Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 29 травня 2024, 17:44
4104
3

Епіцентр – Верес. Прогноз і анонс на матч плей-оф чемпіонату України

Хмельниччина готова вриватися в УПЛ?

| Оновлено 29 травня 2024, 17:44
4104
3
Епіцентр – Верес. Прогноз і анонс на матч плей-оф чемпіонату України
НК Верес

У середу, 29 травня, у Києві на стадіоні «Лівий берег» відбудеться перший матч плей-оф за місце в Українській Прем'єр-лізі з футболу, у якому зіграють кам'янець-подільський «Епіцентр» і рівненський «Верес». Стартовий свисток рефері Віктора Копієвського з Кропивницького пролунає о 15:30 за київським часом.

Епіцентр


Завершилась основна частина змагань у Першій лізі та УПЛ, тож нині нам належить спостерігати за іграми перехідного етапу, за підсумками яких буде сформовано остаточний склад учасників двох цих дивізіонів на наступний футбольний рік. «Епіцентр» із Кам'янця-Подільського провів далеко не найбільш видатну кампанію, але в підсумку посів четверте місце, а це вже крок уперед, порівняно з нещодавньою участю клубу у Другій лізі.

Однак за часів повномасштабного вторгнення всім клубам живеться нелегко, а якщо говорити про ліги нижчі за рангом, аніж УПЛ, то й поготів. «Епіцентр», «Прикарпаття», «Кудрівка-Нива», «Вікторія» – таким був список об'єктивних претендентів на участь у перехідних матчах позаду «Лівого берега» і, якщо казати відверто, жоден із цих клубів ще не готовий до конкуренції на вищому рівні. Банально – «Епіцентр» змушений грати домашній перехідний матч у Києві на стадіоні колишнього прямого конкурента в боротьбі за третю сходинку, якому й програв в останньому турі (1:2).

Що стосується складу колективу Сергія Нагорняка, то тут глядачам, які не знаються на деталях матчів Першої ліги, буде складно відшукати знайомі прізвища. Ахмед Алібеков, орендований із київського «Динамо», Микита Полюлях на тимчасовому контракті з ЛНЗ, Сергій Гринь, чия кар'єра з «молодіжки» «Шахтаря» так і не злетіла, а також Данило Кравчук, якому наступного сезону радше дадуть шанс у рідній «Ворсклі» замість Руслана Степанюка, аніж залишать ще на рік в оренді. І все – навіть порівняно з торішньою «Оболонню» цей ресурс здається недостатнім.

Верес


У матчі останнього туру основної частини УПЛ проти харківського «Металіста 1925» рівненський «Верес» прекрасно усвідомлював, за що бореться і заради чого в підсумку перемагає (2:1). Якраз за потрапляння на ось такого суперника, а не на «Лівий берег», де могли б бути вже зовсім інші розклади перед перехідними матчами. Хоча один із матчів все одно довелося б грати на цій арені, як не крути, але це вже нюанси сучасного українського футболу.

Зараз же все просто: «Верес» – фаворит пари. Навіть перед початком першої частини дуелі, у якій обидві сторони мало що знають одна про одну, окрім сухих цифр за підсумком сезону. «Червоно-чорним» тим часом грати в перехідних матчах не вперше. Рік тому вони не пустили до «еліти» запорізький «Металург», від чого той зрештою провалився до стану, коли не факт, що залишиться і в Першій лізі на наступний рік. Але це було диво імені Юрія Вірта, а тепер Олег Шандрук повинен рятувати народний клуб від проблем.

До слова, робити це в. о. головного тренера «Вереса» буде змушений без Андрія Кухарука в першій грі, бо той перебрав карток. Але навряд чи це буде велика втрата для рівнян – їхні постійні ротації дозволили тримати в тонусі чимало виконавців, кожен з яких спокійно б склав кістяк основи майбутніх суперників. Цікаво, але рік тому розклади для «Вереса» були значно гіршими, і він програв у першій грі на виїзді, але потім все стало на свої місця в Рівному. Є сумніви вважати, що така інтрига буде і цього разу.

Історія зустрічей


Футбольні шляхи «Епіцентра» і «Вереса» раніше перетиналися один раз у рамках Кубка України. Той матч 1/16 фіналу в Івано-Франківську наприкінці серпня 2023 року завершився перемогою рівнян (3:1). За «червоно-чорних» забивали Микола Гайдучик і Владислав Шарай (дубль), тоді як Сергій Стен відзначився за «Епіцентр».

Феміда


Головним арбітром майбутньої гри стане 33-річний Віктор Копієвський із Кропивницького, який на своєму рахунку має вже 69 матчів у рамках «елітного» дивізіону. Боковими рефері стануть Валентин Куцев і Володимир Думенко, а резервним арбітром відпрацює Клим Заброда. На матчі буде присутня система VAR на чолі з Олександром Омельченком і Максимом Чертолясом. У Копієвського немає досвіду проведення матчів за участю «Епіцентра», тоді як із «Вересом» він перетинався 10 разів – 2 перемоги, 4 нічиї, 4 поразки.

Орієнтовні склади


«Епіцентр»: Чорнобай – Климець, Григоращук, В. Кристін, Жмуйда – Миронюк, С. Кристін – Стень, Беженар, Бендера – Кравчук.

«Верес»: Когут – Сміян, Вовченко, Кучеренко, Морозко – Кучеров, Банада – Дахновський, Яго, Шастал – Гайдучик.

Прогноз на протистояння


Ми вважаємо, що команди в першій грі будуть дуже обережними. Нашою ставкою буде позиція – ТМ 2.5.

29 травня, середа

«Епіцентр» – «Верес»
Київ. «Лівий берег». 15:30
Пряма ТБ-трансляція – телеканал УПЛ ТБ
Арбітр: Віктор Копієвський (Кропивницький)
ЕПІЦЕНТР – ВЕРЕС. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua — 0:1
Оцініть матеріал
(16)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Умник
Беженар это сын?
aleks19826
ТМ на матч Вереса??? Ви шо там курите. ТБ 3,5 за маленький коф
Ostap Sweet Cherry
Верес опять сохранится