Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 17 червня 2024, 15:58
51002
70

Румунія – Україна. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Європи

Протистояння з андердогом

| Оновлено 17 червня 2024, 15:58
51002
70
Румунія – Україна. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Європи

Партнер проєкту — ліцензійний букмекер GGBET з найширшою лінією, понад 70 видів спорту та дисциплін кіберспорту. Компанія створює унікальний україномовний контент на YouTube та розвиває культуру відповідальної гри. Отримай неймовірний бонус до 150 000 грн від GGBET! Тримай лінію на Євро 2024 разом з GGBET!

У понеділок, 17 червня, збірна України проведе стартовий поєдинок на чемпіонаті Європи. Першим суперником нашої команди стане команда Румунії. Матч пройде на «Арені Мюнхен» і розпочнеться о 16:00 за київським часом.

Збірна Румунії

У відбірковому турнірі Євро-2024 національна команда Румунії виграла групу, в якій також були представлені Швейцарія, Ізраїль, Білорусь, Косово та Андорра, завершивши кваліфікацію без поразок (6 перемог та 4 нічиї). Свого найкращого результату на Євро збірна Румунії досягла 2000-го року, коли зуміла дійти до 1/4 фіналу. Крім тієї континентальної першості, «курчата» взяли участь у чотирьох подібних турнірах і у всіх з них не змогли вийти з групи. Цікаво, що на перше в історії Румунії Євро «карпатських хлопців» вивів не хто інший, як Мірча Луческу, який на той час починав свою тренерську кар'єру.

Привертає увагу надійність захисної лінії «триколірних»: у відбірковому турнірі румуни пропустили всього п'ять голів. Чимала заслуга в такому результаті належить голкіперу Хораціу Молдовану, який цього року став гравцем мадридського «Атлетіко». Відзначимо і захисника Раду Дрегушина, який вміє нав'язати боротьбу опонентам. По три голи в кваліфікації забили Станчу, Алібек та Міхейле. Виділимо і сина культового для румунського футболу Георгі Хаджі Яніса. А ось вінгер румунської команди Моруцан зазнав травми і не зможе допомогти своїм партнерам.

Getty Images/Global Images Ukraine

Збірну Румунії, безперечно, можна обігравати, але її не потрібно недооцінювати. У кваліфікації команду Едварда Йорденеску критикували за відсутність стилю та побудову гри більшою мірою на імпровізації. Тим не менш, «триколірні» досягли необхідного результату, впевнено вигравши свою групу. «Чемпіонат Європи стане фантастичним викликом для мене та для моїх молодих гравців. У Німеччині ми зосередимося на тому, щоб показати нашу найкращу манеру гри та скористатися слабкими сторонами суперника», - зазначив наставник румунської команди. У рамках підготовки до Євро-2024 «карпатські хлопці» провели чотири товариські зустрічі, програвши Колумбії (2:3), а також зігравши внічию з Північною Ірландією (1:1), Болгарією (0:0) та Ліхтенштейном (0:0).

📌 Прогноз на цей матч від ліцензійного букмекера GGBET: Україна переможе Румунію з рахунком 2:1 (коефіцієнт 7,76). Подивіться лінію GGBET з 70+ видів спорту та знайдіть для себе цікавий матч! Отримай неймовірний бонус до 150 000 грн від GGBET! Тримай лінію на Євро 2024 разом з GGBET!

Збірна України

Наша національна команда подолала непростий шлях на Євро-2024. Піднести сенсацію та здобути пряму путівку на чемпіонат Європи в компанії з Англією та Італією «синьо-жовті» не змогли, хоч до останнього боролися за таке досягнення. Далі були ще два складні поєдинки та довгоочікуваний вихід на континентальну першість. Таким чином, збірна України вчетверте у своїй історії візьме участь у фінальній частині чемпіонату Європи (наша команда ставала учасницею трьох попередніх єврофорумів). Найкращим результатом українців є 1/4 фіналу на Євро-2020.

