Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 23 червня 2024, 08:15
7614
30

Результат без логіки. Грузія та Чехія видали валідольну нічию в Гамбурзі

Перевага за грою була повністю за чехами, але в підсумку грузини ледь не вирвали перемогу

| Оновлено 23 червня 2024, 08:15
7614
30
Результат без логіки. Грузія та Чехія видали валідольну нічию в Гамбурзі
Getty Images/Global Images Ukraine

Після чергового матчу збірної України на чемпіонаті Європи-2024 вболівальники радо б узяли невеличкий перепочинок на кілька днів до наступної гри за участі команди Сергія Реброва. Але турнірна сітка такої можливості не надає нікому, тож уже на наступний день ми мали поставити крапку в розповіді про другий раунд групового етапу.

Зокрема, і для квартету F, останнього за ліком, де після першого туру ситуація склалась доволі очікуваним чином. Проте це тільки в тому випадку, якщо не дивитись на контекст. Бо збірні Чехії та Грузії добряче поборолись проти Португалії (1:2) та Туреччини (1:3) відповідно, тож коли зустрічались поміж собою в Гамбурзі в них не було жодного іншого виходу, окрім як перемагати. Бо будь-який інший сценарій грав би на користь і без того явним лідерам групи.

Що перший матч за участі грузинів було цікаво переглядати, що друга гра жодним чином не порушила це захоплення. Бо команда Саньйоля розуміє, що в такій групі особливо похизуватись злагодженістю гри в неї не вийде, тому грає суто в футбол на емоціях. А для пересічного глядача це ж просто свято футболу. Яким і має бути Євро, за великим рахунком.

Getty Images/Global Images Ukraine

Інша справа те, що такий футбол – це стрибки на пороховій діжці для збірної Грузії, що було помітно ще проти Туреччини, а проти Чехії – та й поготів. Була тільки одна людина, яка могла врятували номінальних господарів від розгрому вже на перших хвилинах – це воротар Мамардашвілі, за рахунок якого футболісти Саньйоля не пропустили, як мінімум, два м’ячі ще до перерви. А це не просто багато, а дуже багато.

І це при тому, що Чехія таки відкрила рахунок посеред першого тайму, коли черговий аут із правого флангу від Соучека таки знайшов Гложека на дальній стійці, а той із другої спроби переграв голкіпера в ближньому бою. Щоправда, зіграв при цьому рукою, що в епоху VAR повз увагу арбітрів точно не може пройти без належної уваги вже після епізоду. Ще й датчик доторків на ці сучасні м’ячі причепили – тож жодних шансів для голу чехів у першому таймі.

Решту моментів гостей ліквідовував уже Мамардашвілі, тож не дивно, що його в підсумку назвали найкращим гравцем матчу. Бо інакше й бути не могло. І допоки ми дивились за сейвами грузинського воротаря, його команда в атаці в цьому азартному футболі не могла продемонструвати взагалі нічого. Аж до моменту з подачею Хвічі із штрафного з правого флангу, на завершення якої Кашія примудрився не переграти Станека, який парирував м’яч ногами.

Getty Images/Global Images Ukraine

Але в тому епізоді ніхто не вгледів за тим, як рукою зачепив м’яч Гранач під час навісу та боротьби із суперниками. Але VAR усе бачить, тож Грузія з нічого отримала приголомшливу нагоду забити. Певна річ, що Мікаутадзе з радістю нею скористався.

Після цього другий тайм для Чехії отримував геть інше забарвлення. Бо одна справа – це перевага за якимось xG, а інша – перевага суперників за рахунком на табло. За перше очок не дадуть, а от через друге можна й із турніру вилетіти завчасно. Команда Гашека це добре розуміла, а тому несамовито атакувала весь другий тайм.

І таки забила свій гол. Із стандарту у вигляді кутового з правого флангу, коли спочатку міг залетіти й удар головою від Лінгра, але м’яч ударився в дальню стійку й відскочив під порожні ворота для Шика. Якось довели цей епізод до забитого м’яча чехи, але ж на цьому питання не було закрито. Треба було йти далі, чим і займались гості решту часу в цій грі.

