Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга націй
| Оновлено 08 жовтня 2024, 07:27
9100
21

Тепер Реброву можна лише поспівчувати

Валерій Василенко – про складну кадрову ситуацію у збірній напередодні матчів Ліги націй

| Оновлено 08 жовтня 2024, 07:27
9100
21
Тепер Реброву можна лише поспівчувати
Getty Images/Global Images Ukraine. Сергій Ребров

Коли головний тренер збірної України Сергій Ребров оголосив список гравців, викликаних на жовтневі матчі Ліги націй, я не втримався, щоб вкотре не проїхатися по наставнику «синьо-жовтих». Проїхатися, насамперед, через його надто консервативні та прямолінійні, на моє переконання, методи визначення кандидатів у головну команду країни.

Коли ж експериментувати, як не в напівофіційних матчах напівофіційного турніру – журився тоді я. Проте минуло зовсім небагато часу, і Реброву таки доведеться всерйоз зайнятися експериментами.

Але не від того, що Сергій Станіславович раптом змінив свою думку. Життя змусило. Точніше, травми гравців, які могли претендувати на місце в основному складі.

Getty Images/Global Images Ukraine

У первісному варіанті Сергія Реброва теж не виявилося місця для двох футболістів, які травмувалися: Олександра Зінченка, у якого м'язове ушкодження, та Руслана Малиновського, який отримав моторошний перелом ноги.

Очевидно, що якби ці легіонери були у строю, свій черговий виклик до національної команди вони неодмінно отримали б. Але футбольне життя внесло свої корективи.

Тоді, наприкінці вересня, хотілося думати, що на цьому кадрові втрати нашої команди обмежаться. Але не тут-то було.

Далі особисто я мало не загубився у купі інформації на тему «травми футболістів, викликаних Ребровим у збірну на матчі проти Грузії та Чехії».

Тож через проблеми зі здоров'ям національній збірній України цього разу не допоможуть Віктор Циганков (травма стегна), Віталій Миколенко та Олександр Пихальонок (в обох м'язова травма), Володимир Бражко (травма ребра).

Пізніше до цього списку долучився капітан збірної України та «Динамо» Андрій Ярмоленко. Хоча в цьому випадку ситуація майже детективна.

Getty Images/Global Images Ukraine. Андрій Ярмоленко

Спочатку ветерана не було у списку. Потім його визначили у резерв. А потім начебто перевели в основу.

Але в останній момент виявилося, що Андрій травмований. Хоча у грі дев'ятого туру УПЛ він зіграв за «Динамо» (проти «Кривбасу»). Може, отримав ушкодження у поєдинку проти команди Юрія Вернидуба? А може, справа в чомусь іншому?

Як би там не було, але Ярмоленка у жовтневих матчах збірної України ми не побачимо.

Не побачимо у головній команді країни і голкіпера «Реала» Андрія Луніна, у якого виявилася вірусна інфекція.

Ребров не міг не відреагувати на такий «травмопад». І він відреагував.

Головний тренер збірної України перевів/довикликав до основного списку п'ятьох футболістів: Віталія Буяльського, Олександра Назаренка, Олександра Сватка, Івана Калюжного та Дмитра Різника.

Тепер спробуємо вгадати (або передбачити), якою стане збірна України в найближчих поєдинках Ліги націй з урахуванням цих вимушених пертурбацій.

***

Про воротарську позицію говорити найпростіше. Лунін із основного списку вибув, туди додався Різник. Ні у першого, ні у другого фактично не було шансів вийти в основі за «живого» Трубіна. Тож у зв'язку з цим заміна – порожня формальність.

А ось далі буде важче.

Оборонна лінія через травмопад втратила Миколенка. На його позицію є лише одна пряма заміна – Михайличенко.

Переведений до основного списку центрбек Сваток навряд чи, на мій погляд, претендуватиме на роль основного на полі, адже Забарний і Матвієнко не мають проблем зі здоров'ям.

Getty Images/Global Images Ukraine. Сергій Ребров та Ілля Забарний

А ось із середньою лінією виходить повна плутанина.

