Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 17 червня 2024, 23:53
29596
490

Гірше й не вигадаєш. Україна зазнала розгрому від Румунії в Мюнхені

Команда Реброва почала виступи на Євро-2024 з найгіршого сценарію

| Оновлено 17 червня 2024, 23:53
29596
490
Гірше й не вигадаєш. Україна зазнала розгрому від Румунії в Мюнхені
Getty Images/Global Images Ukraine

Головний тренер збірної України Сергій Ребров стартовим складом підопічних на перший поєдинок на Євро-2024 трохи здивував. Місце у воротах зайняв Лунін, пару центральних захисників склали Матвієнко і Забарний, зліва розташувався Зінченко, праворуч - Конопля. В опорній зоні позиції зайняли Шапаренко і Степаненко, перед ними розташувався Судаков. Місце лівого вінгера зайняв Мудрик, правого - Циганков, позиція в атаці дісталася Довбику.

UEFA

Ціна матчу була дуже висока. Цьому зайве підтвердження було отримано вже на перших секундах, коли румуни у своїй першій атаці неабияк перемудрили і м'яч на рівному місці втратили, що дозволило українцям провести швидку атаку у відповідь. Могло бути небезпечно біля воріт Ніце, але Мудрик зіграв недостатньо мудро і з продовженням, або ж завершенням сильно затягнув.

На щастя, з нервозністю гравці обох команд впоралися швидко і за повною програмою занурилися в перипетії боротьби на полі. Українці домоглися контролю над м'ячем і влаштувалися перед румунським штрафним. Суперник великими силами захищався і контратакував. На 8-й хвилині запам'ятався удар здалеку у виконанні Комана - Лунін зіграв спокійно і надійно.

Продовжуючи контролювати гру, українці вперше за гру грамотно пристрілилися до володінь Ніце тільки на 22-й хвилині. Довбик із 22 метрів пробив сильно, але вище поперечини, коли пішла атака другим темпом після кутового. До слова, на той момент гравці збірної Румунії виконали лише 39 передач, що свідчило про відсутність у них контакту з м'ячем - показник в українців був у 2,5 раза вищим.

На 29-й хвилині футболісти збірної України поплатилися за... надмірне домінування. Матвієнко під тиском віддав поганий пас назад Луніну, а той вибив уперед ще гірше - сталося перехоплення у виконанні Мана. Далі м'яч відправили в центр під удар Станчу, який із 21 метра поклав сферу як рукою в дальній лівий верхній кут 1:0...

UEFA

Через 7 хвилин допомогти українцям відігратися міг Дрегушин. Однак автогол після силового кросу справа від Мудрика не відбувся - м'яч від голови захисника залишив поле над поперечиною. На 38-й хвилині майже схожий момент виник біля воріт Луніна, коли від коліна Степаненка після удару Мана ледь не стався гол. За секунди поперечина зіграла за Луніна і Ко після навісу від Станчу.

У час, що залишився до перерви, гравці збірної України робили спробу за спробою розкрити оборону румунів. Однак ті діяли чіпко і надійно, що дало їм змогу завершити перший тайм із форою.

Українці, до слова, до перерви не виконали жодного удару в отвір воріт Румунії. Всього ж вони зробили 4 спроби потурбувати Ніце. Невідомо, чи акцентував Ребров у роздягальні увагу підопічних на цьому моменті, але з поновленням гри вони одразу ж взялися покращувати статистику. Не пощастило Судакову, незабаром нічого не змогли по черзі придумати той самий Судаков і Мудрик. А на 53-й хвилині румунам вдалася контратака, крапку в якій дальнім ударом поставив Резван Марін. 2:0... Лунін був закритий партнерами і на удар своєчасно не зреагував.

UEFA

Гравці збірної Румунії, забивши другий гол, просто оскаженіли, помчали вперед вкрай окрилені і на 57-й хвилині досягли успіху втретє. Ман справа віддав у центр ідеально комфортно для Дрегуша. 3:0...

Сергій Ребров заради змін у грі підопічних тут же випустив на поле Ярмоленка, Бражка і Яремчука, які замінили Циганкова, Степаненка і Шапаренка. Із другим нападником у складі українці перейшли на схему 4-4-2. Ставка була на атаку. Була.... Лише на 77-й хвилині зусиллями Судакова здалеку «синьо-жовті» відзначилися першим прицільним ударом - Ніцє у стрибку м'яч забрав. Своєчасно стрибнув румунський голкіпер за м'ячем і через 3 хвилини, коли після серії рикошетів м'яч міг залетіти в ціль під дальню стійку.

UEFA

Українці до самого фінального свистка йшли вперед. Вірніше, прагнули до цього, але не завжди втілювали в життя на полі те, чого хотіли. Від одного лише бажання голи прийти не могли....

Після поразки від Румунії завдання виходу збірної України з групи в плей-оф Євро-2024 ускладнилося. 21 червня гра зі Словаччиною. Ще одна осічка стане своєрідним достроковим прощанням із євротурніром.

Чемпіонат Європи-2024. Груповий етап. Група E. 1-й тур.

Румунія – Україна - 3:0

Голи: Станчу, 30, Р. Марін, 53, Дрегуш, 57

Попередження: Р. Марін, 79 – Конопля, 68

Румунія: Ніце – Банку, Бурке, Дрегушин, Раціу – М. Марін (Рус, 75) – Коман (Міхейле, 62), Станчу (Раковіцан, 87), Р. Марін, Ман (Хаджі, 62) – Дрегуш (Пушкаш, 76).