Під час підготовки до чемпіонату Європи наша команда провела три товариські зустрічі, зігравши внічию з Німеччиною (0:0), поступившись Польщі (1:3) та обігравши Молдову (4:0). Після переможного поєдинку з молдованами увага українських вболівальників була прикута не так до результату гри, як до травми Віталія Миколенка. Лівий захисник, який нещодавно відновився після пошкодження, не зміг продовжити матч. У поєдинку з румунами Миколенко точно не вийде на поле в поєдинку з румунами. Позицію на лівому фланзі оборони може закрити Зінченко, який і замінив Віталія у матчі з Молдовою. Також на цій позиції може зіграти Матвієнко. Не будемо скидати з рахунків і Богдана Михайличенка.

Getty Images/Global Images Ukraine

Вже в таборі національної команди підхопив застуду Андрій Лунін, але проблеми зі здоров'ям у нього позаду: у поєдинку із молдованами наші ворота захищав голкіпер «Реала». Тренерському штабу «синьо-жовтих» доведеться поламати голову над тим, кому довірити місце на вістрі атаки – Роману Яремчуку чи найкращому бомбардиру Ла Ліги Артему Довбику. А ось питання щодо опорного півзахисника, схоже, поки що можна вважати закритим. У товариських іграх Сергій Ребров більше довіряв досвідченому Степаненку, аніж молодому Бражку.

Сергій Ребров, головний тренер збірної України:

«Гравців збірної України наразі не потрібно мотивувати. Коли в країні триває війна, то хлопці й так розуміють, якою відповідальністю є гра за національну команду. Це справді дуже велика мотивація. Іноді ми говоримо про це, але я бачу по обличчях гравців, по їхньому тренувальному процесу та матчам, наскільки вони мотивовані. Це стосується всіх гравців, які приїжджають у табір збірної».

Статистика зустрічей

Збірні Румунії та України ще жодного разу не протистояли одна одній на офіційному рівні. Натомість команди провели шість товариських матчів. Румуни тричі обігравали «синьо-жовтих», українці здобули дві перемоги, а ще одна зустріч завершилася внічию. Попередня очна дуель нашої команди з «триколірними» відбулася у 2016 році та завершилася перемогою збірної України з рахунком 4:3. У ворота румунської команди голи забивали Зозуля, Зінченко, Коноплянка та Ярмоленко.

Прогноз на протистояння

Збірна Румунії є андердогом поєдинку і вестиме закритий футбол. «Синьо-жовтим» доведеться докласти зусиль для того, щоб розкрити оборону суперників. Але клас футболістів команди Сергія Реброва безперечно вищий, ніж у «триколірних». Тож ставимо на перемогу збірної України у її стартовому матчі на Євро-2024.

Орієнтовні склади:

Румунія: Молдован, Раціу, Дрегушин, Рос, Банку, М. Марін, Р. Марін, Станчу, Манн, Міхейле, Пушкаш

Україна: Лунін, Конопля, Забарний, Матвієнко, Зінченко, Степаненко, Шапаренко, Судаков, Циганков, Мудрик, Довбик

Експерти GGBET вірять в перемогу нашої збірної (кеф 2.0). Підтримай наших хлопців на шляху до плей-оф! Партнером ексклюзивного транслятора MEGOGO виступає ліцензійний букмекер GGBET. Букмекер GGBET запрошує вболівати за збірну України разом та пропонує потужний бонус до 150 000 гривень на чемпіонат Європи.

Дивіться трансляції матчів у розділі «Спорт» на MEGOGO або за цим посиланням та тримайте лінію на Євро разом з GGBET!

17 червня, понеділок

Румунія – Україна
Мюнхен. «Арена Мюнхен». 16:00
ТБ-трансляція на Суспільному та платформі Megogo
Арбітр: Гленн Нюберг (Швеція)
РУМУНІЯ – УКРАЇНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua — 0:2

Опитування

Голосів 88
Спрогнозуйте, хто виграє ⚽️ матч 1-го туру 🏆 Євро-2024, в якому зустрінуться збірні Румунії та України (17 червня о 16:00 у Мюнхені)

Збірна Румунії

40 голосів 45.45 %

Нічия

18 голосів 20.45 %

Збірна України

24 голоса 27.27 %

Складно сказати

6 голосів 6.82 %

В опитуваннях можуть брати участь тільки зареєстровані користувачі.
Будь-ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Оцініть матеріал
(182)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Турнірна таблиця Євро-2024. Збірна України наздогнала лідерів групи E
Футбол | 21 червня 2024, 18:15 14
Турнірна таблиця Євро-2024. Збірна України наздогнала лідерів групи E

