Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 27 червня 2024, 17:47
2922
1

Незручний суперник. Туреччина знову не пустила Чехію до плей-оф ЧЄ

Минулого разу таке трапилось на турнірі в 2008 році

| Оновлено 27 червня 2024, 17:47
2922
1
Незручний суперник. Туреччина знову не пустила Чехію до плей-оф ЧЄ
Getty Images/Global Images Ukraine

Оскільки за алфавітним порядком квартет F стоїть у переліку груп на чемпіонаті Європи-2024 на останньому місці, то командам із нього й випала урочиста нагода своїми пізніми матчами в середу завершувати цей раунд змагань. І разом із тим визначати останніх учасників майбутнього плей-оф міжнародного турніру. Усе начебто очевидно й просто.

На відміну від перспектив трьох із чотирьох колективів у цій групі, бо Португалія вже встигла попередньо забронювати собі як перше місце в групі, так і, можливо, більш «комфортного» за інших суперника в 1/8. А ось поміж іншими командами за дві потенційні перепустки до наступного раунду розгорталась справжня битва. Ближче за інших до другого місця була Туреччина, тому з трьома заліковими балами в активі вона почувала себе більш у безпеці під час гри в Гамбурзі проти Чехії, аніж суперники.

Getty Images/Global Images Ukraine

Цей матч обіцяв стати гарячим, і він таким і став, незважаючи на те, що хто-хто, а чеська збірна навряд чи за темпераментом свого народу є настільки ж запальною, як ті самі турки. На трибунах був справжній хаос, і в підсумку він доволі швидко перекочував і на футбольне поле. Невідомо чим саме думав Антонін Барак, але вже до 20 хвилини він заробив два попередження й залишив команду Івана Гашека в меншості.

Це повністю змінило хід подій та ритм гри, які, як тоді здавалось, тільки-но почали йти на користь Чехії. Туреччина кинулась реалізовувати власну перевагу одразу, проте, допоки були сили, чехи відбивались із незначними труднощами, він чого в таборі колективу Вінченцо Монтелли теж почали спалахувати емоції й не дивно. «Червоно-білі» хотіли отримати все й одразу, та ще й щоб легко й невимушено було. А так не буває на Євро.

Getty Images/Global Images Ukraine

За результат Туреччині довелось дійсно боротись і нерідко самій опинятись на межі від вилучення у власному складі. У цій грі не існувало червоних ліній, окрім як розмов із арбітром – Іштван Ковач намагався триматись над грою, і якщо хтось його зачіпав, то без відзнаки не залишався. Очевидно, що така манера суддівства тільки піднімала градус протистояння.

І румунський рефері таки втратив контроль над подіями вже після фінального свистка, але до того ми пережили те, як турки відкрили рахунок на 52 хвилин зусиллями Чалханоглу та його удару з лівого флангу штрафного під дальню стійку. Але не минуло багато часу, як Соучек за допомоги Хори заштовхав м’яч у сітку після чергового дальнього вкидання ауту від Цоуфала з правого флангу.

Getty Images/Global Images Ukraine

Усе це переросло в напружені останні хвилини, коли чехам варто було тільки забити, як гра би отримала просто пекельний характер. Команда Гашека була натхненною цим бажанням, але суперники відбивались немов востаннє й таки зуміли не просто не пропустити, а ще й забити другий гол під час контратаки за участі Тосуна. А вже потім сталась бійка після фінального свистка, яку й із вогнегасником у вигляді чергового вилучення для чехів було не розняти.

Чемпіонат Європи-2024. Груповий етап. Група F. 3-й тур.

Чехія – Туреччина - 1:2

Голи: Соучек, 66 – Чалханоглу, 52, Тосун, 90+4

Попередження: Барак, 11, Шик, 34 (не на полі), Ярош, 84 (не на полі), Черв, 85 (не на полі), Соучек, 90+8 (не на полі) – Езджан, 31, Їлдиз, 39, Юксек, 49, Чакир, 68 (не на полі), Мюлдюр, 80, Акайдін, 85, Айхан, 90+5, Кекчю, 90+5, Гюлер, 90+8 (не на полі)

Вилучення: Барак, 20 (друге попередження), Хори, 90+8 (неспортивна поведінка, не на полі)

Чехія: Станек (Коварж, 55) – Крейчі, Гранач, Голеш – Д. Юрасек (М. Юрасек, 81), Провод, Соучек, Цоуфал – Барак – Гложек (Хори, 55), Хитіл (Кухта, 55).

Туреччина: Гюнок – Кадіоглу, Демірал, Акайдін, Мюлдюр – Езджан (Айхан, 46), Юксек (Йокушлу, 63) – Їлдиз (Актюркоглу, 76), Чалханоглу (Кекчю, 87), Гюлер (Тосун, 76) – Їлмаз.

Арбітр: Іштван Ковач (Карей, Румунія).

Стадіон: «Фолькспаркштадіон» (Гамбург, Німеччина).

Удари (у площину): 12 (6) – 17 (5)
Кутові: 3 – 7
Офсайди: 0 – 1.

ЧЕХІЯ - ТУРЕЧЧИНА. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 29°C

Події матчу

90’ +4
ГОЛ ! М'яч забив Дженк Тосун (Туреччина).
66’
ГОЛ ! М'яч забив Томаш Соучек (Чехія).
51’
ГОЛ ! М'яч забив Хакан Чалханоглу (Туреччина).
20’
Антонін Барак (Чехія) отримує червону картку.
Оцініть матеріал
(21)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Chystyi_stavok
У 2016 також турки не пустили чехів.