Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
|
75
0

Крок до розвитку спорту. В українських школах з'явиться урок біатлону

Предмет вивчатимуть у середніх загальноосвітніх навчальних закладах

Крок до розвитку спорту. В українських школах з'явиться урок біатлону
Facebook. Іван Крулько

Президент Федерації біатлону України Іван Крулько розповів, що у шкільній програмі з'явиться унікальна дисципліна під назвою «урок біатлону». Заданий предмет буде присутній лише у середніх загальноосвітніх навчальних закладах.

«З великою радістю ділюся з вами, без перебільшення, історичною новиною. У середніх загальноосвітніх школах України запущено урок біатлону! Національна програма «урок біатлону» офіційно стартувала. Це була одна із мої обіцянок як кандидата на пост Президента Федерації біатлону України.

Тому сьогодні , з неабиякою гордістю, як Президент Федерації біатлону України, передав перші 5-ть комплектів для занять біатлоном для шкіл столиці. Відтепер учні ліцею номер 227, школи 1-3 ступенів номер 132, спеціалізованої школи 1-3 ступенів з поглибленим вивченням іноземних мов номер 220, спеціалізованої школи 216 та гімназії міжнародних відносин 323 мають усе необхідне для проведення уроку біатлону в рамках занять з фізичної культури.

Наші тренери із ДЮСШ номер 15 провели перше відкрите заняття для учнів. Приємно було бачити, що бажаючих випробувати свої сили було дуже багато. Адже біатлон це не лише про спорт. Біатлон- це національно-патріотичне виховання, це культура поводження зі зброєю, це фізична підготовка, це витривалість. Це всі ті якості, які необхідні нашій молоді аби у будь-який момент вони могли стати на захист своєї Батьківщини.

Звісно, впровадження такої важливої ініціативи було би не можливе без Міністерства освіти та науки України. Тому, хочу подякувати міністерству, комітету фізичного виховання та спорту МОН України та персонально голові комітету Вадиму Стеценку за те, що підтримали нашу ініціативу та долучилися до втілення її у життя.

Також хотів би подякувати Голові Голосіївської районної в місті Києві державної адміністрації Садовому Сергію Миколайовичу, який із великим ентузіазмом підтримав проведення уроку біатлону у школах Голосіївського району та підтримує розвиток зимових видів спорту у спортивних школах району.

Я маю надію, що ця національна програма «урок біатлону» подарує нам не одного олімпійського чемпіона у майбутньому і дасть поштовх для розвитку біатлону в країні. Звісно, попереду ще багато роботи але дорогу осилить, той, хто йде і сьогодні ми зробили найголовніший перший крок».

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Невдалий старт євросезону. Дніпро у Польщі розгромно програв у Кубку Європи
Баскетбол | 09 жовтня 2024, 20:48 8
Невдалий старт євросезону. Дніпро у Польщі розгромно програв у Кубку Європи

Українська команда розгромно програла «Анвілу»

Ліонель МЕССІ: «ПСЖ – це лайно. Мене там постійно освистували, це вплинуло»
Футбол | 09 жовтня 2024, 07:50 14
Ліонель МЕССІ: «ПСЖ – це лайно. Мене там постійно освистували, це вплинуло»

Легендарний аргентинець поділився досвідом виступів за французький клуб

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.