Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 19 квітня 2024, 00:12
7706
157

Ледь не перемудрували. Шахтар урятував перемогу над Зорею

Команда Пушича примудрилась пропустити за переваги за кількістю гравців, але вчасно схаменулась

| Оновлено 19 квітня 2024, 00:12
7706
157
Ледь не перемудрували. Шахтар урятував перемогу над Зорею
УПЛ

Зараз ми вже підійшли до того етапу сезону, коли ледь не щотижня будемо повертатись назад за футбольним календарем та шукати, де ж там команди не зіграли свої обов’язкові матчі й відповідно надолужувати прогалини в графіку. Луганська «Зоря» та донецький «Шахтар» свою очну зустріч у першому колі мали провести бозна-коли – ще в десятому турі, а це в нас аж початок жовтня, проте тоді був розпал єврокубків, тож команди пішли один одному на поступки.

У їхніх доволі напружених регіональних стосунках таке траплялось нечасто, проте зараз усі розуміють обставини та логістичні навантаження на наших міжнародних бійців. Але вийшло так, що провести цей перший матч у сезоні клуби змогли лише тоді, коли до другої зустрічі за розкладом залишалось буквально кілька днів, тож вийшли теж такі собі єврокубки внутрішнього розливу. Щоправда, ні про яку конкуренцію в турнірному плані тут не йшлось.

Команда Маріно Пушича на доволі сильно зволоженому безперервними опадами газоні стадіону «Лівий берег» звично атакувала вже з перших хвилин. Однак футболісти Юрія Коваля не обрали вичікувальну тактику та намагались діяти на зустрічних курсах. У межах власних можливостей, певна річ, а вони в «Зорі» зосереджувались виключно навколо здатності нападника Едуардо Герреро опанувати власні емоції, як і зазвичай.

Вийшло в підсумку так, що панамець став автором першого гольового моменту на обидві команди, коли не переграв Різника ударом із лівого флангу штрафного, однак потім трохи запалав у суперечці з арбітром посеред першого тайму й фактично зник із поля зоря після отриманого попередження. І поки всі ці емоції гравців «Зорі» буяли на полі, «Шахтар» пішов і забив довгоочікуваний м’яч. На 30 хвилині Сікан головою на дальній завершив подачу Азарова з лівого флангу штрафного.

На перевагу команди Пушича за статистикою не було потреби зайвий раз дивитись – вона була помітна наочно й на полі. У будь-якому випадку, до перерви так точно, бо далі почався черговий період активності луганців. Нетривалий, на жаль, бо на 57 хвилині Джордан сфолив проти Судакова на другу жовту картку й господарі залишились у меншості в і без того несприятливих обставинах.

Тоді здавалось, що шлях до легкої перемоги «Шахтаря» відкрито остаточно. Перевага за грою є, гольові моменти створюються, команда виглядає впевнено. Але ні. На 73 хвилині «гірники» просто захлинулись у темпі власного наступу й зловили контратаку на власні ворота, яку з передачі Герреро з лівого флангу на побачення з Різником завершив Кирюханцев.

Оскільки часу залишалось небагато, то Пушич вирішив кинути до бою всіх, хто в нього був під рукою. І подекуди заміни виглядали відверто дивно, як от хід із появою ще одного нападника, Траоре, на заміну захиснику Азарову. Але то був просто ва-банк від керманича «Шахтаря» й команда оточила чужий штрафний майданчик та почала комбінувати на швидкості, чого за нею ми не відзначали до цього в цій грі.

Траоре при цьому й зіграв як джокер, бо саме із стінок за його участі відзначались голами спочатку Бондаренко, а потім і Невертон уже в компенсований час. Складається враження, що так усе й планувалось, але ж на полі ми бачили, що відбувалось насправді. А ось «Зоря» з цими зайвими картками й вилученням залишилась без центру захисту та основного форварда на формально матч-відповідь, який відбудеться вже в понеділок у Львові.

Наші оцінки:

«Зоря» (заміни): Дришлюк – 6,0, Бугай – б/о, Ндур – б/о.

«Шахтар» (заміни): Траоре – 7,5, Егіналду – б/о, Невертон – б/о, Марлон – б/о, Гочолеішвілі – б/о.

Українська Прем'єр-ліга. 10-й тур.

«Зоря» – «Шахтар» - 1:3

Голи: Кирюханцев, 73 – Сікан, 30, Бондаренко, 87, Невертон, 90+1

Попередження: Джордан, 23, Герреро, 23, Батагов, 24, Бутко, 56 – Бондар, 61

Вилучення: Джордан, 57 (друге попередження)

«Зоря»: Сапутін – Вантух, Батагов, Джордан, Бутко – Башич – Горбач (Дришлюк, 52), Антюх (Ндур, 89), Яцик, Кирюханцев (Бугай, 88) – Герреро.

