Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Снукер
| Оновлено 01 травня 2024, 23:37
19080
3

Ронні на висоті. Визначено всіх чвертьфіналістів ЧС зі снукеру

Лідер світового рейтингу впевнено обіграв Райана Дея з рахунком 13:7

| Оновлено 01 травня 2024, 23:37
19080
3
Ронні на висоті. Визначено всіх чвертьфіналістів ЧС зі снукеру
WST. Ронні О'Салліван

Знаменитий англійський снукерист Ронні О'Салліван оформив перемогу з рахунком 13:7 над Райаном Деєм з Уельсу у другому раунді чемпіонату світу 2024 зі снукеру. Ракета дійшов до свого рекордного 22-го чвертьфіналу ЧС у Крусіблі,

Виглядаючи розслабленим та впевненим, О'Салліван навіть вступив у дружню бесіду з жінкою з-поміж глядачів, яка активно аплодувала під час 17-го фрейму. Пізніше Ронні пожартував: «Вона трохи розхвилювалася, можливо, вона ніколи раніше не була на матчі зі снукером! Я сказав, що їй слід трохи заспокоїтися».

О'Салліван за 2 матчі програв лише 8 фреймів. Ронні потрібно ще три перемоги, щоб здобути 8-й титул чемпіона світу, що дозволить йому випередити Стівена Хендрі (7 трофеїв ЧС).

Перший номер світового рейтингу вже виграв 5 трофеїв цього сезону, а його призовий заробіток за сезон 2023/24 зараз становить 1,265 млн фунтів стерлінгів.

Працюючи з тренером Ніком Барроу, О'Салліван цього разу задоволений своєю грою у матчах та на тренуваннях:

«У мене відчуття, що я хочу грати. Відчуття, що я хочу дістати кий із кейсу. Я не боюся ні столу, ні куль. Я боюся якихось інших речей, але не того, і це є найголовнішим. Коли ви впевнені у своїй здатності щось зробити, коли у вас з'являється така можливість, тоді ви почуваєтеся добре.

Для мене це перші дні, коли я пробую новий спосіб гри, інший стиль гри. Два роки була важка робота. Я вирішив, що не можу так грати. Мені довелося зробити деякі зміни. І тепер тіло і розум намагаються наздогнати одне одного.

Щось у мене вийшло, я просто намагаюся розгадати головоломку останні пару тижнів, і я впораюся. Сьогодні було кілька добрих моментів. Коли мені здається, що ця гра складна, моє життя стає складнішим. Коли мені стає легше, життя знову стає приємним».

О'Салліван вів з рахунком 10:6 після двох сесій, зробивши брейки 123, 84, 83, 51, 92, 82, 65, 89, 56 і 96. Перший фрейм заключної сесії звівся до битви на жовтій кулі. Дей, ведучи з рахунком 57:35, отримав небажаний дабл-кісс при відіграші та надав своєму супернику можливість зробити кліренс.

Ронні збільшив свою перевагу (11:6). Потім серія 85 поставила його за крок від перемоги. І хоча Дей відіграв одну партію, О'Салліван завершив справу у 20-му фреймі із серіями 67 та 53.

Райан Дей сказав: «Я створив багато моментів, але мені було важко відігратися протягом усієї гри. Я промазав надто багато куль. І не можна це робити незалежно від того, з ким граєш. Якби мені вдалося відігратися, я міг би чинити тиск на нього, але я не зміг цього зробити».

Ронні О'Салліван зустрінеться в 1/4 фіналу у вівторок і середу зі Стюартом Бінгемом, який переміг Джека Лісовськи (13:11).

Ще один ветеран Джон Хіггінс із Шотландії виграв вирішальний фрейм у Марка Аллена (13:12) і у чвертьфіналі зіграє проти Кайрена Вілсона, який впевнено розгромив Джо О'Коннора (13:6).

За матеріалами World Snooker Tour

Чемпіонат світу 2024 зі снукеру

Шеффілд (Англія)

1/8 фіналу. 28–29 квітня

  • Джо O'Коннор (Англія) – Кайрен Вілсон (Англія) – 6:13
  • Джек Лісовськи (Англія) – Стюарт Бінгем (Англія) – 11:13
  • Джон Хіггінс (Шотландія) – Марк Аллен (Півн. Ірландія) – 13:12

Райан Дей (Уельс) – Ронні O'Салліван (Англія) – 7:13

Пари 1/4 фіналу. 30 квітня – 1 травня

  • Девід Гілберт (Англія) – Стівен Магуайр (Шотландія)
  • Кайрен Вілсон (Англія) – Джон Хіггінс (Шотландія)
  • Джадд Трамп (Англія) – Джек Джонс (Уельс)
  • Стюарт Бінгем (Англія) – Ронні O'Салліван (Англія)

Сітка плей-оф

Відеофрагменти матчів

Оцініть матеріал
(34)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ЧС з хокею. Перемога Канади, розгром від збірної США
Хокей | 16 травня 2024, 23:37 0
ЧС з хокею. Перемога Канади, розгром від збірної США

Північноамериканські збірні виграли свої матчі на ЧС

На снукерному турнірі у Відні українець Юліан Бойко дійшов до півфіналу
Снукер | 13 травня 2024, 08:59 0
На снукерному турнірі у Відні українець Юліан Бойко дійшов до півфіналу

У півфіналі Юліан програв Крейгу Стедману з Англії та посів третє місце

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Sashamar
Що Ронні, Ронні виграв легко і невимушено. Десайдер між Алленом і Хіггінсом - ось де був тріллер. Марк вів 62:0, йому не вистачало лише червоної і будь-якої кольорової вище за зелену. Але помилився. І програв, але про це тут анічичирк.Вибачте за суржик, "куля" в ритм не вкладається: "І ось коли ви в двох шарах від купи казкових багатств", - це ж про снукерістів. 
potemkin78
жаль что Стивен после 96 года положил олт на снукер. а то бы у него было на много больше титулов. ИМХО Стивен на много круче был игроком чем Ронни