В останньому турі 26 червня Україна зіграє проти Бельгії

Ребров назвав стартовий склад збірної України на матч проти Словаччини
Футбол | 21 червня 2024, 14:46 89
Ребров назвав стартовий склад збірної України на матч проти Словаччини

21 червня о 16:00 у Дюсельдорфі пройде матч 2-го туру Євро-2024

Уже воїни, але ще не герої
Футбол | 22.06.2024, 06:25
Уже воїни, але ще не герої
Коментарі 70
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Sibirochka23
Давай Украина
Покажи хороший футбол и победи! Болею за вас из Сибири!жаль рашисты не покажут матч по телеку.
Pavel_i_CO
Це той матч, який треба обов'язково вигравати. З першого туру треба буди націленими на перше місце, а не на прохід в плей-оф як небуть
Олександр Науменко
З 15 до 19 без світла.  Хоч би на фарт.
Boodya
Успіхів нашій збірній, сподіваюсь вийде подивитись цей матч
an52
З прогнозом майже вгадали! 
Xvalenok03
Не знаю как игра закончится, но не хотелось бы чтобы повторился 2016 год.
Было две звезды в команде и обосрались по полной
Сейчас звезд в команде больше. Это настораживает.
А так только одно пожелание выступить команде Украины достойно и удачно.
Boodya
Я навіть прогнозувати нічого не хочу.
Будемо бачити
Умник
Удачи, будет тяжело.
Главное настрой.
И главное угадать с заменами
Олександр
росіяни пишуть що будуть дивитися Україну яка вбиває кожного дня тисячі рабів .а деякі на колінах будуть дивитися і вболівати
New Zealander
Андердог не Андердог, а на Євро всі команди зі шкіри лізуть аби здобути якісь очки. Словенія теж вважалась вчора андердогом з данцями. Мабуть румуни по силам це десь як словенці, а ми - як данці. Вважаю нам треба буде дуже постаратися для перемоги. 
antt
Наших постійно підганяє громадськість (журналісти, вболівальники). Особливо завжди в плейоф. Де переважно було два матчі. А на євро з кожною командою по одній грі як у цьому весняному плейоф. Тому якщо щось не вийде з румунами будуть думати як добре зіграти тоді із словаками. Але словаки напевно сильніші за румун, тому вимоги до матчів збірної будуть по висхідній.
C.Пеклов
Надихає те ,що наші ,коли треба вміють вигравати.Це і матчі плей-офф і гра з Італією (суддя зассав і не дав пеналь),тому віримо в наших хлопців.Україно вперед!
Віталій Ткачук
Тут все просто: якщо не виграємо в румунів, то вихід з групи вже майже від нас не залежатиме. Саме більше бісить, коли гравці починають говорити що нам, мовляв, все зрозуміло і мотивація є, ми всіх порвемо. Та навіть румуни хочуть вийти з групи, а це вам не Молдова...
RUX
2-0 можливо 1-0. Якщо не перемагати румунів тоді кого?!
Diesel
Є передчуття, що буде важка перемога України. 
Десь до 20 хвилини наші будуть втрачати круглого на рівному місці. 
Потім трохи оклигають та почнуть грати.))
Олександр
Матвієнко кожний матч привозить .його ставлять все рівно в склад і навіть не міняють 
cobrafx
Як так? Дитячі помилки. Захисник дає на центр під удар. Плачевно.
Snooker
Мудрик и Цыганков забьют 
Владислав Рейский
Надо побеждать, бо если не выйдет, то не чего будет делать и на сл стадиях, где соперники будут куда сложнее.
Vasylenko_Kyiv-mole_from-sport.ua
Позвонил Ринату, сказал чтобы у меня сегодня свет не отключали в четвертой группе по Киеву на семь часов подряд, так Ринат даже на четыре часа у меня не отключил. Уважуха. Сейчас в черной зоне по графику со светом сижу. Так что буду вас тут кроты гонять. Шо там максик, федя свет у вас есть? Отсосите, а ты как?