Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 18 травня 2024, 23:13
1562
0

Кабаєл та Санчес можуть дати класний бій. Надія на універсальність Агіта

Німець може знову здивувати

| Оновлено 18 травня 2024, 23:13
1562
0
Кабаєл та Санчес можуть дати класний бій. Надія на універсальність Агіта

18 травня в Саудівській Аравії в андеркарді поєдинку між Олександром Усиком і Тайсоном Ф’юрі відбудеться один із головних поєдинків карду. Німецький 31-річний боксер Агіт Кабаєл (24-0, 15 КО) зустрінеться із кубинським однолітком Френком Санчесом (24-0, 17 КО).

Насправді інтригуюче протистояння, в якому складно визначити однозначного фаворита. І все здебільшого через те, що й як зробив Кабаєл у попередньому поєдинку, перебивши здоровенного росіянина та розбивши його до дострокової перемоги.

Кабаєл і Санчес бились в одному карді. Перемогли достроково, але виглядали дещо по-різному

У грудні 2023 року в Саудівській Аравії відбувся вечір боксу, де головною подією стало протистояння Ентоні Джошуа та Отто Валліна. Проте андеркард виглядав фантастично. Серед інших були й поєдинки Агіта Кабаєла та Френка Санчеса.

Німець зустрівся з росіянином Арсланбеком Махмудовим. Виглядало так, що Кабаєла хочуть злити під величезного суперника, який виглядає гігантом і нокаутовує суперників одного за одним. Але не все склалось так, як на те розраховували.

Кабаєл одразу взявся до справи. Виявилось, що його розуму та швидкості вистачає, щоб не давали гіганту влучати. А точності та сили удару достатньо, щоб турбувати тулуб росіянина.

Махмудов почав страждати майже одразу. А вже до четвертого раунду не відчував себе комфортно, гнувся і ледь тримався на ногах. Так Кабаєл і переміг – буквально знищив корпус суперника, який мав би нокаутувати його за задумом організаторів.

Того ж вечора Френк Санчес зустрівся із Джуніором Фа. Великим новозеландцем із непоганими навичками і, головне, незручною стилістикою ведення бою. І від початку ця стилістика почала позначатися.

Не можна сказати, що Фа створив багато проблем для Санчеса. Але точно більше, ніж перед поєдинком на це розраховували. Тиснув вагою, влучав, змушував закриватись та в’язатись.

Але згодом Едді Рейносо взявся до справи, а Санчес почав бити. Це головне, що почав робити кубинець – працювати в атаці. І, як виявилось, цього достатньо. Точність та жорсткість атак Френка спрацювала майже одразу – у сьомому раунді з Фа було покінчено.

Тепер Френк та Агіт боксуватимуть між собою. І це дійсно цікавий бій. Дивлячись на Кабаєла, не можна сказати, що він – реальна загроза опоненту. Але німцю не вперше доводити, що будь-який скепсис щодо нього – зайва справа.

Кабаєл – не найшвидший боксер. Не найсильніший боксер. Але тим бокс і чудовий вид спорту. Адже навіть візуально не найкрутіші спортсмени можуть показувати по-справжньому круті результати.

Getty Images/Global Images Ukraine. Агіт Кабаєл

Агіт чудово користується дистанцією, вміє у ринзі все на достатньо приємному рівні і при цьому нічим особливим не виділяється. І це плюс – тому що треба бути готовим до всього. Кабаєл може пропрацювати тулуб або обережно відпрацювати з дистанції. В’язатись у найкращих традиціях німецького професійного боксу. Або бути технічним. Неможливо зрозуміти, що планує Агіт цього разу.

Разом з цим, варто відзначити, що Санчес – серйозніше випробування, ніж Махмудов. Що вміє росіянин? Атакувати, тиснути вагою і важко бити. Він не швидкий, не вибуховий, просто сильний.

Френк – майстерний боксер. Представник кубинської школи боксу, який зараз вчиться у наставника Канело Едді Рейносо. Страшна сила.

Санчес – дуже точний боксер. От він якраз – вибуховий. Небезпечний в атаці, обережний в захисті. Б’є назустріч, гарно будує атаки. Наткнутись на його випади можна будь-коли. Тут мало буде просто бити опонента по животу і очікувати, поки той впаде.

Проблема Френка в його іноді малій активності під час поєдинків. Навіть із тим самим Фа. Коли Санчес почав атакувати, Джуніор посипався майже одразу. Але до того новозеландець почувався аж занадто комфортно. Це віра в удар, яка може неочікувано обернутись в мінус у будь-який момент.

Хто фаворит?

Як не крути, але все ж Санчес – фаворит поєдинку. На нього можна поставити з коефіцієнтом 1.45. На Агіта Кабаєла – з коефіцієнтом 2.80.

Getty Images/Global Images Ukraine. Френк Санчес

Все логічно. Такі близькі коефіцієнти, очевидно, через успіх Агіта у попередньому поєдинку, ніж через реальне співвідношення сил. Міг бути і більший відрив.

Перевага німця в його активності та універсальності. Але кожен із цих компонентів – кращий в активного Санчеса. Він більш універсальний, він більш точний в атаках і має потужніший удар.

Питання лише у тому, коли включиться Френк. Якщо раптом він упустить момент, є шанс, що Кабаєл неочікувано перехопить ініціативу і створить другий апсет поспіль. Хлопець з характером та бажанням. І непоганими навичками. Такі перемагають навіть значно більш скілових суперників.

Але, маючи Едді Рейносо в куті, не віриться, що Санчес не почне працювати. І як тільки удари почнуть прилітати, а він відчуватиме потрібну дистанцію, так пісенька Кабаєла потрохи почне закінчуватись.

Яскраво, цікаво, хоч і з очікуваним фіналом.

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Джессі Родрігес нокаутував Хуана Франсіско Естраду і завоював пояс WBC
Бокс | 30 червня 2024, 08:55 0
Джессі Родрігес нокаутував Хуана Франсіско Естраду і завоював пояс WBC

У 7-му раунді американець фінішував мексиканцем ударом по корпусу

Не 300 млн євро. Відомо, за скільки Лаціо хоче купити Шапаренка у Динамо
Футбол | 30 червня 2024, 20:33 20
Не 300 млн євро. Відомо, за скільки Лаціо хоче купити Шапаренка у Динамо

Римський клуб найближчим часом зробить пропозицію киянам

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.