Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 03 липня 2024, 05:01
2019
0

РАНГНІК: «Нам не вистачило фортуни. У додатковий час ми б перемогли»

Головний тренер збірної Австрії прокоментував матч проти Туреччини

| Оновлено 03 липня 2024, 05:01
2019
0
РАНГНІК: «Нам не вистачило фортуни. У додатковий час ми б перемогли»
Getty Images/Global Images Ukraine

Увечері 2 липня відбулися заключні матчі 1/8 фіналу Євро-2024.

Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

Туреччина взяла гору над Австрією (2:1) і вийшла до 1/4 фіналу, де зіграє з Нідерландами.

Головний тренер збірної Австрії Ральф Рангнік:

«Нам не вистачило успіху, і я вважаю, що якби пішов додатковий час, ми б перемогли. Час, щоб відігратися, у нас було, але тяжко, коли у воротах – сам Гордон Бенкс! Ми недостатньо успішно використовували власні моменти і недостатньо добре тримали оборону за стандартних положень.

Чотири проведені нами ігри вийшли дуже цікавими, у тому числі сьогоднішня. Не все йшло дуже гладко, але це були чотири дуже видовищні та напружені ігри. Тепер нам потрібно винести звідси все найкраще до Ліги націй, а після неї – до відбірного циклу чемпіонату світу. Не можу повірити, що сьогодні поїдемо додому. Ми думали, що продовжимо свій шлях».

Нападник збірної Австрії Міхаель Грегорич:

«Я дуже розчарований. Дуже-дуже сумно. Не думаю, що ми заслуговували сьогодні на поразку. Вітаю Туреччину: раз за підсумками 90 хвилин перемагає з рахунком 2:1, отже, місце у чвертьфіналі за нею.

Звичайно, ми, як і раніше, можемо пишатися [цим турніром]. Але зараз дуже складно змиритися з поразкою. Ми всі віддали на поле. Як я вже сказав, не думаю, що ми заслуговували на поразку».

Капітан збірної Австрії Марко Арнаутович:

«Можете уявити, які зараз почуття. Якщо програєш команді, що домінує над тобою, тоді все гаразд: з повагою б'ємо по руках і розходимося. Однак цей випадок – болючий: не думаю, що ми сьогодні заслуговували на виліт.

Ми дуже добре провели гру. Але такий уже футбол. Вітаю Туреччину. Бажаю їй успіхів у наступних іграх, але для нас все закінчено, і ця втрата важка. Звичайно ж, ми пишаємося тим, що показали, але на виліт ми не заслужили, тому нам так і боляче. Я не радий тому, що повертаюся додому.

За цю команду я не турбуюсь. Вважаю, що ця команда може піти дуже далеко. Зараз у нас триває тренерський процес. Тренер по-справжньому згуртував нас, і ми це показали. Для нас все закінчено – ми вирушаємо додому до своїх родин відновлювати сили та повертатися знову, як тільки все забудеться. А зараз просто дуже боляче».

Півзахисник збірної Австрії Крістоф Баумгартнер:

«Правду кажучи, це один із найсумніших днів у моєму житті. Справді, дуже важко підбирати потрібні слова. Ми хотіли здобути перемогу в цій грі, ми віддали все. У результаті цього виявилося недостатньо – такого мало статися. Для нас це по-справжньому сумний день.

Натиск був недостатньо хорошим. І ми ще раз пропустили за стандартного положення. Це й справді невдача. Ми боролися – такий наш характер: не здаємось ніколи. Насамкінець у нас були чудові можливості – особливо у мене, – щоб зрівняти рахунок, але, мабуть, сьогодні цьому не судилося статися.

Це дуже складно висловити словами – всередині мене нічого не лишилося. Від мене залишився нуль. Просто важко. Проте за кілька днів, можливо, ми зрозуміємо, що дуже добре провели Євро. Але не сьогодні та не завтра. На це піде якийсь час».

Події матчу

66’
ГОЛ ! М'яч забив Міхаель Грегоріч (Австрія).
59’
ГОЛ ! М'яч забив Меріх Демірал (Туреччина).
1’
ГОЛ ! М'яч забив Меріх Демірал (Туреччина).
Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.