Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 22 червня 2024, 21:55
23968
16

Бельгія – Румунія. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Європи

Несподіваний лідер групи Е зустрінеться з її фаворитом

| Оновлено 22 червня 2024, 21:55
23968
16
Бельгія – Румунія. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Європи

У суботу 22 червня у Кьольні на стадіоні «Рейн Енергі» відбудеться матч другого туру групи Е, в якому зіграють збірні Бельгії та Румунії. Команди по-різному стартували у цьому турнірі. Бельгійці несподівано програли Словаччині 0:1, хоча були явними фаворитами того протистояння, а румунські футболісти теж зробили сенсацію, але вже зі знаком плюс для себе. Вони з великим рахунком 3:0 завдали поразки збірній України.

Бельгія

Незважаючи на те, що у збірній Бельгії в останні роки відбулися досить серйозні зміни і багато досвідчених гравців з різних причин залишили команду, підопічні Доменіко Тедеско все одно напередодні чемпіонату Європи залишалися фаворитами групи Е. За прогнозами експертів, саме вони разом зі збірною України мали впевнено виходити до наступного етапу турніру. Однак перший тур зробив свої корективи.

У матчі зі Словаччиною бельгійці пропустили гол вже на 7-й хвилині і решту часу намагалися відновити рівновагу. Їхній головний бомбардир Ромелу Лукаку у другому таймі навіть забив два голи, але обидва були скасовані через порушення правил. В підсумку фаворит зазнав поразки, і тепер Бельгії треба дуже постаратися, щоб вийти з групи.

На післяматчевій прес-конференції Доменіко Тедеско явно був розчарований результатом. «…Я знав, що рано чи пізно ми програємо, – сказав він. - На жаль, це сталося сьогодні. У нашої команди не так багато аспектів, в яких потрібно додавати. Ми створили багато моментів, і якби ми забили, гра була б легшою. Єдине, в чому ми не досягли успіху, так це в реалізації моментів. У нас їх було достатньо. Це частина гри. Звісно, гравці розчаровані».

Тепер слід очікувати, що бельгійці, яких веде не тільки Лукаку, а й Кевін Де Брюйне, намагатимуться зробити все можливе, щоб виправити становище. І для цього, перш за все, їм треба обов'язково перемагати у майбутньому поєдинку.

Румунія

Зовсім інший настрій панує зараз у збірній Румунії. Мало хто, мабуть, окрім її вболівальників, чекав від цієї команди на такий успішний старт. Але румунські футболісти, серед яких явно виділявся їхній капітан Ніколає Станчу, створили, як здавалося, неможливе. Вони не лише забили три голи у ворота суперників, а й не пропустили у свої.

- «… Це була фантастична гра моєї команди. Якщо у вас є сумніви, я думаю, ви можете мені повірити. У нас є чудова команда. Вітаю хлопців. Це просто неймовірно», - сказав одразу після гри головний тренер збірної Румунії Едвард Йорданеску.

До речі, ця перемога стала першою для збірної Румунії у фінальних етапах чемпіонату Європи за 24 роки. Після виграшу у Англії 3:2 у 2000 році румуни двічі грали на Євро і провели 6 матчів – 3 нічиї та 3 поразки.

Цікаво, що напередодні турніру один із авторитетних сайтів проаналізував загальну вартість футболістів усіх збірних, які беруть участь у цьогорічному чемпіонаті. Так от Румунія в запропонованому списку посідає останнє 24 місце. Це вкотре підтверджує, що не все у великому футболі вирішують гроші.

Тепер збірна Румунії вже всерйоз може замислитись про вихід у плей-оф. Причому якщо вона виграє у Бельгії, то зробить це достроково.

Статистика матчів

Футболісти Бельгії та Румунії провели між собою 12 матчів, але 10 із них були товариськими. І лише двічі суперники зіграли у відбірному турнірі до чемпіонату світу 1994 року. Тоді обидві команди опинилися в одній групі і разом вийшли з неї з першого (Румунія) та другого (Бельгія) місць. У домашньому матчі бельгійці виграли 1:0, а у Бухаресті господарі поля взяли реванш 2:1. Всього ж за всю історію у обох збірних по 5 перемог і ще дві зустрічі завершилися внічию.

Орієнтовні склади:

Бельгія: Кастелс, Карраско, Дебаст, Фас, Кастань, Онана, Мангаля, Докю, Де Брюйне, Тілеманс, Лукаку

Румунія: Ніце, Банку, Бурке, Дрегушин, Раціу, М.Марін, Коман, Станчу, Р.Марін, Ман, Дрегуш

Прогноз на протистояння:

Бельгійцям треба обов'язково перемагати, якщо вони хочуть продовжити виступ у турнірі після групового етапу. Але Румунія, напевно, здатна піднести ще один сенсаційний результат. Матч, швидше за все, буде дуже завзятим. Але все ж таки поставимо на перемогу Бельгії 2:1.

22 червня, субота

Бельгія – Румунія
Кельн. «Рейн Энергі». 22:00
Пряма ТБ-трансляція – відеосервіс Megogo и Суспільне
БЕЛЬГІЯ - РУМУНІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Шимон Марциняк (Польща)
Прогноз Sport.ua — 2:1
Оцініть матеріал
(68)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 16
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
avk2307
Можно від спорт юа статтю по нашим варіантам?
А то про клубний чемппіонат світу було кожен день і про Шахтар.
А тут все таки Збірна...
Nba37
Надо за ничью болеть 
Sunshine
Ничья либо минимальная победа Бельгии
Лига
Тут нужен разгром лукакой в пять и больше мячей это не реально, вот ничья или победа румынов тоже не реально ну возможна, и тогда если мы в последнем матче играем в ничью с бельгийцами и даже если в ничью цыгане и словаки играют у нас второе место точно, и даже если кто то из них выиграет то минимум всеровно третье, тут в нашей группе всё очень сложно и не понятно, ну а лучше просто обыгрывать нам Лукаку и мы точно выходим с группы   
Remark
Ставка: Румунія ітб 0,5.
Прогноз: румуни не програють.
Ukraine
Потрібна перемога Бельгії.
У всіх по 3 очки.
Ми перемагаємо Больгію.
Славакі  перемагають Румунію.
Ми перше місце.