Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
|
7497
2

Іспанія – Італія. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Європи

Обидві збірні успішно стартували на Євро, здобувши перемоги у першому турі

Іспанія – Італія. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Європи

У четвер 20 червня в Гельзенкірхені на стадіоні «Фельтінс-Арена» відбудеться матч другого туру групи В, в якому зіграють збірні Іспанії та Італії. Команди є фаворитами не лише своєї групи, а й усього чемпіонату. Досить сказати, що вони входять до трійки найтитулованіших за всю історію проведення чемпіонатів Європи. Наприклад, Іспанія тричі володіла титулом і одного разу була срібним призером. Італія двічі піднімалася на верхній щабель п'єдесталу пошани, причому є чинним чемпіоном Європи, а також двічі ставала срібним призером.

Іспанія

У стартовому турі підопічні Луїса де ла Фуенте Кастільо у Берліні зустрічалися зі збірною Хорватії й здобули впевнену перемогу 3:0. Усі три голи було забито ще до перерви. На 29-й хвилині відзначився Мората, за три хвилини Руїс збільшив перевагу своєї команди, а на другій компенсованій хвилині до першого тайму Карвахаль забив третій м'яч і, як виявилося, встановив остаточний рахунок на табло.

Як сказав на післяматчевій прес-конференції наставник іспанців «…Я дуже радий за всіх, хто так наполегливо працював, щоб досягти цієї мети. Ця команда амбітна, але ми не повинні витати в хмарах. Ми добре стартували, що дає нам певну впевненість, але тепер нам треба думати про Італію».

Цікаво, що у тому поєдинку з хорватами було встановлено одразу кілька досягнень для збірної Іспанії. Так, захисник Карвахаль став найбільш віковим автором голу в історії збірної своєї країни. Він забив у віці 32 роки та 156 днів. А ось форвард Ламін Ямал, навпаки, став наймолодшим гравцем, який будь-коли брав участь у фінальних турнірах чемпіонатів Європи. Причому не лише своєю збірною, а й всього континенту. У матчі з хорватами йому було 16 років та 338 днів. І, нарешті, команда Іспанії всьоме на Євро здобула перемогу з великим рахунком, обійшовши Нідерланди.

Додамо, що у стартовій грі отримав попередження іспанський півзахисник Родрі і йому треба бути обережним, щоб не отримати жовту картку у зустрічі з італійцями. Інакше він може пропустити заключний матч у групі з Албанією.

Італія

Початок матчу першого туру для Італії був приголомшливим. «Скуадра Адзурра» пропустила гол у свої ворота вже на 23-й секунді. Але до честі підопічних Лучано Спаллетті вони швидко зуміли зібратися і до 16-ї хвилини самі вийшли вперед після точних ударів Бастоні та Барелли.

Загалом по ходу матчу італійці перегравали своїх суперників, про що хоча б говорить той факт, що за кількістю ударів по воротах вони майже вдвічі перевершили збірну Албанії – 15 проти 8. Але ближче до кінця поєдинку Італія стала більше уваги приділяти володінню м'ячем (чотири її гравці в результаті зробили понад 100 точних передач) і тому, щоб зберегти свою мінімальну перевагу. Тож, якби албанці були у завершальній стадії більш успішними, то вони цілком могли зрівняти рахунок.

До речі, Італія вперше за 20 років здобула вольову перемогу на чемпіонатах Європи. Причому зробила це упродовж 15 хвилин. А лідирує за цим показником збірна України, яка на домашньому Євро-2012 зуміла відігратися у матчі зі Швецією протягом 10 хвилин.

- « …Іспанія, напевно, вчинить не так, як Албанія, і чинитиме на нас тиск. Нам треба буде швидше, ніж сьогодні, позбуватися м'яча. Проти Іспанії потрібно частіше відправляти м'яч вперед і шукати його за лінією оборони», – сказав після стартового поєдинку Лучано Спаллетті.

Статистика матчів

Іспанія та Італія досить часто грали на рівні національних збірних. Загалом вони провели між собою 36 матчів. У іспанців більше перемог (12 проти 9). А ось на чемпіонатах Європи перевага у італійців (2 перемоги проти 1) ще чотири рази поєдинки завершилися внічию. Попереднього разу команди зустрічалися майже рік тому 15 червня 2023 року у півфіналі Ліги націй. Тоді виграли іспанці 2:1.

Орієнтовні склади:

Іспанія: Сімон, Кукурелья, Начо, Ле Норман, Карвахаль, Руїс, Родрі, Педрі, Вільямс, Мората, Ямал

Італія: Доннарумма, Дімарко, Калафіорі, Бастоні, Ді Лоренцо, Барелла, Жоржіньо, К'єза, Пеллегріні, Фраттезі, Скамакка

Прогноз на протистояння:

Для обох команд, швидше за все, важливіше не програти. Тому гра може вийти обережною. Поставимо на нічию 1:1.

20 червня, четвер

Іспанія – Італія
Гельзенкірхен. «Фельтінс-Арена». 22:00
Пряма ТБ-трансляція – відеосервис Megogo і Суспільне
ІСПАНІЯ - ІТАЛІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Славко Вінчич (Словенія)
Прогноз Sport.ua — 1:1
Оцініть матеріал
(16)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Таблиці Євро-2024. Визначено 11 із 16 учасників 1/8 фіналу
Футбол | 26 червня 2024, 06:23 7
Таблиці Євро-2024. Визначено 11 із 16 учасників 1/8 фіналу

Данія зіграє проти Німеччини, а Англія та Словенія чекають на опонентів

Венесуела – Мексика. Прогноз і анонс на Копа Америка 2024
Футбол | 27 червня 2024, 03:01 0
Венесуела – Мексика. Прогноз і анонс на Копа Америка 2024

Sport.ua разом із GGBET анонсує цікавий поєдинок

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Умник
Forza sqadra adzura.
Saar
Теж вважаю , що нічия.