Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 14 травня 2024, 02:25
16887
0

Екс-арбітр ФІФА прокоментував епізод із незарахованим голом Баварії

Олег Орєхов спеціально для Sport.ua – про резонансний епізод півфіналу ЛЧ

| Оновлено 14 травня 2024, 02:25
16887
0
Екс-арбітр ФІФА прокоментував епізод із незарахованим голом Баварії
Getty Images/Global Images Ukraine

Після завершення півфінального поєдинку Ліги чемпіонів «Реал» – «Баварія» (2:1) у Мадриді пристрасті навколо незарахованого голу гостей не вщухають.

Європейська футбольна спільнота наперебій обговорює епізод, який стався на 13-й компенсованій до другого тайму хвилині. Була довга передача Кімміха, після якої оборонець мюнхенців Мазрауї боровся за м’яч з мадридцем Рюдігером. Через мить ветеран «Баварії» Мюллер головою скинув м'яча на одноклубника Де Лігта, який спрямував його у сітку воріт «Реала». Однак польський рефері Шимон Марциняк дав свисток, зафіксувавши положення поза грою у Мазрауї. Взяття воріт не було зараховане, що відразу ж викликало бурю емоцій з боку німецької команди та її вболівальників.

Ось як прокоментував суддівські рішення Марциняка відомий у недалекому минулому екс-арбітр ФІФА Олег Орєхов спеціально для Sport.ua:

«У випадку, який передував згаданому епізоду, був інший, пов’язаний з голом «Реала». Асистент арбітра дав дограти епізод, а потім зафіксував положення поза грою. А от у моменті з «Баварією» асистент поквапився підняти прапорець, чим дезорієнтував головного арбітра. Той дав свисток і гравці «Реала» зупинилися. А у цьому випадку теж треба було дати можливість дограти епізод і лише після цього вирішувати: піднімати чи ні прапорець. Це все нерви, величезна напруга матчу. У даному випадку мала місце поспішність та помилка асистента. Треба було цей момент теж надати на розсуд VAR».

Схоже, що марокканський захисник «Баварії» Нуссаїр Мазрауї не перебував в офсайді перед голом «Реалу» на 13-й компенсованій хвилині матчу-відповіді півфіналу Ліги чемпіонів (1:2). Про це свідчить графічне відображення положення поза грою, створене мережею спортивних каналів BeIN Sports.

Оцініть матеріал
(116)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.