Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 22 червня 2024, 16:50
5835
3

Грузія – Чехія. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Європи

Це буде битва на витривалість

| Оновлено 22 червня 2024, 16:50
5835
3
Грузія – Чехія. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Європи

У суботу, 22 червня, у Гамбурзі на стадіоні «Фолькспаркштадіон» відбудеться матч другого туру в рамках квартету F чемпіонату Європи-2024 з футболу, у якому зіграють національні збірні Грузії та Чехії. Стартовий свисток німецького рефері Даніеля Зіберта з Берліна пролунає о 16:00 за київським часом.

Грузія


Велике свято панувало в Грузії, коли національна збірна вперше в історії зуміла пробитися до фінальної частини чемпіонату Європи. Це стало логічним кроком у розвитку футболу в цій країні, і якщо вже юнацька команда себе непогано зарекомендувала на аналогічному турнірі роком раніше, то «старші» футболісти також не повинні відставати. Тим паче, не у кожної команди на форумі в Німеччині у складі є зірки величини Хвічі Кварацхелії.

І вже колектив Віллі Саньйоля встиг дебютувати на такому високому рівні. Із невдачі, що було цілком очікувано для настільки складної групи, до якої відправило грузинів жеребкування. У матчі проти Туреччини в Дортмунді неначе було все – і страшна злива, і масові бійки на трибунах, і баталії на футбольному полі, і купа емоцій, і забиті м'ячі, і інтрига до останніх хвилин. Загалом, ми отримали задоволення від перегляду. А збірна Грузії – ні, тому що програла (1:3). І це для її подальшої участі в плей-оф дуже погано.

Без перемоги в другій грі тепер просто нікуди подітись, тому що в паралельному матчі може очікувати результат, який узагалі відкине відразу дві команди із зустрічі в Гамбурзі подалі навіть від другого місця. І тут уже не йтиметься про емоції, а виключно про холодний розрахунок. А де грузини і холодний розрахунок... Ну, ви зрозуміли – ці речі не поєднуються. А значить Саньйолю і не варто вигадувати велосипед – той самий склад, але тепер проконтролювати другий темп атак суперників, бо турки забили непристойно багато розкішних голів за одну гру.

Чехія


І якщо збірна Грузії – це у нас історія про емоції, то національна команда Чехії – це про жертовний шлях до своєї мети. Ось тут уже точно буде тільки холодний розрахунок і гра на результат, як і проходила відбіркова кампанія для футболістів Івана Гашека. Албанію вони тоді, до речі, так і не обігнали в боротьбі за першу сходинку, але й не відстали від конкурентів ані на пункт.

Чехи на старті Євро-2024 грали проти Португалії та намагалися взяти суперників грою на виснаження. А коли ще їм удалось забити за півгодини до кінця основного часу, то взагалі футбол перестав бути схожим на гру, а замість нього почалося захоплення фортеці португальськими гравцями. У підсумку чеська оборона обрушилася під впливом Кріштіану Роналду і ми побачили вольову перемогу, яка дуже засмутила футболістів Гашека.

І тут дуже важливо відзначити, що в складі «триколірних» часто на поле виходять виключно бійці, які, немов роботи, намагаються виконати план на гру, і якщо все в них виходить, то у суперників великі проблеми. Якраз у цей момент і відіграє вирішальну роль різниця в класі між чехами і, наприклад, Португалією, але з одними з фаворитів Євро все зрозуміло, а як буде проти Грузії?

Є всі сумніви вважати, що чехи не поведуться на провокації і відмовляться від настільки відкритого футболу, у який не побоялася грати Туреччина. А значить, буде багато боротьби і переможе той, хто витримає. Проблем із кадрами не повинно виникнути і в Гашека при цьому.

Історія зустрічей


Футбольні шляхи Грузії та Чехії раніше не перетиналися.

Феміда


Головним арбітром майбутньої гри стане 40-річний німець Даніель Зіберт, який на своєму рахунку має 3 матчі у фінальній частині Євро-2020 і 2 на чемпіонаті світу-2022. Боковими рефері стануть Ян Зайдель і Рафаель Фольтін, резервним арбітром відпрацює Ірфан Пельто з Боснії і Герцеговини. На матчі буде присутня система VAR на чолі з Марко Фріцем, якому допомагатиме Девід Кут з Англії та Пол ван Букел з Нідерландів. У Зіберта є досвід проведення матчу за участю Грузії – 1 поразка, тоді як із Чехією він перетинався двічі – дві перемоги.

Орієнтовні склади


Грузія: Мамардашвілі – Цітаішвілі, Двалі, Кашія, Кверквелія, Какабадзе – Чакветадзе, Меквабішвілі, Кочорашвілі – Кварацхелія, Мікаутадзе.

Чехія: Станек – Крейчі, Гранач, Голеш – Доудера, Провод, Барак, Соучек, Цоуфал – Шик, Хитіл.

Прогноз на протистояння


Ми вважаємо, що в цій грі буде боротьба всі 90 хвилин. Нашою ставкою буде позиція – Обидві заб'ють.

22 червня, субота

Грузія – Чехія
Гамбург. «Фолькспаркштадіон». 16:00
Пряма ТБ-трансляція – відеосервіс Megogo і Суспільне
ГРУЗІЯ – ЧЕХІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Даніель Зіберт (Берлін, Німеччина)
Прогноз Sport.ua — 1:2
Оцініть матеріал
(14)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Ivan Vismutenko
Знакомый грузин  сказал что сегодня они чехов обыграют.    Они ещё не пересекались.    Но осенью  опять  увидятся в Лиге Наций.
OKs100
Кварацхелия должен забивать, не зря же он входит в топ 10 лучших футболистов мира.
Olex
Моя мрія про матч плей-офф Україна-Грузія і хіт "тіпун - луйхо"на весь стадіон  навряд же здійсниться, але все одно за Сакартвелло.