Getty Images/Global Images Ukraine

А Грузія просто чекала на своє щастя, доки її воротар продовжував відпрацьовувати за всю команду в захисті. І таки отримав шанс колектив Саньйоля, коли Лобжанідзе на останніх секундах вирвався до контратаки під передачу на правий фланг штрафного, але запустив м’яч над воротами, у які просто треба було влучити. Ціну цього промаху ми можемо дізнатись уже за кілька годин.

Наступний матч Грузія гратиме в Гельзенкірхені проти Португалії, а Чехія з в Гамбурзі зустрінеться із Туреччиною.

Чемпіонат Європи-2024. Груповий етап. Група F. 2-й тур.

Грузія – Чехія - 1:1

Голи: Мікаутадзе, 45+4 (пен.) – Шик, 59

Попередження: Кашія, 36, Гвелесіані, 82, Меквабішвілі, 83, Кочорашвілі, 90+5 – Цоуфал, 17, Провод, 39, Д. Юрасек, 47, Голеш, 53, Соучек, 81

Грузія: Мамардашвілі – Цитаішвілі (Лочошвілі, 62), Двалі, Кашия, Кверквелія (Гвелесіані, 82), Какабадзе – Давіташвілі (Чакветадзе, 62), Меквабішвілі (Квілітая, 88), Кочорашвілі – Кварацхелія (Лобжанідзе, 82), Мікаутадзе (Квілітая, 88).

Чехія: Станек – Крейчі, Гранач, Голеш – Д. Юрасек (Шевчик, 82), Соучек, Провод (Барак, 82), Цоуфал – Гложек (Лінгр, 55), Шик (Хитіл, 68), Черни (М. Юрасек, 55).

Арбітр: Даніель Зіберт (Берлін, Німеччина).

Стадіон: «Фолькспаркштадіон» (Гамбург, Німеччина).

Удари (у площину): 5 (1) – 26 (11)
Кутові: 5 – 11
Офсайди: 0 – 1.

ГРУЗІЯ - ЧЕХІЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 22°C

Події матчу

59’
ГОЛ ! М'яч забив Патрік Шік (Чехія).
45’ +4
ГОЛ ! З пенальті забив Жорж Мікаутадзе (Грузія).
Оцініть матеріал
(47)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Джошуа звернувся до Усика після того, як він відмовився від титулу IBF
Бокс | 27 червня 2024, 07:22 3
Джошуа звернувся до Усика після того, як він відмовився від титулу IBF

Джошуа поб'ється з Дюбуа за чемпіонський пояс 21 вересня

Дюбуа звернувся до Усика після того, як українець відмовився від поясу IBF
Бокс | 27 червня 2024, 09:49 7
Дюбуа звернувся до Усика після того, як українець відмовився від поясу IBF

Даніель став новим чемпіоном світу за версією міжнародної боксерської федерації

Коментарі 30
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Виктор Войцеховский
Ну грузинам вернулось за прошлый матч. Поражения они тогда не заслужили. 
Quia
головне, що грузини не боялися бігти вперед і це прекрасно... наші лише поперек пасуються і сподіваються на якесь чудо, треба бігти вперед якщо хочеш забити ⚽
Henriklarsson11
Грузія може не чемпіон по грі, але точно чемпіон по волі до перемоги. Такого бажання грати я ще у жодної команди на чьрму евро не бачив
Falko
Я не вкурив, Гіо грав латераля чи взагалі захисника? )
AndiM
Заголовок наче про гру регбіста написаний.
easterly
Але як не забити на останній секунді? Це багатого коштує....
maxno
в футболе логики нет.
OKs100
Можно уверенно сказать, что сборная Грузии больше не футбольный карлик, вполне себе команда уровня Словакии, Чехии, Сербии, Польши, Уэльса.
Сseresznye
Картвелов - с первым баллом на Евро.   Всё таки чехи были когда то бронзовыми и серебряными в Европе.