Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 15 травня 2024, 08:17
7157
74

Шахтар – чемпіон, подвиг Минаю, Кривбас з бронзою після довгого матчу

Найцікавіші події 28-го туру УПЛ – у нашому традиційному огляді

| Оновлено 15 травня 2024, 08:17
7157
74
Шахтар – чемпіон, подвиг Минаю, Кривбас з бронзою після довгого матчу
ФК Шахтар

У центральному матчі туру «Шахтар» переміг «Динамо», і за два тури до кінця сезону оформив чемпіонський титул. У матчі-трилері «Минай» здолав «Ворсклу», програючи по ходу поєдинку 0:2. Гра між «Кривбасом» і «Поліссям» через повітряну тривогу, що затягнулася, розтягнулася на два дні. Підопічні Вернидуба поступилися, але це не завадило їм заздалегідь застовпити за собою третє місце.

Гімн туру

Потужно до мурашок на шкірі – виконання Гімну України перед «класичним» на «Арені Львів». Гімн нашої країни виконали українські військові.

ФК Шахтар
ФК Шахтар

Матч туру

Головний матч туру і всього весняного відрізку сезону відбувся у Львові. На «Арені Львів» зійшлися лідери – «Шахтар» та «Динамо». «Гірники» випереджали динамівців на чотири очки, і у разі перемоги за два тури до кінця чемпіонату гарантували собі чемпіонський титул. Для того щоб чемпіонський титул реально замаячив і перед командою Олександра Шовковського, їй потрібна була лише перемога.

За рівнем напруги цей поєдинок повністю вписувався в канони всеукраїнського дербі. Але якщо говорити про видовище, то цього разу його було не так вже й багато. Суперники діяли обережно, не поспішали розкриватися, грали суворо за рахунком. Особливо «Шахтар».

У першій половині зустрічі донеччани запам'яталися потужним пресингом. Завдяки цьому натиску номінальним господарям удалося відкрити рахунок у грі – пенальті реалізував Судаков.

У другому таймі «Шахтар» грав інакше - від оборони. Ініціативою володіли динамівці, але створити по-справжньому небезпечний момент біля воріт Різника їм так і не вдалося. І команда Пушича довела гру до потрібного результату.

За два тури до кінця чемпіонату донеччани стали недосяжними для «Динамо» й здобули 15-й титул чемпіонів України.

Суддя туру

ФК Шахтар. Олексій Деревинський

Долю «класичного» вирішив точний удар із одинадцятиметрової позначки півзахисника «Шахтаря» Судакова. Епізод, який призвів до призначення пенальті у ворота «Динамо», продивлялися на ВАР. Суддя Деревинський вважав, що в моменті, коли Сікан влучив м'ячом зльоту в руку Вівчаренка, саме рука захисника знайшла м'яч, а не м'яч знайшов руку. Незважаючи на протести динамівців, арбітр вказав на позначку. Удар Судакова був точним. Після гри і капітан динамівців Андрій Ярмоленко, і наставник «біло-синіх» Олександр Шовковський засумнівалися у справедливості рішення Деревинського.

Бійка туру

Яке ж «класичне» без бійок і вилучень? Правильно, ніяке. Не обійшлося без з'ясовування стосунків і цього разу. Пристрасті розпалилися за кілька хвилин до фінального свистка. У боротьбі за м'яч зійшлися Ванат і Марлон, і бразилець опинився на газоні. Ще одному бразильцю «Шахтаря» - Егіналду - це не сподобалося, і він налетів на «кривдника» з кулаками. А далі почалося: Марлон зійшовся з Дубінчаком, а Попов – з Коноплею. Арбітр нагородив Егіналду червоною карткою, і на цьому емоції потихеньку вщухли.

Сльози туру

Не стримався. На післяматчевій прес-конференції головний тренер «Шахтаря» Маріно Пушич не стримав сліз. Боснійський фахівець розплакався після своїх слів про те, що хоче подякувати своїй родині за підтримку.

