Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 23 червня 2024, 12:34
38266
134

Максимальна інтрига. Збірна Бельгії впевнено розібралася з Румунією

Бельгійці двічі розписалися у воротах суперників

| Оновлено 23 червня 2024, 12:34
38266
134
Максимальна інтрига. Збірна Бельгії впевнено розібралася з Румунією
Getty Images/Global Images Ukraine

У поєдинку групи Е відбувся поєдинок 2-го туру чемпіонату Європи, в якому зустрілися збірні Бельгії та Румунії. Бельгійці в першому турі несподівано програли словакам, а румуни з великим рахунком завдали поразки збірній України.

Зустріч розпочалася з неприємностей для румунської команди. Перша акцентована атака збірної Бельгії завершилася результативним ударом Тілеманса, якому асистував Лукаку. Номінальні гості спробували одразу зрівняти результат і мало не досягли бажаного. Навіс із лівого флангу головою замкнув Дрегушин, і Кастельс з-під поперечини вибив м'яч.

Getty Images/Global Images Ukraine

Але надалі «червоні дияволи» міцно оволоділи перевагою. Атаки бельгійців накочувалися на штрафний збірної Румунії, і «курчата» ледве стримували натиск суперників. Подвоїти перевагу своєї команди міг Лукебакіо, на удар якого зреагував Ніце. Гра майже весь час йшла на половині поля румунської команди і, здавалося, друге взяття їхніх воріт – справа часу. Але до перерви рахунок так і не змінився.

Бельгійці часом діяли дещо академічно. На лівому фланзі активними діями виділявся Доку, який своїми фінтами закрутив голову опонентам. Але Доку неодноразово перетримував м'яч, що дозволяло румунам ліквідувати загрозу. Не завжди правильні рішення ухвалював і Лукебакіо. В одному з епізодів він увійшов у правий кут штрафного збірної Румунії, але забарився і змарнував момент. Згодом Лукебакіо за грубу гру отримав жовту картку, що не дозволить йому зіграти у матчі зі збірною України.

Румуни активно розпочали другу половину зустрічі і гарну нагоду втратив Міхейле, який швидкісний ривок завершив ударом вище воріт. Далі бельгійці знову повністю заволоділи перевагою та продовжили створювати небезпечні моменти. Двічі пробивав по воротах де Брюйне. Спочатку Кевін обвідним ударом трохи не влучив у ворота, а потім надійно зіграв Ніце. Бельгійці таки відправили м'яч у ворота суперників, але після перевірки епізоду ВАР арбітр зафіксував офсайд у Лукаку. Таким чином, на цьому чемпіонаті Європи арбітри вже не зарахували три (!) голи форварда.

Getty Images/Global Images Ukraine

Лукаку незабаром мав ще один гольовий шанс, але він з меж штрафного майданчика з розвороту влучив у голкіпера. А потім румуни несподівано мало не зрівняли рахунок. Ман вискочив «на побачення» з Кастельсом і не зумів переграти голкіпера. Румуни змушені були більше атакувати, оголюючи тили. І «червоні дияволи» все ж таки зуміли подвоїти свою перевагу. Кастельс від своїх воріт вибив м'яч на половину поля суперників і футбольний снаряд долетів до штрафного майданчика, звідки де Брюйне завдав точного удару.

Перемога, здобута бельгійцями, максимально закрутила інтригу у групі Е, адже чотири команди набрали по три очки. У середу, 26 червня, збірна Бельгії зустрінеться із національною командою України, а Румунія зіграє зі Словаччиною.

Чемпіонат Європи. Група Е. 2-й тур.

Бельгія – Румунія – 2:0

Голи: Тілеманс (2), де Брюйне (79)

Попередження: Лукебакіо (35) – Банку (59), М.Марін (65)

Бельгія: Кастельс, Кастань, Вертонген, Фас, Теате (Дебаст, 77), де Брюйне, Тілеманс (Мангаля, 72), Онана, Лукебакіо (Троссар, 56), Доку (Карраско, 72), Лукаку.

Румунія: Ніце, Раціу (Сореску, 90), Бурке, Дрегушин, Банку, Станчу, М.Марін (Олару, 68), Р.Марін, Ман, Дрегуш (Алібек, 81), Міхейле (Хаджи, 68).

