Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 07 квітня 2024, 08:32
4699
11

Нарешті прорвало. Верес розгромив Оболонь у лобовій битві аутсайдерів

Команда Олега Шандрука провела зразковий поєдинок та могла забивати значно більше за три голи

| Оновлено 07 квітня 2024, 08:32
4699
11
Нарешті прорвало. Верес розгромив Оболонь у лобовій битві аутсайдерів
УПЛ

Насиченими виявились дні посеред робочого тижня для українського футболу, бо відбувались і півфінальні кубкові протистояння й навіть один перенесений матч національної першості встигли зіграти за цей час. Однак знову наставав час вікенду й відповідно чергового туру Прем’єр-ліги було не уникнути.

Розпочинались події доволі скромно – усього одна гра була в програмі суботи, та й та за рівнем учасників навряд чи загрожувала прикувати до себе велику глядацьку авдиторію. Винуватцем цього явища були самі її учасники – рівненський «Верес» та київська «Оболонь», які цього сезону відверто не добирали очок, тож вийшло так, що це було їхнє лобове протистояння. Протистояння аутсайдерів чемпіонату. Із перспективами суттєвих змін у таблиці, певна річ.

Керманич «червоно-чорних» Олег Шандрук уже неодноразово казав у другій частині сезону, що його команда недопрацьовує той матеріал, який вони готують на тренуваннях. Як бачимо, рівняни доклали дуже вагомих зусиль для того, аби слова тренера не залишились порожніми доріканнями, і вже на четвертій хвилині Денис Янаков із рідкісної появи в стартовому складі побіг заробляти на собі пенальті на лівому фланзі чужого штрафного.

У тому епізоді варто було зробити важливий акцент – «Верес» знову залив газон власного стадіону до такого стану, що суперники без належного досвіду гри на цьому покритті почали втрачати рівновагу. Цього разу жертвою став Приймак, який просто впав у ноги супернику в межах власних володінь, але нарікати тоді мав уже виключно на себе, певна річ. Постраждалий за кілька миттєвостей реалізував пенальті ударом у лівий нижній кут.

Проблемою «Оболоні» в цій грі було те, що вона наче в неї й не входила належним чином. Як тільки м’яч опинявся в ногах футболістів Іващенка, то одразу відбувалася втрата. Про які позиційні атаки ми маємо говорити за таких умов? Тут радше потрібно було більш ретельно захищатись, бо вже на 17 хвилині «Верес» подвоїв перевагу зусиллями того-таки Янакова, який на ближній завершив простріл Гайдучика з правого флангу контратаки, але в партнера згодом знайшли офсайд на VAR.

Команда Шандрука на це не звертала уваги й продовжила атакувати та взагалі тримати контроль над ходом зустрічі. І таки забила вдруге, коли Кучеров на 31 хвилині подав у центр штрафного на Гайдучика, а партнер зльоту пробив у ближню дев’ятку. Тільки після цього «Оболонь» хоч щось спробувала створити в атаці, але перший тайм так і програла в два м’ячі із сумнівними перспективами.

Дві заміни від Іващенка по перерві також не дуже-то й допомогли. Гра лише в стартові миттєвості другого тайму була під контролем гостей, але свій найкращий момент вони змарнували через порятунок від Паста під час удару Краснопіра з близької відстані, після чого темп атак «пивоварів» знову впав до критично низького й вони змирились із поразкою.

«Верес» цим скористався на власний розсуд і закрив цю гру гарним третім голом від Яго, який завершив контратаку дальнім обвідним ударом у правий верхній кут. Потім «червоно-чорні» продовжували атакувати й навіть настукали двічі в каркас воріт суперників, але розгром із страшним рахунком – це було б уже занадто навіть для таких «пивоварів».

У наступному турі рівненський «Верес» зіграє в гостях у черкаського ЛНЗ, а київська «Оболонь» прийматиме закарпатський «Минай», уже перебуваючи в таблиці позаду команди Шандрука.

Наші оцінки:

«Верес» (заміни): Дахновський – 6,5, Шастал – 6,5, Морозко – 6,0, Яго – 6,5, Когут – б/о.

«Оболонь» (заміни): Осман – 5,5, Груша – 5,5, Косовський – 5,5, Тарануха – 5,5.

Українська Прем'єр-ліга. 23-й тур.

«Верес» – «Оболонь» - 3:0

Голи: Янаков, 6 (пен.), Гайдучик, 31, Яго, 86

Попередження: Курко, 33, Кучеров, 51 – Грисьо, 90+2

«Верес»: Паст (Когут, 83) – Шевченко, Вовченко, Курко, Балан – Кучеренко, Кухарук, Кучеров (Яго, 70) – Шарай (Шастал, 57), Гайдучик (Морозко, 70), Янаков (Дахновський, 58).

«Оболонь»: Кичак – Прокопенко, Дубко, Приймак, Карась (Осман, 46), Грисьо – Мороз (Косовський, 58), Слободян, Черненко – Вишневський (Груша, 46), Краснопір (Тарануха, 70).

Арбітр: Олександр Шандор (Львів).

Стадіон: «Авангард» (Рівне).

Удари (у площину): 12 (4) – 13 (2)
Кутові: 3 – 10
Офсайди: 1 – 1.

ВЕРЕС - ОБОЛОНЬ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 17°C

Оцініть матеріал
(43)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

5 найуспішніших футболістів збірної України, які дебютували за Фоменка
Футбол | 30 квітня 2024, 07:10 1
5 найуспішніших футболістів збірної України, які дебютували за Фоменка

Михайло Іванович дав «путівку в життя» багатьом культовим нині гравцям «синьо-жовтих»…

Іспанські клуби можуть виключити з єврокубків. Що трапилося?
Футбол | 29 квітня 2024, 19:30 18
Іспанські клуби можуть виключити з єврокубків. Що трапилося?

Збірна Іспанії опинилася на межі дискваліфікації з Євро-2024 та ОІ-2024

Коментарі 11
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
C.Пеклов
Верес грав добре.Шансів в Оболоні,навіть на нічию не було.
Gargantua
Шандрук преобразил Верес.
команда на много быстрее начала продвигать мяч, в атаке постоянно меняют направление, много передвигаются, мобильно подключаются игроки из глубины поля.
Это совсем не то УГ которое строил Лавриненко.
Лига конференций без динамо
Работники пивзавода только умеют дырявку динамовскую унижать 
Fireball
Ну поменялись местами в переходных матчах.   До Зари и Алексов им не допрыгнуть.
Remark
У пивної банки траур чи нє?
Максим Тихонов
Оболонь > Динамо
Верес > Оболонь
Вывод: 
Верес > Динамо