Тарас Степаненко бачиться головним кандидатом в опорники, хоча зовсім недавно деякі наші ЗМІ повідомили про те, що цього футболіста в жовтневому циклі збірної ми не побачимо.

Однак поки що капітан «Шахтаря» залишається опцією для тренерського штабу збірної. У всякому разі, ветеран офіційно зі списку викликаних не вибув.

Проте, якщо припустити, що диму без вогню не буває, і Тарас має справді якісь проблеми, то тоді в опорній зоні збірної може дебютувати Калюжний. Або ще один дебютант національної команди Криськів.

На правому крилі півзахисту, там, де зазвичай діє Ярмоленко, можуть зіграти, окрім Зубкова, і Гуцуляк, і Назаренко. Олександр може зіграти і на протилежному фланзі. Там, де є Кабаєв та Мудрик. І у зв'язку з цим складно передбачити, яким буде вибір Реброва: консервативним чи «новаторським».

А от Буяльський, схоже, знову опиниться «поза грою», хоч і опинився в основному списку. Місце Судакова у збірній майже недоторканне. Як і позиція Шапаренка. Тож Віталій може розраховувати, хіба що, на заміну. Але це все одно краще, ніж нічого.

Про лінію атаки зайвий раз говорити немає потреби. Довбик уже у строю. У строю і Ванат із Яремчуком. Передбачити вибір Реброва у зв'язку з цим нескладно.

Оцініть матеріал
(49)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 21
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
peddro
співчувати треба українському хутболу і його вболівальникам
peddro
і взагалі, де ви бачили розумних хутбалістів? а, особливо, в українському хутболі, вони ж тільки матюкатися на полі вміють і усе... так от як з тупого матюкливого хутбалізда може вийти розумний тренер? а ніяк!!! 
Alex T
Его надо было отпустить после евро, что б сочувствовать не пришлось нам, а теперь если опять результата нет, то сделать это никогда не поздно. 
SandroKing
По хорошему Ребров уже давно должен был в отставку подать. А если остался на тепленьком месте так пускай доказывает, что на что-то еще способен.
avk2307
По захисту я впевнений що бодай в одній грі Сваток буде в центрі а Матвієнко зліва. Навіщо тоді було б Реброву викликати Сватка ... Це ж не Бондар якого для масовки  викликають щоразу а всі розуміють що толку з нього ноль.
Lesovij7
Можно было кого-то из молодежной взять, например ярмолюка, Калюжному уже 28 , он вообще не имеет опыта таких игр.
peddro
а чому це йому співчувати? він же ж себе і ті хто його туди(запіхалі) позіціонують як дуже хвацького тренера, так от нехай і хвацяє
Harun Bakircioğlu
Давно Копяка не было. Кто знает, куда он пропал? Единственный украинский футбольный функционер был в комментах, который в курсе всего.
Володимир
Что угодно , кроме сочувствия этому  упертому и самовлюбленному руководителю !!    Посочувствовать , глядя на происходящее со  сборной,  можем только самим себе   ..
zelc006
Серьожа переможе!
AK.228
Сотня тысяч евро в месяц… Сочувствую 
Walle
Ви взагалі чули коментар Шевченка після двох наших поразок в Лізі Націй? Він сказав, що чхати УАФ на виступи України на цьому турнірі, і головне завдання — вихід на ЧС через кваліфікацію. Тому я не зовсім розумію з чого нам співчувати Реброву? Ну отримали багато гравців травми, і шо? Яка різниця, якщо керівники і тренер відносяться до цих матчів як до товариських? А до початку кваліфікації всі футболісти вилікуються. Тому для Реброва катастрофи немає — він, як і раніше, заробляє сотні тисяч доларів, ще й отримав можливість подивитися на нових гравців в матчах, на які УАФ відверто чхати 
Serhiikher
Это хорошо. Другим есть шанс себя показать, эти уже не раз доказали свой высокий уровень и могут идти на йух 
Ron Noiill
Місце мудакова в збірній майже недоторкане.  
Xvalenok03
Действительно. Можно только посочувствовать.
Интересная особенность. Много травмированных из динамы.
Результаты подготовки к лиге чемпионов или...?