Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок України
| Оновлено 20 травня 2024, 10:52
713
0

ПУШИЧ: «Судаков вибув максимум на два тижні. Він допоможе Україні на Євро»

Головний тренер Шахтаря прокоментував перемогу над Ворсклою (2:1) у фіналі Кубка

| Оновлено 20 травня 2024, 10:52
713
0
ПУШИЧ: «Судаков вибув максимум на два тижні. Він допоможе Україні на Євро»
ФК Шахтар. Маріно Пушич

15 травня відбувся фінальний матч Кубка України між командами «Ворскла» Полтава та «Шахтар» Донецьк. Гра завершилася з рахунком 2:1 на користь «гірників».

Після завершення зустрічі головний тренер донецького колективу Маріно Пушич прокоментував успіх своїх підопічних:

– У суботу ви виграли чемпіонство, а тепер – Кубок. Опишіть ваші емоції зараз.

– Сильні емоції. Звісно, здобути чемпіонський дубль у таких турнірах є великим досягненням для всіх нас. Як я казав, дуже пишаюся усіма в клубі, а особливо – своїми гравцями, які зробили величезну роботу впродовж сезону. На мою думку, ми заслужили ці обидва титули з огляду на те, як грали. Я дуже щаслива людина сьогодні.

– Неочікувано в заявці на матч не було Георгія Судакова. Враховуючи те, що він є одним з ключових футболістів збірної України, хотілося б почути, який характер має його ушкодження і приблизні строки повернення.

– На жаль, Георгій травмувався на останньому тренуванні перед грою. Але є й хороші новини – ушкодження незначне. Він вибув максимум на два тижні. Він у чудовій формі, брав участь у всіх іграх, і я впевнений, що до чемпіонату Європи буде готовий. І це хороші новини. Нам не пощастило, адже ми не могли задіяти Судакова в цьому матчі, проте команда доклала великих зусиль, і хлопці впоралися, замінивши його. Тут я задоволений. Не хвилюйтеся за Судакова, він зможе допомогти збірній України на Євро.

– Містере, вітаю з перемогою! Яка у вас головна футбольна мрія в «Шахтарі» – зараз і на майбутнє?

– Насправді, головна футбольна мрія втілилася сьогодні – завоювати два титули із «Шахтарем». Ми всі, і я як тренер, цим дуже пишаємось. Далі головна мрія – продовжувати в тому ж темпі. Виграти чемпіонський дубль у перший рік є дуже особливим досягненням, і я дуже цьому радію.

– Чи здивувала вас «Ворскла»? Якщо так, то чим саме?

– Зовсім ні. Ми знаємо, як вони грають, знаємо про деталі, які вони завжди змінюють, але ми непогано реагували, все було добре. На мою думку, коли ти граєш будь-який фінал, то все будується навколо перемоги. Я вважаю, що ми контролювали більшу частину гри, більше володіли м’ячем. В обох команд було небагато моментів у першому таймі. Ми знали, що суперник гратиме в щільному захисті та використовуватиме контратаки. В одному такому епізоді ми помилилися, але врятував гарний сейв. Проте ми непогано грали на м’ячі, а в другому таймі навіть іще краще. Я думаю, у другій половині ми могли б забити ще два або три голи. Нас нічого не здивувало, тому що ми з ними вже грали, провели відповідний аналіз, ми добре вміємо швидко адаптуватися до певної ситуації на полі, якщо відбуваються якісь зміни. Але не було якихось значних змін порівняно з першою грою. Майже все те ж саме. Цього разу тільки їхні вінгери стояли ширше – у першій грі вони грали більше всередині. Але це дрібниця, не більше.

– У «Шахтаря» залишаються ще два матчі цього сезону. Чи плануєте ви залучати в цих іграх легіонерів або ж буде ротація?

– Буде, але я не знаю, яка саме. Звісно, мені треба це обміркувати, тому що ми маємо багато гравців, і деякі не грали настільки часто, але дуже старанно працювали, тож вони також заслуговують на ігровий час. Я буду про це думати завтра і післязавтра. Зараз головне те, що ми виграли Кубок, і ми його відсвяткуємо. І, так, ротація ще буде.

– Хочу вас привітати від міста Рівне з чемпіонством та Кубком – це велике досягнення для команди і для вас як тренера. Бажаємо випередити «Динамо» (Київ) за перемогами в УПЛ у наступні роки.

– Дякую! Хтось ставив мені це запитання минулого разу, і я сказав, що мене не турбує кількість титулів в інших команд. Я знаю, що це цікавий момент, але для мене найважливіше те, що ми виграємо титули. А скільки? Сподіваюся, багато. І якщо ця деталь важлива, а вона, мабуть, важлива, то я дуже радий цьому. Тож ми продовжуватимемо працювати, і сподіваюся, у майбутньому виграємо іще більше титулів.

– Вітаю з перемогою! Команда завоювала два титули. А чи є такі матчі цього сезону, які ви хотіли б якнайшвидше забути?

– Жоден. Бо ми постійно грали дуже добре. Можливо, десь могли бути якісь деталі у певних частинах гри, які ми хотіли б змінити, але я відповім вам так: коли ми програли, здається, «Дніпру-1», то насправді це був один з найкращих таймів, який ми провели. Тому в той момент я сказав, що футбол – не завжди чесна гра, бо ми тоді дуже гарно зіграли. І я вважаю, що ми потім реабілітувалися й у другому матчі з «Поліссям» виступили ще краще, ніж у першому, а рахунок був 0:0. Цей результат викликав емоції, бо це дуже важко сприйняти: ти думаєш, тільки якщо ти переміг, то це добре. Маю сказати, що ми постійно граємо у футбол на високому рівні весь сезон – у Європі та в національних змаганнях. І, звісно, є відрізки таймів, про які я можу сказати, що вони мені не подобаються, завжди є такі деталі, де ти міг би зіграти краще і які потребують вдосконалення, але якщо ви подивитеся на наші виступи з першої гри з «Барселоною», коли я приїхав, і до останньої, то вони були на досить високому рівні, якого ми досягли разом.

Відеоогляд матчу Ворскла – Шахтар (1:2)

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Помер футболіст збірної Греції. Його тіло було знайдено у басейні в Афінах
Футбол | 10 жовтня 2024, 02:01 0
Помер футболіст збірної Греції. Його тіло було знайдено у басейні в Афінах

Причина смерті Джорджа Балдока поки що невідома

Де дивитися онлайн матч Ліги націй Україна – Грузія
Футбол | 09 жовтня 2024, 08:04 1
Де дивитися онлайн матч Ліги націй Україна – Грузія

Матч 3-го туру Ліги націй пройде 11 жовтня о 21:45 за Києвом

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.