Слова туру

Після гри з «Динамо» новоспечений чемпіон України – головний тренер «Шахтаря» Маріно Пушич – розповів, за рахунок чого його команді вдалося переграти опонента: «Вже було не до краси, потрібен був результат. Ви всі знаєте, що я люблю гарну гру, завжди намагаюся, щоби команда забила ще один м'яч – і так буде завжди. Однак я маю певний досвід у чемпіонських перегонах, і в таких матчах все будується на структурі, організації, виборі хороших моментів… У таких моментах потрібно вибрати один варіант, неможливо діяти у двох напрямках».

Трилер туру

Справжній трилер видали «Ворскла» та «Минай». Полтавська команда впевнено провела перший відрізок матчу, здобувши комфортну перевагу у два м'ячі (забивали Павлюк та Глущенко). Однак ближче до середини другого тайму гості оговталися. І зуміли відіграти один м'яч: відзначився Ременяк. А потім Павлюк із героїв матчу трансформувався в антигероя: на його рахунку автогол. Але це ще не все. Останні хвилини поєдинку – взагалі вогонь: пенальті в одні ворота, пенальті в інші ворота. І підсумкова перемога закарпатців – 3:2.

Пенальті туру

Вогняна розв'язка у матчі «Ворскла» - «Минай»: одразу два пенальті у різні ворота у доданий до другого тайму час. Спочатку арбітр Дьордь призначив одинадцятиметровий у ворота «Минаю» (за фол проти Феліпе). Сам потерпілий виконав вирок судді, проте Кемкін парирував удар. Проте удар довелося перебити, оскільки голкіпер «Минаю» не перебував на лінії воріт. Проте Кемкін і цього разу врятував свою команду! Але на цьому крапку ставити зарано. Тому що була «позначка» і у ворота «Ворскли». Гості встигли провести свою атаку, і у штрафному майданчику господарів м'яч влучив у руку захисника. Суддя знову призначає пенальті. Удар Вітенчука точний. Гості виривають перемогу 3:2, програючи по ході гри 0:2.

ВАР туру

Ще один поєдинок, у якому підсумковий рахунок визначився після перегляду «телевізора» – «Олександрія» – «Дніпро-1». На 18 хвилині господарі відкрили рахунок – завдяки влучному удару Шостака. Проте арбітр зустрічі Панчишин взяття воріт скасував. Але потім у справу втрутився ВАР. Після консультацій із відеоасистентами, Панчишин таки зафіксував взяття воріт. Пауза тривала сім хвилин.

Розгром туру

Схоже, перемога «Металіста 1925» у минулому турі над «Ворсклою» була банальним винятком із правил. Тому що далі харківська команда взялася за те, що їй найкраще вдавалося останнім часом – програвати. Цього разу підопічні Віктора Скрипника програли «Чорноморцю». Програли за всіма статтями – 0:3. Після цієї поразки «25-ті» втратили навіть теоретичні шанси уникнути перехідних матчів. Більше того, це буде щастям, якщо команда зможе залишити пряму зону вильоту й спробувати щастя залишитись в УПЛ у стикових поєдинках. А от одесити, схоже, можуть дозволити собі спокійно догравати сезон: всі свої турнірні завдання вони вирішили.

Очікування туру

Після поразки від «Чорноморця» головний тренер «Металіста 1925» Віктор Скрипник уникнув прямої відповіді на запитання – чи залишиться він наставником команди у разі її зниження до першої ліги: «Давайте зачекаємо на ці дві гри. Ще раз кажу, що ми чіплятимемося до останнього, шанси ще є, але не все від нас залежить. Ми маємо набирати очки. Ми зараз на останній позиції, те, що від нас залежить – маємо вигравати. Виграватимемо, сподіваюся – будуть шанси, не виграватимуть – ми там і залишимося».

Перенесення туру

Матч «Кривбас» – «Полісся» мав відбутися у неділю, 12 травня. Але цього дня було зіграно лише «частину» цього поєдинку. Повністю його зіграти не вдалося через затяжну повітряну тривогу. А в тому, що вдалося зіграти – кращими виявились гості: удар Танковського здалеку виявився точним.

