Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 19 червня 2024, 00:27
10401
40

Два незараховані голи Лукаку. Словаччина сенсаційно обіграла Бельгію

Єдиний гол словаки забили на початку матчу

| Оновлено 19 червня 2024, 00:27
10401
40
Два незараховані голи Лукаку. Словаччина сенсаційно обіграла Бельгію
Getty Images/Global Images Ukraine

Черговим поєдинком чемпіонату Європи стало протистояння між збірними Бельгії та Словаччини. Ці команди стануть наступними суперниками українців на Євро-2024.

Вже на стартових хвилинах зустрічі бельгійці організували два гольові моменти. Спочатку Докю пробіг через усе поле, зробивши передачу до штрафного майданчика. Після скидки де Брюйне Лукаку бив зблизька, але Дубравка зумів заблокувати цей удар. Незабаром той же Лукаку випередив голкіпера, але надто сильно прокинув повз нього м'яч. Несподівано словаки отримали шанс взяття воріт, яким сповна скористалися. Докю необережно зіграв біля свого штрафного майданчика і на ударній позиції опинився Куцка. Кастелс відбив м'яч убік, але там чатував Шранц, який відкрив рахунок у матчі.

Getty Images/Global Images Ukraine

Пропустивши гол, бельгійці знову почали шукати шляхи до штрафного майданчика суперників. Але зробити це було непросто. Словаки грамотно оборонялися, часто високим пресингом не дозволяючи номінальним господарям розпочинати свої атаки. При цьому випади словаків виглядали гостро та тримали у напрузі захисну лінію «червоних дияволів». А перед перервою збірна Словаччини мало не подвоїла свою перевагу. Після навісу Куцки Гараслін бив зльоту і Кастелс врятував свою команду.

У бельгійців не клеїлася комбінаційна гра, та й словаки чинили запеклий опір. Єдиним пристойним моментом, створеним збірною Бельгії після пропущеного голу, стала можливість Лукаку. Карраско довгою передачею вивів форварда на побачення з голкіпером, але Лукаку невдало розпорядився м'ячем.

Getty Images/Global Images Ukraine

У другій половині зустрічі бельгійці додали агресії та нарешті почали створювати моменти. Щосили намагався загострити гру Докю, на правому фланзі виснаживши бідного Пекарика. І незабаром після поновлення гри Лукаку скористався скидкою Онана, відправивши м'яч у ворота. Арбітр узяв паузу на перевірку епізоду ВАР, зафіксувавши офсайд у форварда.

Бельгійці багато атакували і були близькими до успіху. З ударом Троссара з-за меж штрафного майданчика в стрибку впорався Дубравка. Дивом не забив Бакайоко. Втім, це диво має ім'я – Давид Ганцко, який з лінії вибив м'яч після удару бельгійця. Словаки відбилися від штурму своїх воріт і почали відповідати атаками. Помітно пожвавив контргру збірної Словаччини вихід на поле Суслова.

Getty Images/Global Images Ukraine

Наприкінці поєдинку ще одна атака бельгійців завершилася влучним ударом Лукаку. Здавалося, цього разу гол забито чисто. Але всевидящий ВАР і тут вніс свої корективи: арбітр переглянув відеоповтор і зафіксував гру рукою у Опенда, який асистував Лукаку. В останні хвилини словаки з останніх сил оборонялися і відстояли переможний результат.

У другому турі збірна Бельгії зустрінеться з румунами, а словаки зіграють із командою України.

Чемпіонат Європи. Група Е.

Бельгія – Словаччина – 0:1

Гол: Шранц (7)

Попередження: Мангаля (30), Тілеманс (76), Люкебакіо (85) – Шранц (41)

Бельгія: Кастелс, Карраско (Люкебакіо, 84), Дебаст, Фас, Кастань, Онана, Мангаля (Бакайоко, 58), Докю (Опенда, 84), де Брюйне, Троссар (Тілеманс, 75), Лукаку

Словаччина: Дубравка, Ганцко, Шкриніар, Вавро, Пекарик, Дуда (Оберт, 94), Лоботка, Куцка, Гараслін (Суслов, 70), Боженик (Стрелец, 70), Шранц (Дюриш, 81)

Арбітр: Халіл Мерер (Туреччина)

Стадіон «Франкфурт Арена» (Франкфурт-на-Майні, Німеччина)

БЕЛЬГІЯ – СЛОВАЧЧИНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

7’
ГОЛ ! М'яч забив Іван Шранц (Словаччина).
Оцініть матеріал
(98)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 40
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
dim4uk007
Буде повтор Євро-2016..... Україна - 0 очок і пи*дуйте додому....на фронт.....найбільш переоцінена збірна за всі роки....одні фуфельні  понторізи
dimando560
Словаки та румуни покарали мажорів)
LomUs17
Румыны и словаки сегодня красавцы! Вот кто с сердцем играл и заслуженно победили. При этом нельзя сказать, что бельгийцы уж прям плохо играли, но это можно сказать сегодня только про бельгийцев...
dudigo78
Сьогодні такий стан, як в 2016 після матчу з пн.ірландцями. суцільна безнадія і по суті ніяких шансів
Лига
Вот и самая  и группа непредсказуемая, многие орали повезло с жребием , в последнем матче за первое бороться будем, а тут победа над словаками и ничья с лукаккой даже третье место нам может не гарантировать, а обыграй сегодня румынчиков могли точно с первого места выходить
Viacheslav Vasyliev
Все, дупа. Тепер останні дві гри Бельгія буде розривати румунів і наших. А проти такої Словаччини у нас шансів не багато.
Remark
Наші сьогодні можуть прощатися з Євро на 99%.
Те що Словаки нам забʼють, а то і не один, я впевнений на 99%.
Макс Максов
Тепер все зрозуміло, не перемагаємо словаків, можна пакувати валізи! Нічия була би нам вигідніше... Але з такою грою, великі сумніви на успіх( Словаччину тепер нічия влаштовує, а наші першим номером грати не вміють!
vivas057
Добре, що словаки перемогли. Хай наші не сподіваються тепер на розслаблених бельгійців. Або перемагаємо в обох матчах, що залишилися, або пакуємо валізи. Не заслужили своєю грою поки на подарунки.  
Виктор Войцеховский
Вообще веселая группа будет.  
Cruyff
"Словаччина - футбольна країна" © Ребров 
Nordenus
Это нам теперь надо обыгрывать словаков, при чем с крупным счетом... шансов практически нет
Gargantua
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
ALKOSruLKA
Нам у цій групі ..зда. хоч би один гол забили мажори, щоб не всуху з двома бубликами вилетіти в графі очок і мячів...
KOT
О це буде комендія, якщо Словаччина і Руунія займуть 1-2 місяц) 
antt
Бельгія була третя в рейтингу Фіфа. Вище тільки Аргентина і Франція.
Микола Захарченко
Це вже цікаво. Все тільки починається . Виграємо 2 матчі і виходимо далі...
Play Games
Перший раз в історії чс / чє - команда вилітає після першого ж матчу з турніру😆🤣 ( Бельгія нас порве як тузік грілку. Бо буде зла і налаштована. Одна надія на лева матчу( що воротар включе режим бога і засейвить усе) . 
antt
Нам гірше. Якби було два голи Лукаку, можна було б розраховувати на Бельгію в грі з нею
New Zealander
Бельгія не вийде з групи і іще хтось. Хто буде цей хтось, - не знаю