Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 13 квітня 2024, 12:55
802
2

Оболонь – Минай. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Найважливіша гра для аутсайдерів Прем'єр-Ліги у боротьбі за збереження місця серед найсильніших

| Оновлено 13 квітня 2024, 12:55
802
2
Оболонь – Минай. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
УПЛ

24-й тур елітного українського дивізіону відкриє поєдинок у Києві, де футболісти місцевої «Оболоні» прийматимуть «Минай». Обидві команди зараз знаходяться внизу турнірної таблиці, але мають шанси уникнути пониження у класі. Тому зустріч із прямими конкурентами має вагоме значення як для одних, так й для інших.

Оболонь

Підопічні Валерія Іващенка у весняній частині чемпіонату набрали лише 4 очки у 6 матчах. В їхньому активі тільки домашня перемога над «Поліссям» 1:0, та й то завдяки тому, що суперники з 2-ї хвилини грали у меншості. Натомість у пасиві чотири поразки, з них останні два тури з однаковим великим рахунком 0:3. Але якщо програш лідеру чемпіонату «Шахтарю» ще зрозуміти можна, то невдача у зустрічі з таким же аутсайдером «Вересом» для вболівальників київського клубу стала дуже неприємним сюрпризом.

  • Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

Втім, якщо подивитися статистику того матчу у Рівному, то за деякими показниками «Оболонь» зовсім не поступалася господарям поля і навіть перевершувала. Так, за кількістю кутових кияни подали втричі більше, ніж «Верес» (10 проти 3), та й по ударах по воротах у гостей була невелика перевага (13 проти 12). Проте все вирішила реалізація гольових моментів. Принаймні у другому таймі нападник столичного клубу Ігор Краснопір в одному з епізодів не зміг переграти голкіпера. Забий він гол, гра могла розвернутися зовсім по-іншому. А так вийшла тяжка поразка і вже зовсім близька зона прямого вильоту до першої ліги.

Попереду у «Оболоні» в цьому чемпіонаті залишилось провести 8 матчів, причому два з них з головними опонентами у боротьбі за виживання. Це майбутня гра з «Минаєм» і трохи згодом у наступному турі з «Металістом 1925». Саме вони допоможуть зробити висновок, чи здатна команда утриматись у Прем'єр-Лізі. Якщо зіграють в них невдало, то шансів на порятунок залишиться небагато. Адже далі суперники будуть серйознішими і набиратиме очки у матчах з ними буде значно важче.

І ще. Матч із «Минаєм» буде дуже важливим для нападника «Оболоні» Олега Вишневського. Два попередні сезони й першу половину нинішнього він провів саме у закарпатському клубі. Тепер він, напевно, постарається зіграти вдало проти своєї колишньої команди. Щоправда, якщо тренери нададуть йому таку можливість.

Минай

У порівнянні з «Оболонню», футболісти із Закарпаття другу половину сезону поки що можуть занести собі в актив. Якби вони так грали від початку чемпіонату, то, швидше за все, зараз перебували б у середині турнірної таблиці і не думали про виліт.

Нагадаємо, що перед зимовою перервою «Минай» набрав лише 6 очок у 15 матчах, при цьому команда не мала жодної перемоги. Але навесні вже під керівництвом нового наставника Желько Любеновича аутсайдери раптом перетворилися і в семи іграх додали ще 8 очок (2 перемоги, 2 нічиї та 3 поразки). І тепер їхня ситуація вже не виглядає безнадійною.

Цікаво, що у двох останніх домашніх матчах «Минай» під час гри двічі опинявся в ролі наздоганяючих. Але якщо у грі з «Олександрією» закарпатська команда, поступаючись 0:2, зуміла відігратися та зіграла внічию 2:2 (у господарів відзначилися Устименко та Гунічєв), то в поєдинку з «Поліссям», програючи вже 0:3 після години гри, минайці зуміли лише скоротити відставання до мінімуму (обидва рази відзначився той самий Устименко). Цілком можливо, що якщо й зараз вийде забити два голи у грі з «Оболонню», то цифра у графі очки знову збільшиться.

Статистика матчів

Матч першого кола цього сезону за участю «Минаю» та «Оболоні» проходив на Закарпатті і завершився з рахунком 1:0 на користь гостей. Єдиний гол на 78-й хвилині забив Тарануха. До речі, це був перший матч команд на рівні Прем'єр-Ліги.

Орієнтовні склади:

«Оболонь»: Кичак, Грисьо, Дубко, Осман, Приймак, Черненко, Мороз, Косовський, Слободян, Вишневський, Краснопір

«Минай»: Кемкін, Скиба, Немчанінов, Піддубний, Петько, Ременяк, Вітенчук, Кисіль, Вакула, Устименко, Кораблін

Прогноз на протистояння:

Припустимо, що гра буде дуже бойовою, із взаємними шансами на успіх. Можливо, не обійдеться без жовтих карток, й, навіть, червоної. Але переможець, швидше за все, так і не виявиться. Буде нічия 1:1.

13 квітня, субота

«Оболонь» – «Минай»
Київ. Стадіон «Оболонь-Арена». 13:00
ТБ-трансляція на телеканалі УПЛ ТБ
ОБОЛОНЬ - МИНАЙ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Максим Козиряцький (Запоріжжя)
Прогноз Sport.ua — 1:1
Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
1927FCDK1927
За Желька!
Fireball
Матч дня!