Арбітр: Шимон Марчиняк (Польща)

Стадіон «Штадіон Кельн» (Кельн, Німеччина)

БЕЛЬГІЯ – РУМУНІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

80’
ГОЛ ! М'яч забив Кевін Де Брейне (Бельгія).
2’
ГОЛ ! М'яч забив Юрі Тілеманс (Бельгія).
Оцініть матеріал
(290)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 134
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
introvert
Для нас це практично вирок. За різницею м`ячів ми на останньому місці, майже упевнений, що словаки з румунами в останньому турі скатають нічийку, тож в ЗУ лише один шлях до виходу в плей-оф: перемагати бельгійців. Єдина надія - це поставити власний автобус, як це зробили з нами румуни, і сподіватися на контратаки. Але в "тренерський геній Реброва" не вірю від слова зовсім.
Можете мінусувати.
Макс Максов
В нас сама цікава група по інтризі, а бельгійців не потрібно боятися! Наші з сильнішими командами краще грають... Другим номером, головне від оборони і в атаці шанси будуть!
Boodya
Бельгійці будуть заряджені в матчі з нами це 100%
Андрій Зімич
У наступній грі румуни зі словаками зіграють у нічию... Як у 2004 зробили шведи з данцями.
Stanislav Matusevych
Як і очікувалося, Бельгія виграла та не показала нічого надприродного. Можна зараз із ними грати. Тільки для цього потрібна щільність у захисті та швидкий пас для виходу з-під пресингу. Все те, чого з нашим топ-тренером у команди немає. А, скоріш за все, для виходу з групи потрібно буде перемагати. Адже румуни зі словаками цілком можуть скатати нічийку, яка виведе в 1/8 і тих, і інших. Коротше кажучи, потрібно вболівати одночасно за диво для наших і заодно за румунів. Якщо ті переможуть, Україна буде мати шанс вийти з групи навіть з 3 очками та жахливою різницею.
CAHbI4
Яка інтрига ??  В нас стабільне 4-е місце. Чи хтось думає, що ми обіграємо таку Бельгію, як сьогодні ????... Не тіштеся, все вже зрозуміло.
Микола Унгурян
Те що бельгійці забють нашим як мінімум 1 зрозуміло, а от чи наша атака зможе забити 2 - питання ритоичне.
Звісно що перемоги нашим, але це малоймовірно
Ruslan5050
Якщо в середу будуть нічиї в обох матчах, ми з чотирьма очками їдемо додому😎
Boodya
Нашій збірній буде дуже тяжко з бельгійцями.
Нашим потрібна тільки перемога, нашим потрібно буде зіграти так, як не грали вже дуже давно, а залишається нам, як вболівальникам тільки вірити.
suforza1921
Розклад такий, що перед останнім туром усіх в групі влаштовує нічия, крім України. Вірніше, вона нас може влаштувати, але якщо її не буде у паралельному матчі. А там навіть буки бачать саме нічию найбільш імовірним підсумком. Тому потрібно грати на перемогу. Багато, хто тут пише, "ну як її здобути, це ж Бельгія" ... А словаки хіба не цю Бельгію обіграли? Потрібно вийти на останній матч в групі як на останній матч в житті. З таким настрОєм, з яким вийшли на матч з нами румуни. І все буде гаразд. 
Первый Среди Равных
Дивився цей матч. Лукаку і Довбик, два габаритні однопланові центрфорварди. Але як грає бельгієць що з м'ячем що без м'яча, і як грає наш пікачу - це просто небо і земля. 
introvert
А могли б разом з Бельгією тепер потирати ручки перед останнім туром і ліниво розмірковувати, з якого місця вигідніше виходити в плей-оф - з першого чи з другого. Що вигідніше - рвати жили, чи зберігати сили? Але що ми, що бельгійці в першій грі з аутсайдерами відверто обка...лись. Ми - рідко, вони - швидко)
Блін, ніколи не забуду тієї ганьби.
fifa2020
Румуни обігрують словак і вже не важлива наша гра з бельгійцями)
Boodya
Дуже потрібні Микола і Циганков на Бельгію, без них ніяк
Віталій Ткачук
Бачили як вчора чехи грали з грузинами? Красави одні і інші. Мамардашвілі топ. Наші по іменах і клубах круті, а грають як діти малі. Чехів шкода, я не вболіваю за Грузію. Який би турнір не був, крім наших, вболіваю за Нідерланди, Португалію і Бельгію. Ми ніколи не грали з бельгійцями, шансів мало, але подивимось.
Lion
  Не такая уж сильная Бельгия нужно настроиться и можно выиграть.
Если выходить из группы то  дальше соперники будут посильнее. 
Тарас Шія
Якщо бути до кінця чесним!по грі і бажанню нашим немає що там робити далі!програти бляд. Румунам мертвим 3-0 ,а потім голи рахувати...уйо.ки...
Avaksi
Можно ставити на нічєєчку між словаками та румунами. Влаштовує обидві команди, незалежно від результату матчу Україна-Бельгія
Tka4enko_855
Залишилась дрібничка. Винести Бельгію вперед ногами)
bzzzzzz
Все бы было классно если б не нам пришлось с бельгийцами играть следующий матч