«Шахтар»: Різник – Азаров (Траоре, 76), Матвієнко, Бондар, Конопля (Гочолеішвілі, 89) – Криськів (Марлон, 84) – Кевін (Невертон, 84), Судаков, Бондаренко, Швед (Егіналду, 84) – Сікан.

Арбітр: Дмитро Панчишин (Харків).

Стадіон: «Лівий берег» (Київ).

Удари (у площину): 7 (3) – 27 (7)
Кутові: 1 – 10
Офсайди: 1 – 0.

ЗОРЯ - ШАХТАР. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 7°C

Події матчу

90’ +1
ГОЛ ! М'яч забив Невертон (Шахтар Донецьк).
86’
ГОЛ ! М'яч забив Артем Бондаренко (Шахтар Донецьк).
73’
ГОЛ ! М'яч забив Ігор Кірюханцев (Зоря).
57’
Jordan (Зоря) отримує червону картку.
30’
ГОЛ ! М'яч забив Данило Сікан (Шахтар Донецьк).
Оцініть матеріал
(50)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 157
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
dadlismit
Заре РЕСПЕКТ за игру ! Судейка Панчишин облегчил Шахте следующую игру, дисквалифицировав весь центр обороны Зари и Герреро вдобавок ...  
sania
Крім відвертої огиди і презирства суддівство інших емоцій не викликає. Це просто ганьбисько! Але кротам навіть за такі перемоги не соромно. Зорю хочеться підтримати, молдці хлопці.
Олег Мандрівник
Позорище. Дутый "чемпион". Адекватным болелам стыдно наверное за такое "чемпионство"
Remark
Кабінетний чемпіон! Фу п ля... Тупо щурячий стиль.
Умник
Респект Заре, клаусульным повезло с удалением.
Судейство не комментирую.
Смысла не вижу.
Андрій Шевченко
шлюхтар не зможе - суддя поможе. Тому вся країна і ненавидить недобитків даунецьких.
wojsergivan
не шахтарь а судья все врятував для ахметки когда это кончиться???
serhiy
А ми ще дивуємся що москалів не можна переконати в чомусь- так само як вболівальників кротів. Ви ще й як стадо баранів на Ахметова молитеся і за ним пішли б в вогонь і воду .
serhiy
" Не страшно проиграть матч,сташно радоватся гнилой победе.
И делать вид как будто ничего не происходит. Донецким посвящается."
Ці слова підходять під все існування клубу Шахтар .
  Дуже хочеться щоб всі подивилися це відео в ютубі під назвою -
Шахтер позор Украины ('Shakhtar shame of Ukraine)
Дякую FunnyCat_____ за наводку. Вперше подивився.
Sunrise
Безвылазный автобус от Зари первые полчаса и очень хороший второй тайм. Неоднозначный матч, но учитывая соперника скорее хороший. Характер и задор проявили, возможно даже ничью заслужили.Впервые в сезоне напишу о судействе, просто чтоб отметить: оно было плохим! Плохим в одну сторону.
serhiy
І ці слова і відео треба писати під кожним матчем Шахтаря !!!
FunnyCat_____
Фон Ріната Ахметова вітає Дмитра Панчишина з придбанням нового авто
Андрій Шевченко
Дави даунецьку гниду, як ЗСУ давить під Вугледаром !
FunnyCat_____
у этого ж говна бюджет как у всей УПЛ вместе взято и еще X5 наверное
это ж надо так унижаться чтобы через матч с  подбитой жопой бежать за помощью к судейкам!  
nick07
так, ледь не начудили гравці ШД.
Щодо голів - то тут все чисто, і ШД, і Зоря забивали без порушень, але деякі суддівські рішення (вірніше бездіяльність) дивували. Правда не можна скзати що ті рішення вплинули на результат. 
Віктор Коробка
Дуже цікавий матч. Порадувала Зоря у другому таймі - незважаючи на гру в меньшості та необхідність відігруватися демонструвала гідну гру. А в Шахтарі дуже вдало зіграли заміни - що не кажи, а Егіналду, Траоре, Невертон виглядали цікавіше тих же Криськіва, Шведа. Побільше б таких матчів.
ss2000
Траоре красавчик , стена , через него уже сколько голов забили .
New Zealander
Все голы которые сегодня забил Шахтер - очень техничные. Не помню когда последний раз Шахтер забивал такие голы. Первый гол - Азаров накрутил нескольких защитников и подал. Второй гол вообще в лучших справочниках футбола должен быть - в одно касание сыграли между собой 5 игроков Шахтера. И Третий гол передача пяткой от Траоре (у которого сегодня два асиста) Невероятно. Когда такое было в последний раз?