
adidas777
За напругою, боротьбою, самовіддачею та кульмінацією - це для мене найкращий матч на цьому Євро
fifa2020
Для нас це добре, тому що австрійці наші головні конкуренти за першу корзину в відборі до чс-26! 
D.Lanskoy
Вболівальники МЮ на початку ЧЄ: Невже Рангник такий класний тренер?
Вболівальники МЮ сьогодні: А ні, все ок, це так здалося.
Getman158
Влатарь у турков 🔥 
Виктор Войцеховский
Это пожалуй первая большая неожиданность в плей-офф. Ну и вылет Италии ещё. 
Первый Среди Равных
Пощастило Туреччині і Нідерландам що вони зустрічаються з такими переможцями груп. 
Стюард #11
Все бомжары хитрожопые из нашей группы вылетели, а мы б с нидерландами бодались, а так - 3-0. Пишу сюда, потому что напомнила сегодняшняя игра австрии нашу - ну то имхо