Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 26 червня 2024, 21:55
2769
0

Чехія – Туреччина. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Європи

Для виходу у плей-оф Чехії потрібна лише перемога, а турецьку збірну може влаштувати і нічия

| Оновлено 26 червня 2024, 21:55
2769
0
Чехія – Туреччина. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Європи

У середу 26 червня в Гамбурзі на «Фолькспаркштадіоні» пройде матч третього туру групи F, в якому зіграють збірні Чехії та Туреччини. На поточний момент у вигіднішому положенні знаходяться підопічні Вінченцо Монтелли, які мають у своєму активі 3 очки. Якщо в майбутньому поєдинку турки не програють, то, напевно, вийдуть до 1/8 фіналу. А ось у чеської команди після двох проведених матчів лише один набраний бал, тому її влаштує лише перемога.

Чехія

У першому турі чехи зазнали поразки від Португалії 1:2, пропустивши вирішальний гол вже у компенсований арбітром час. А у другому турі підопічні Івана Гашека були дуже близькими до того, щоб досягти успіху у зустрічі з Грузією, проте не змогли цього зробити – нічия 1:1. Більше того, знову в компенсований час Чехія могла пропустити у свої ворота другий м'яч, але грузинський форвард Саба Лобжанідзе не реалізував вигідний момент, пробивши вище за поперечину.

– «Ми домінували у матчі, але не змогли забити другий гол, – сказав одразу після гри Іван Гашек. - 26 ударів говорять самі за себе. Але слід зізнатися, що ми були дуже раді, коли суперник не реалізував момент у контратаці на останній хвилині. Вважаю, що обидві команди провели гру, яка вийшла видовищною для вболівальників. Була чудова атмосфера».

А ще у поєдинку із Грузією травму отримав один із основних форвардів збірної Чехії та автор голу Патрік Шик, тож тепер його участь у грі з Туреччиною під великим питанням. Це серйозна втрата для чехів і може стати дуже відчутною. Хоча ще в обоймі залишаються такі нападники, як Ян Кухта, Моймир Хітіл, Томаш Хорий, Вацлав Черни та Адам Гложек. Хтось із них має взяти на себе роль бомбардира, адже без забитих м'ячів Чехії плей-оф точно не бачити.

Туреччина

Після перемоги над Грузією 3:1 турецька збірна за всіма статтями програла Португалії 0:3. І річ навіть не в самому результаті, а в тому, як грала команда. Складалося враження, що турки наперед знали, що програють, і тому не дуже викладалися. Для них важливішим буде майбутній матч, де вирішиться питання про вихід із групи.

Після матчу з Португалією сам Вінченцо Монтелла визнав, що його збірна у тій зустрічі «…була покарана, але нам потрібно зберігати позитивний настрій та радіти багатьом хорошим речам, які у нас виходили. Нам потрібно бути готовими до наступної гри, коли ми зможемо поставити на кін все».

До речі, як і у майбутніх суперників, в збірній Туреччини є втрата. Матч з Чехією пропустить основний захисник Абдюлькерім Бардакджі, але з іншої причини. На нинішньому чемпіонаті Європи він вже встиг здобути дві жовті картки, тож отримав дискваліфікацію.

Статистика матчів

Загалом суперники провели один з одним 11 матчів й мають по 5 перемог. А у фінальних турнірах на Євро зустрічалися двічі, причому тут обидва поєдинки виграла Туреччина. У 2008 році на груповому етапі 3:2 і через вісім років також на груповій стадії турки перемогли 2:0. До речі, у відборі на чемпіонат Європи 2016 команди теж опинилися в одній групі. Тоді у Стамбулі виграли гості 2:1, а у Празі футболісти Туреччини взяли реванш 2:0.

Орієнтовні склади:

Чехія: Станек, Крейчі, Гранач, Голеш, Д.Юрасек, Соучек, Провід, Цоуфал, Гложек, Хітіл, Черни

Туреччина: Гюнок, Кадіоглу, Акайдін, Демірал, Мюлдюр, Чалханоглу, Айхан, Йилдиз, Кекчю, Гюлер, Йилмаз

Прогноз на протистояння:

Матч, напевно, вийде нервовим з великою кількістю фолів і навіть жовтих карток. Туреччина навряд чи відразу гратиме на нічию, але постійно пам'ятатиме про те, що такий результат її влаштує. І чим довше зберігатиметься нічийний рахунок, тим частіше турки намагатимуться тягнути час. Тому чехам треба обов'язково забивати і якнайшвидше. Припустимо, що заб'ють і ті, й інші, а гра переможця не виявить – 1:1.

26 червня, середа

Чехія – Туреччина
Гамбург. «Фолькспаркштадіон». 22:00
Пряма ТБ-трансляція – відеосервіс Megogo і Суспільне
ЧЕХІЯ - ТУРЕЧЧИНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Іштван Ковач (Румунія)
Прогноз Sport.ua — 1:1

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Михайло КОПОЛОВЕЦЬ: «Заяви Орбана? Давайте ми тоді Будапешт анексуємо»
Футбол | 28 червня 2024, 12:11 10
Михайло КОПОЛОВЕЦЬ: «Заяви Орбана? Давайте ми тоді Будапешт анексуємо»

Відомий український ексфутболіст відреагував на територіальні претензії Угорщини щодо Закарпаття

ОФІЦІЙНО. Іспанський форвард перейшов з Реалу до Аль-Гарафа
Футбол | 28 червня 2024, 23:10 0
ОФІЦІЙНО. Іспанський форвард перейшов з Реалу до Аль-Гарафа

Хоселу став футболістом катарського клубу

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.