Догравати вирішили наступного дня. Але й цього разу не обійшлося без сигналів повітряної тривоги. Тим не менш, не миттям, так катанням цей довгограючий поєдинок таки вдалося завершити. «Недільний» гол Танковського так і виявився єдиним у матчі. Однак, ця поразка все одно не завадила «Кривбасу» завчасно здобути «бронзу».

Призначення туру

ФК Колос. Олександр Поздеєв

Напередодні поєдинку проти ЛНЗ «Колос» оголосив про призначення Олександра Поздєєва головним тренером команди. До цього фахівець працював із приставкою «виконувач обов'язків». Однак, незважаючи на таку високу довіру, Поздєєву не вдалося її виправдати: його підопічні програли. І загнали себе у вельми неприємне становище: від зони перехідних матчів «аграріїв» відокремлюють лише три пункти.

Нічиї туру

Лише два поєдинки в турі завершилися внічию: «Оболонь» – «Рух» та «Зоря» – «Верес». Це той рідкісний випадок, коли можна стверджувати, що всі чотири команди виявилися незадоволеними підсумковим рахунком, бо нічиї не дозволили вирішити їм турнірні завдання.

Символічна збірна туру:

Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

«Все одно він наш». Російський боксер-путініст висловився про Усика
Бокс | 31 серпня 2024, 12:05 18
«Все одно він наш». Російський боксер-путініст висловився про Усика

Александр Повєткін буде вболівати за українця в реванші проти Тайсона Ф'юрі

Севілья – Жирона. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Іспанії
Футбол | 01 вересня 2024, 07:11 0
Севілья – Жирона. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Іспанії