Україна: Лунін – Зінченко, Матвієнко, Забарний, Конопля (Тимчик, 72) – Шапаренко (Яремчук, 62), Степаненко (Бражко, 62), Судаков (Маліновський, 83) – Мудрик, Довбик, Циганков (Ярмоленко, 62).

Арбітр: Гленн Нюберг (Сетер, Швеція).

Стадіон: «Альянц Арена» (Мюнхен, Німеччина).

Удари (у площину): 10 (5) – 14 (2)
Кутові: 4 – 8
Офсайди: 1 – 1

РУМУНІЯ - УКРАЇНА. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 27°C

Події матчу

57’
ГОЛ ! М'яч забив Денис Дрегуш (Румунія).
53’
ГОЛ ! М'яч забив Разван Марін (Румунія).
29’
ГОЛ ! М'яч забив Ніколає Станчу (Румунія).
Оцініть матеріал
(221)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Встигає на футбол. Ястремська швидко програла Шнайдер у Бад-Гомбурзі
Теніс | 26 червня 2024, 14:26 8
Встигає на футбол. Ястремська швидко програла Шнайдер у Бад-Гомбурзі

Даяна не змогла пробитися в 1/4 фіналу на турнірі в Німеччині

Ріккі Хаттон відреагував на слова Ф'юрі, який упевнений, що переміг Усика
Бокс | 26 червня 2024, 11:35 2
Ріккі Хаттон відреагував на слова Ф'юрі, який упевнений, що переміг Усика

Відомий у минулому боєць не згоден зі своїм співвітчизником

Коментарі 490
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
dudigo78
Як на мене це найбільша ганьба збірної за всі її часи існування. Одна справа програвати з розгромом від англії, іспанії, італії, і зовсім інша від такої збірної як румунія. Це гірше за провал
Вася Пупкин
Сука, а пафоса было перед Евро)). Пижоны грёбаные.
Dendi
Де характер, де спортивна злість.., де самовіддача...?
Для кого вони грають?
Це шок...
samird
Це мабуть один з найгірших в історії як за грою, так і за результатом матчів збірної України. Особливо, враховуючи рівень суперника.
Умник
Безхарактерные существа.
Мегого пидары
ĴØЌÉŔ
Тут все вопросы к Реброва . Состав ведь не плохой. Играют в Европе лучший нап Испании. А в сборной как будто с чемпионата района.  Ребров на выход так играть с таким составом это позор
Nordenus
Везите всех в ТЦК!!!
dimando560
Молодець румунський тренер, конкретно підготувався до гри. Тупо знищили команду Реброва, нажаль.
turist86
Ганьба! Ви не леви, ви віслюки! Перший удар в площину воріт на 77-й хвилині - ви серйозно думаєте що ви зірки?
Мабуть, Лунін, Зінченко, Судаков, Циганков і Довбик думали лише про нові клуби і покращення умов контракту, а не про результат.
Це при тому, що букмекери давали на перемогу України 1.98 , а на перемогу Румунії - 4.26
Oleg Dykyy
Наша збірна пробила чергове дно...
Болела
Реброва потрібно роз&обувати за цей матч. Абсолютно заслужено.
sania
Якщо пропустити матюки, то сказати нічого.
Boodya
Бачу розбору румунів перед матчем не було, чисто по мюнхену 5 днів тинялись.
Нашим світить вже тільки сонце.
Демід Романчиков
Так не честно....Нашим не сказали,что это Румыны...Они думали ответка с Молдаванами 
Alex T
Обосрались. ОФИЦИАЛЬНО. Пока первый матч только.
FunnyCat_____
нужно было еще больше рассказывать про выход с группы. 
maxim7777nikonov
Есть видео сейчас в ютубе как наши военные в 10 км от вражеских позиций смотрят эту игру. ............Бедные ребята, им и так не сладко, а тут еще эти патриоты в ковычках борются за престиж Украины. Как же б... им не стыдно после этой игры ??? Ну ладно...была бы борьба и желание...так и этого не было....Вообще ничего не было,кроме позора
COBA
Мудрик  справжній лісапедіст, їздить швидко, але м'яч йому постійно заважає.
Alehandro
Реброву великі вітання.. Навіть по першим 20 хвилинам, коли ми контролювали м"яча, було видно, що команда гадки не має, що з тим м"ячем робити. Налаштованність на суперника ніяка. За вибір воротаря окрема "подяка". Залишається сподіватись, що команда в наступному вже не буде відчувати відповідальність і не буде нервувати...
Stanislav Matusevych
А тепер подивимось у вчорашній день, на нашу волейбольну збірну, яка залишилася без 9 гравців минулого скликання та практично без усіх, крім одного Семенюка, топів. Як Рауль Лосано зробив з людей з нашого чемпіонату, які ніколи не грали на рівні збірної, команду, здатну вигравати Євролігу та боротися аж за Лігу націй. Тобто, вже не менше, ніж вдавалося з Gold Generation за 7 років. І порівняємо тих майже невідомих широкому загалу гравців із футболістами, які в більшості є на хорошому рахунку в провідних європейських чемпіонатах. Що, волейболісти хотіли грати, а футболісти - ні? Я б так не сказав. Просто у одних класний іноземний тренер, а у інших - чергове динамівське серце, якому тренувати хіба тільки збірну колхозу чи там емірату якогось. Тому однією командою варто пишатися, а інша вже рік демонструє рівень дна незалежно від суперників - навіть із Мальтою. 
А тепер всі разом: РЕ-БРОВ - ГЕТЬ!!!