Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 29 травня 2024, 18:28
5686
14

Віддали всі сили. Епіцентр зіграв унічию проти Вересу в Києві

Перший перехідний матч за право грати в УПЛ сильнішого не виявив

| Оновлено 29 травня 2024, 18:28
5686
14
Віддали всі сили. Епіцентр зіграв унічию проти Вересу в Києві
УПЛ

Рік клубного футболу для більшості команд залишився позаду, проте не всі вони встигли остаточно вирішити долю своєї участі в турнірах на наступну кампанію. Зокрема, розпочались матчі плей-оф боротьби за місце в українській Прем’єр-лізі, у яких беруть участь претенденти на виліт з «елітного» дивізіону та відповідно претенденти на підвищення за класом із Першої ліги.

Кам’янець-подільський «Епіцентр» має всі шанси привезти великий футбол нашої країни до Хмельниччини, проте домашню частину вирішального двобою проти рівненського «Вереса» команда Сергія Нагорняка мала проводити все ж таки на полі одного із своїх прямих конкурентів за другим за силою дивізіоном – «Лівого берега», тож у один день на обох берегах Дніпра в нас відбувались справжні баталії за життя.

У першій половині гри ми спостерігали за протистоянням дуже нервового, але старанного новачка та самовпевненого й від того трохи зухвалого фаворита. «Верес» переважав за контролем м’яча на початку, а нетиповий для команди з Першої ліги високий пресинг змушував захисників «Епіцентра» помилятись. Один тільки Мороз міг двічі привезти гол у власні ворота, але Шастал не квапився його за це карати.

І в підсумку той-таки Мороз став автором головного парадоксу вже на чужій половині поля. На 27 хвилині йому дістався відскок із боротьби Дахновського та Беженара, а дальній удар супроводжував сильний рикошет від спини Вовченка, який дозволив обіграти воротаря Когута. А це вже було схоже на холодний душ для рівненців, які до цього почували себе цілком спокійно на чужій половині, а після пропущеного цей ентузіазм раптово кудись зник.

Шандруку фактично доводилось реанімувати команду під час перерви. Дві заміни були потрібні для цього? Добре – невелика ціна за порятунок гри, яка виходила з-під контролю. Але ротація не працювала. До середини другого тайму – так точно. Більше того, «Епіцентр» у тому самому складі навіть виглядав більш свіжим за суперників.

Проте так не могло тривати цілу вічність. Команда з Першої ліги просто втомилась та через травму зазнала втрати автора гола Мороза, після чого її захист став легкою здобиччю для Гайдучика, якому просто було потрібно трохи більше простору на другому поверсі. Не втримали гравці Нагорняка свого опонента під час одного із стандартів наприкінці гри, і він на 80 хвилині зрівняв рахунок ударом головою. А з Морозом на полі точно б утримали.

Після цього вже «Епіцентру» варто було перейматись за результат цієї гри в плані потенційної поразки. Бо Гайдучик що хотів, те й робив у боротьбі в повітрі й кожен подібний епізод неодмінно завершувався небезпекою для воріт номінальних господарів поля. Виходить, що кам’янець-подільському колективу довелось закриватись у захисті та чіплятись за нічию, що в форматі двоматчевого протистояння просто звела цей матч нанівець. Однак потрібну інформацію обидва тренери все ж таки отримали.

Другий матч у цій парі відбудеться в неділю, 2 червня, о 17:00.

Українська Прем'єр-ліга. Перехідний поєдинок.

«Епіцентр» – «Верес» - 1:1

Голи: Мороз, 27 – Гайдучик, 80

Попередження: Кристін, 35, Кравчук, 45+1, Морозко, 69 – Дахновський, 51

«Епіцентр»: Чернобай – Климець, Григоращук, Мороз (Алібеков, 77), Кристін (Жмуйда, 75) – Ліповуз, Миронюк (Полюлях, 74) – Стень, Беженар (Глущук, 83), Бендера (Ляшенко, 75) – Кравчук.

«Верес»: Когут – Сміян, Вовченко, Кучеренко, Морозко – Дахновський (Шестаков, 87), Кухарук (Банада, 46), Кучеров, Шастал (Шарай, 73) – Мрвальєвич (Гайдучик, 46), Яго (Годя, 81).

Арбітр: Віктор Копієвський (Кропивницький).

Стадіон: «Лівий берег» (Київ).

Удари (у площину): 10 (3) – 9 (4)
Кутові: 4 – 4
Офсайди: 0 – 0.

ЕПІЦЕНТР - ВЕРЕС. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 27°C

Події матчу

80’
ГОЛ ! М'яч забив Микола Гайдучик (Верес).
28’
ГОЛ ! М'яч забив Владислав Мороз (Епіцентр).
Оцініть матеріал
(35)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ВІДЕО. Дружина Циганкова покарала Віктора за виступ на Євро-2024
Футбол | 02 липня 2024, 07:22 9
ВІДЕО. Дружина Циганкова покарала Віктора за виступ на Євро-2024

Півзахисник збірної України був змушений мити підлогу

Це було очікувано. Дядько Ф'юрі відреагував на відмову Усика від титулу IBF
Бокс | 01 липня 2024, 13:46 0
Це було очікувано. Дядько Ф'юрі відреагував на відмову Усика від титулу IBF

Пітер Ф'юрі нагадав, що Міжнародна боксерська федерація робила так і раніше

Коментарі 14
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
RUX
Один удар від Вереса в рамку воріт і зразу гол. Але навіть в такому складі Епіцентр був сильніший  чим Фк.Лисий шарлатан. Тому не вилетять зараз, вилетять в наступному сезоні, з даним....під..ром у клуба жодних шансів.
ZANREGENT1993
Хочу увидеть Нагорняка в УПЛ
ZANREGENT1993
За Епицентр. Хороший гипермаркет!)
dudigo78
Епіцентр трохи розчарував. Якщо в другому матчі зіграють так, як грали в весняній частині, то повинні виходити в упл, але якщо і там буде дир дир, то шанси мінімальні
C.Пеклов
 Верес весь час тиснув,ЕЦ доволі успішно грав на контратаках, м'яч "Девича"в ворота ЕЦ,знов не зарахували(не було камери на лінії воріт і неможливо виявити перетнув чи ні, ії м'яч). Банада взагалі ніякий-помилка Шандрука.Все вирішиться в 2-му матчі.
_Per4ecter_
На мою думку, з урахуванням усіх "якби", рахунок повинен був бути 3:2 на користь ФК "Епіцентр".
Ostap Sweet Cherry
Вот и вся задачка для Вереса.)