Поєдинок відбудеться 1 вересня о 20:00 за Києвом

Коментарі 74
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
avk2307
Да уж символичный коллаж получился у спорт.юа.
Под фото с надписью "чемпионы" находится фото арбитра смотрящего ВАР.
Вот так , плюс немного "ошибок" менеджмента соперников и достигают неимоверного прогресса в игре великая восточноевропейская команда . Но уже не понятно это Барселона, Фейенорд или Байер.
Одно точно говорит тут ботоферма  их - деньги у Рината есть и пока они есть наблюдайте  как по чистой случайности одним везет а другим не везет
FunnyCat_____
картонный чемпион
ведь весь гандикап над Динамо -  добыт исключительно свистками или не свистками( как с позорным голом Матвиенко) продажных судеек 
Выталкиватель парашутистов
Пока ахметка будет вливать свои криминальные деньги в команду, арбитров и функционеров УАФ - наш украинский футбол будет в неуправляемом штопоре. С назначением Андрюши ничего не изменилось и не измениться. К управлению УАФ пришли голодные шакалы, которые уже с первых дней руководства начали решать свои финансовые вопросы... Судейство - отдельный вопрос. Последние события показывают, что стало еще хуже чем было при павелке и костюченко.
Bulba_sumkin
Уже сколько лет прошло, а одно остается неизменным)) Это упоительный скулеж дерьнамовского отребья в конце сезона))
avk2307
Але найсмішніший абзац тут - це бійка туру.
Автор просто намалював ситуацію якої в принціпі не було і в цьому може кожен пересвідчитись передивившись ввідео епізоду.
"В боротьбі за мяч виявляється зійшлися Ванат і Марлон і бразилець опинився на газоні по словам автора . 
По факту на відео мяч і близько не біля умовних Ваната та Марлона. Марлон не падає зовсім. А трохи не в собі інший бразилець тупо з розгону налітає на гравця Динамо(можливо Ваната, а може й ні) . За що отримує законну червону. І все це після свистка. (автор пише що це було за кілька хвилин) Де автор ту історію побачив, що написав - невідомо.
Vlato0709
Ярмола и Сашо самые выдающиеся нытики из украинских футболистов - считают, что переиграли Шахтер во втором тайме. А где забитые мячи? А еще они говорят, что пенальти сомнительный. А Ермола вообще сказал, что судьи подарили Шахтеру чемпионство в этом матче. Так давайте отменим гол с пенальти - 4-х очковый гандикап Шахтера останется, и что дальше? Не надо ныть, а надо уметь проигрывать.
serhiy
Головне що Шахтар чемпіон (.
 Гасло бамбаських кротів і їм всерівно що сєпарський клуб з сєпарським власником ,і що купа гнилих зальотів ,що гнилі гравці з гнилою грою,що як були промоскалячі так і залишилися (останній приклад з Вюником і распутько ) і пох що кожнього чемпіонату вони виграють через якісь "форс мажори" що сцяють їздити на чужі стадіони,що бамбаське бидло привело війну в Україну і що не знати що буде далі .Головне що Шахтар чемпіон і ахметка заробить 40 млн. Гнилий ахметка який здав кусок України і впустим рашистів ,привівши війну з свого регіону. І не тільки ахметка-ще й більшість ордловці,які потікали в Україну , яку як кричали вони "кормлять" .А решта ще там "насолоджується життям". Пофік. Ахметка ж тепер помагає  армії-і бомжам своїм продуктові набори роздає. Цар і бог - а бамбаське бидло радується що ахметка  і його вічно гнилий клуб можливо будуть грати в ЛЧ. Жратви і видовища-більше бамбаському бидлу нічого не треба-продалися . Віддані раби футбольного клубу Шахтар. І всерівно пох їм на те як ті люди і той регіон і власник все життя ставилися до України і українців. Головне що "бамбас порожняк не гоніт".
Головне що Шахар чемпіон (  
OtsoCity
Шахтар найкращі та чемпіон! 
Лайно суркисів (динамо) як завжди по вуха в лайні. Хвойди суркисів, як ваші справи?
Бовдур bodya (chort) кацапській, відповіси, чи як завжди ти всрався під себе та злякався?
Chort
МАЯ УВАЖАЕМАЯ КРОТО БОТО БАНДА, ПРЕДЛАГАЮ НАПИСАТЬ ПЕТИЦЕЮ ШТО БЫ НА ЭТАМ САЙТЕ АФИЦИАЛЬНО НЕЛЬЗЯ БЫЛА НАС УНИЖАТЬ. КУДА ЕТО ГАДИТЬСЯ ШО 24НА7 НАС ГАНЯЮТ И УНЕЖАЮТ НА САЙТЕ И ПАСТАЯННО МАКАЮТ ЕБАЛАМ В ГАВНО ПАРДОН НЕ ГАВНО А В ЕМБЛЕМУ НАШЕГО ЛЮБИМАГО ШАХТЕРА. СКОЛЬКА ЭТА МОЖНА ТЕРПЕТЬ НАДА ДЕЙСТВАВАТЬ. ЗА РАДНОЙ ШАХТЕР ЗА БОГА РЕНАТА 
Фанькин кот
Горят-пылают дынамовские пердачки! Это здорово!!!
