Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 13 квітня 2024, 18:22
1467
2

Не схоже на аутсайдерів. Оболонь та Минай зіграли у видовищну нічию

Глядачі побачили одразу два вилучення – по одному на кожну з команд

| Оновлено 13 квітня 2024, 18:22
1467
2
Не схоже на аутсайдерів. Оболонь та Минай зіграли у видовищну нічию
УПЛ

Настав черговий вікенд, а отже й українська Прем’єр-ліга мала повертатись на наші телеекрани з матчами вже двадцять четвертого туру. До кінця сезону залишається зовсім небагато часу, від чого кожний заліковий бал стає дійсно на вагу золота. Чи виживання, як було в контексті звітного протистояння на «Оболонь-Арені» поміж «Оболонню» та закарпатським «Минаєм», яких у турнірній таблиці розділяли всього чотири очки.

Саме тому на футбольному полі ми побачили справжній бій. Жодних зволікань – усе заради боротьби, і, відповідно, роботи для арбітрів було чимало. Фактично від самого початку, бо вже на десятій хвилині Устименко відкрився за спинами захисників під передачу Корабліна й готувався обігравати Рибку, але той у підкаті стрибнув у ноги супернику. Пощастило, що за межами штрафного, бо це було не пенальті, але для воротаря «пивоварів» це був фол на пряму червону картку, тож побічно постраждав і Запорожець, якого довелось вимушено змінити заради появи резервного голкіпера Федорівського на полі.

І не встиг той призвичаїтись до рукавичок на руках, як одразу прилетів удар із штрафного від Корабліна в поперечину, тож у подальшому новий воротар «Оболоні» в цьому матчі виглядав не дуже впевнено. Але не настільки, щоб дати суперникам скривдити свою команду бодай до перерви. «Минай», власне кажучи, на цьому й не дуже наполягав.

Команда Любеновича лише перед перервою активізувалась із дальніми пострілами від Вакули й навіть ще раз зуміла потурбувати каркас чужих воріт, коли Піддубний замикав подачу з лівого флангу на дальній стійці ударом головою. Однак ні, «пивовари» не дозволили загнати себе в надзвичайно скрутне становище, хоча й загалом сценарії для них були не з найкращих.

Після перерви справи для господарів різко погіршились, бо вже на 53 хвилині Осман відмахнувся від Петька в центрі штрафного під час подачі з правого флангу, на рівному місці привізши тим самим пенальті у власні ворота. Федорівський, вочевидь без належної ігрової практики, так і не поладнав із правилами відбиття ударів суперників, тому його перший сейв удару Устименка скасували, а з другої спроби форвард усе ж таки поклав м’яч у правий кут. Хоча голкіпер і там порушив ті правила, але без наслідків для себе.

Однак на цьому «Оболонь» не знітилась і надала належну відповідь уже за кілька атак – Грисьо з правого флангу подав на дальню, а Приймак зрівняв рахунок ударом головою. І вже через невеликий відтинок часу «Минай» отримав вилучення й у своєму складі. Корнійчук швидко назбирав два попередження за фоли на лівому фланзі атаки й залишив свою команду перед дуже складним вибором.

У атаці закарпатцям уже тоді мало що давали робити суперники, тоді як у власних атаках кияни справляли дуже непоганий вигляд. Тому й довелось саме Кемкіну рятувати власну команду наприкінці гри, а не Федорівському. І в підсумку колективи Іващенка та Любеновича таки поділили очки. Нічия, яка взагалі нічого не дає обом командам.

Наступний матч київська «Оболонь» проведе в гостях у «Олександрії», а закарпатський «Минай» у столиці формально гратиме вдома проти київського «Динамо» посеред тижня, а потім уже поїде на домашній матч проти львівського «Руха».

Наші оцінки:

«Оболонь» (заміни): Прокопенко – 6,5, Лук’янчук – б/о, Суханов – б/о.

«Минай» (заміни): Матюшенко – 6,0, Вітенчук – 6,5, Дмитрук – 6,0, Демиденко – б/о, Тищук – б/о.

Українська Прем'єр-ліга. 24-й тур.

«Оболонь» – «Минай» - 1:1

Голи: Приймак, 62 – Устименко, 58 (пен.)

Попередження: Грисьо, 31, Черненко, 44, Осман, 55 – Петько, 37, Кораблін, 45+3, Корнійчук, 60, Дмитрук, 90+3

Вилучення: Рибка, 12 (грубий фол) – Корнійчук, 67 (друге попередження)

«Оболонь»: Рибка – Осман, Дубко, Приймак, Нагієв – Груша (Суханов, 74), Запорожець (Федорівський, 15), Слободян (Мороз, 46), Черненко, Грисьо (Лук’янчук, 74) – Краснопір.

«Минай»: Кемкін – Корнійчук, Скиба, Піддубний, Кисіль (Дмитрук, 66) – Вакула, Петько, Кораблін (Матюшенко, 46), Семотюк (Демиденко, 79), Ременяк (Вітенчук, 46) – Устименко (Тищук, 90).

Арбітр: Максим Козиряцький (Запоріжжя).

Стадіон: «Оболонь-Арена» (Київ).

Удари (у площину): 18 (6) – 13 (3)
Кутові: 7 – 5
Офсайди: 2 – 1.

ОБОЛОНЬ - МИНАЙ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 20°C

Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Список бомбардирів Ліги чемпіонів 2023/24 після голу Кейна, дубля Вінісіуса
Футбол | 01 травня 2024, 08:01 2
Список бомбардирів Ліги чемпіонів 2023/24 після голу Кейна, дубля Вінісіуса

Гаррі наздогнав Мбаппе (в обох – по 8), але француз ще має грати з «Боруссією Д»

Анчелотті оцінив шалений матч із Баварією, в якому Лунін пропустив двічі
Футбол | 01 травня 2024, 07:26 0
Анчелотті оцінив шалений матч із Баварією, в якому Лунін пропустив двічі

«Реал» зіграв унічию з мюнхенською командою на «Альянц-Арені» з рахунком 2:2

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
vruthiy-112
Желько Желько,  такий шанс був...!?
1927FCDK1927
Шкода Желька