_Per4ecter_
"За інформацією "Футбол 1", офіційна податкова звітність ФК "Динамо" не відображає реальні заробітні плати гравців. Отримують футболісти більше, а в зарплатних відомостях декларуються суми в рази менші.
Уточнимо, що на адресу "Динамо" і раніше звучали звинувачення в несплаті податків. Зокрема мова про публікації в ЗМІ відомостей за 2013-2015 рр. З них випливало, що ФК за три роки ухилився від сплати близько 30 мільйонів доларів до бюджету".
https://unn.ua/news/trener-dinamo-otrimuye-v-pyat-raziv-menshe-za-fonseku-i
-v-dva-razi-menshe-za-pidopichnogo-gonsalesa
"Тим самим київський клуб платив менше 1% податків від реальних окладів своїх гравців. За даними медіа, основну частину зарплати в "Динамо" платили через офшор Newport Management LTD, що фігурує в судових позовах", - повідомляло тоді "Новое время".
_Per4ecter_
Клуби УПЛ зливали матчі Динамо, зливали... І в підсумку нічого не досягли.
Гірників - з чемпіонством!!!! 
OtsoCity
Хвойди суркисів, хвате скиглити та всератися на у весь сайт, своїми розборами дитячого садка. Подивитися всіма вами улюбленого циганика на Ютубі, та лягайте спати щури смердючі
OtsoCity
24/7 на сайті смердить щур bodya (евіл). Зараз ця хвойдa суркисів, пише з огидного свого акаунту chort, чому ти такий бовдур bodya?
Chort
МАИ ВЕРНЫЕ СУЧКИ АТСАСИТИ,АКК228, АСТАП ЧЕРЕШНЯ,ПАЛЫЧЬ1, ТРЕНТ78 СПАСИБА ЗА СЛУЖБУ МАИ ХАРАШЫЕ ВЕЧЕРАМ Я ВАС АТБЛАГАДАРЮ ВЫ ГЛАВНАЕ НЕ ЗАБУДТЕ ГУБКИ ПАМАДОЙ НАКРАСИТЬ
Remark
Там пропущено слово "кабінетний".
OtsoCity
Лайно суркисів (динамо), знову в цьому сезоні без трофеїв 
_Per4ecter_
"КИЇВ. 31 липня. УНН. У Сочі, під час засідання наглядової ради організаційного комітету "Росія-2018", в присутності президента РФ Владіміра Путіна, директор оргкомітету Олексій Сорокін подякував віце-президенту УЄФА Григорію Суркісу. Про це на сторінці Facebook написав український журналіст та письменник Дмитро Вовнянко, передає УНН.
"За неоціненну допомогу при отриманні нашою країною права на його проведення і серйозну підтримку в той період, коли Росію хотіли позбавити права на проведення ЧС-2018", - зазначив Сорокін на адресу Суркіса, пише Вовнянко.
"Тобто - за те, що Суркіс не просто допоміг Москві отримати чемпіонат, він ще й допоміг Кремлю залишити ЧС з футболу за собою, в той час як президент Порошенко вмовляв світ позбавити РФ права на проведення ЧС", - уточнює журналіст".
https://unn.ua/amp/u-putina-podyakuvali-surkisu-za-lobizm-chs-2018-dlya-ros
iyi
За його словами, цей факт багато чого пояснює.
"І сіті-лайти з пикою Суркіса у Москві, і реакцію Суркіса на пропозицію президента ФФУ підтримати хорватських гравців Дамагоя Віду і Огнєна Вукоєвича, які записали ролик з гаслом "Слава Україні!" - мовляв, це псує стосунки з ФІФА. Я б сказав, що це пояснює той накат, що почався проти Павелка в ЗМІ, позв'язуваних пресою з колишнім бізнес-партнером і партагеносе Суркіса Віктором Медведчуком. І ще – те, що топовим блогерам розсилали пропозиції розміщувати матеріали проти Павелка за окрему платню (мені пропонували з трьох різних профілів)", - написав Вовнянко.
Загалом, як резюмував письменник, від цієї історії тхне політикою.
"Тхне – аж смердить. Подяка Суркісу з боку Путіна – ще одне підтвердження цьому. Робіть висновки", - додав він.
Нагадаємо, британський журналіст Тім Ваут у власному розслідуванні, присвяченому корупції у футболі, розповів про те, як Суркіс особисто зустрічався з Путіним в період підготовки РФ до ЧС-2018. Тоді, начебто, за сприяння саме Суркіса Росії вдалося втримати право на проведення Чемпіонату.
Також нагадаємо, за словами політолога Володимира Манько, Суркіс лобіюючи інтереси РФ не повинен представляти Україну в УЄФА.
"Час підіймати питання про доцільність перебування прокремлівського Суркіса представником України в УЄФА. Туди має прийти новий, фаховий, некорумпований, патріотичний футбольний функціонер. Щоб не займатись корупцією і лобіювати інтереси України, а не Росії”, — наголосив він".
_Per4ecter_
Коли Динамо сплатить борг у розмірі близько 30млн доларів до державного бюджету?
Остап Черешня
Тут бы указать ещё, что Полесье осталось ночевать в Кривом Роге.   А не умотало вприпрыжку, как Динамо из Миная.